Skocz do zawartości
IGNORED

obowiązkowy abonament-bez moralizowania!

BeerfaN

Rekomendowane odpowiedzi

....soso, ale przepraszam na czym mnie nakryją ?

Przecież u mnie w domu nikt tej padaki nie ogląda...to Ty jesteś nałogowym oglądaczem takich programów :)))

No i oczywiście niewolnikiem systemu...

czasami sie nawet zastanawiam, czy życie glupka nie jest prostsze...każą mu plącić - placi.

I jeszcze czasami to co mu wrzucą pod kopulę za te 20zł podoba sie :)

Co soso ? Może podaj nam pieć Twoich ulubionych telenowel.

Obiecuje je pomijać przy besztaniu całosci(żeby nie urażać Twoich uczuć religijnych) :)

Pozdrawiam

">Dowiedzcie sie lepiej jak to jest z tym pląceniem abonamentu w przypadku uszkodzenia odbiornika, lub

>kiedy odbiornik nie odbiera programów telewizji publicznej.

>Słowo daje, ze montuję filtr na ten shit.

Obawiam sie, ze jak Cie nakryja to po kilku latach wyladujesz przed trybunalem w Strassburgu. Niestety. :-("

Nie uważasz, ze do trybunału w Strassburgu nalezałoby podac telewizje publiczna ?

Za wyłudzenie. To takie pospolite przestępstwo, więc może rzeczywiscie wystarczy sad rejonowy...obiecuję sie dowiedzieć jak to wygląda, ale już nie dziś. Wybacz.

O Twojej mentalności pozwolę się sobie nie wypowiadać...w kazdym razie bardzo wątła.

Jak można nie rozumieć, ze ktos nie chce oglądać shitu w TVP ?

Myślę soso, ze prędzej w Strassburgu wylądujesz Ty za spółkowanie z kozą sasiada niz ja za nieplacenie abonamentu za coś z czego nie korzystam.

No, ale czas pokaze...może z tej kozy sie wymigasz...

Pozdrawiam

No co jest?

Nie podoba się "Dylematu 5", "M jak miłość", "Klan", "Złotopolscy" i inne znakomite produkcje?

lancaster a co na Twoje plany ograniczenia możliwości odbioru TV publicznej pozostali domownicy?

Nie żal Ci będzie odcinać rodzinę od źródła kultury i nauki?

Najważniejsze, żeby nie umknęło:

UDAJECIE SIE NA POCZTE ODDAJECIE KSIAZECZKE OPLAT I PISZECIE REZYGNACJE W ZWIAZKU Z TYM ZE NP WASZ ODBIORNIK NIE ODBIERA TVP, ALBO, ZE TAKOWEGO NIE POSIADACIE(JEZELI TAK JEST).

Mój telewizor słowo daję nie odbiera tVP...przed chwilą probowalem....żadnej stacji nie mogę złapac:)))

KONIEC ABONAMENTU ZA SHIT.

Ze swojej strony dodam, ze jak tylko poziom TVP uznam, za godny miana telewizji publicznej to zaraz idę po ksiązeczkę i placę :) Nawet tym zasrańcom z UB, co to ponoć wraz z rodzinami okupują tą instytucję :)))

Na razie poziom jest nie do przyjęcia.

Pozdrawiam

wszystkowiedzący, straszne normalnie. Taka strata.

Córa będzie ogladać cartoon(i tak za dużo bajek nie ogląda), a żonie kupię niespodziankę i wynagrodzę wielokrotnymi orgazmami - można sie dogadać !

Przebolejemy :)

Żeby bylo jasne...to są pomysły również dla was...tylko czy dacie radę ?;)

Pozdrawiam

Właśnie a gdzie się podziała tzw. szeroko rozumiana TV edukacyjna?

W dzieciństwie uwielbiałem oglądać Telewizyjne Technikum Rolnicze i inne takie programy, do tego stopnia że jak poszedłem do szkoły

to przez pierwsze cztery lata nudziłem się na lekcjach :)

wzystkowiedzący...no w taka edukację to ja sie nie zagłębialem...najwyzej dziwilem sie dlaczego poza misiem yogi nic mi nie dziala z robotek Slodowego :)

Sonda bardzo mi sie podobała i takich programów najbardziej mi brakuje...

Polecam stronę jednego z twórców Telewizji Edukacyjnej oraz wspóltwórcy kultowej SONDY - Tomasz Pycia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I jeszcze podstrona:

Ukryta Zawartość

"Jeśli TVP nie chce dbać o kawałek swej historii, to oddaje pole niezależnym dziennikarzom. Byłem pracownikiem Telewizji Edukacyjnej (1977 - 2002), zwanej w innych okresach tak: Naczelna Redakcja Programów Oświatowo-Wychowawczych, Redakcja Programów Edukacyjnych, Agencja Publicystyki i Edukacji itp. itd, mniejsza o nazwę."

"Nazwa "Telewizja Edukacyjna" powstała gdzieś w połowie lat 90-tych XX wieku, no może odrobinkę wcześniej. Trzeba przyznać, że dużo pracy włożyła w budowę tego "produktu" Aleksandra Frykowska, ówczesna Redaktor Naczelna. No, był to jakiś przełom. To nie mogło się podobać "waaadzom". Telewizja Edukacyjna w telewizji czyli w TVP - państwo w państwie? Dotrwało to do roku 2000. Wtedy zjawił się jakiś dziwny facet z Wrocławia, wspominać nie warto nazwiska (wykopali go już z TVP), który skutecznie rozwalił to, co budowano przez lata. Jego działalność można podsumować szczerym rechotem. Rozbudował administrację z księgowością. Poszła w rozsypkę TV Edukacyjna. Za jej koniec można uznać rok 2000."

Naprawdę warto poczytać, jest sporo śmiesznych (i strasznych) historyjek, np. ta o Pani Nadredaktor. Fragment bloga, który może coś wyjaśnia odnośnie kształtu dzisiejszej telewizji. To jedna z tych 10.000 osób, a właściwie elita spośród tysiąca"

"Luty - Naczelna redaktor Aleksandra Frykowska przygląda się naszej audycji. W dniu 5.02. musiałem jej wyjaśniać co znaczą niektóre felietony w audycji. Były pytania ze szkolnej serii "co poeta miał na myśli"? Szczegółowo musiałem odpowiadać na kuriozalne pytanie: "Panie Tomku, dlaczego on tak długo biega?"*

*Wyjaśnienie - chodziło o banalną sprawę. Zdobyłem na komputer Amiga 2000 demonstracyjny program do animacji biegnącego człowieka, gdzie można było z użyciem 36 klatek uzyskać płynny ruch biegu. Tylko 36 klatek! To w tych latach było absolutnym osiągnięciem w programach Amigi. Spreparowałem ten bieg podczas telewizyjnego montażu. Najpierw pokazałem oryginalną animację, potem powtórzyłem ją, ale w prawym górnym rogu ekranu pojawiały się kolejne liczby ilustrujące wykorzystane klatki (taki prosty licznik). Na koniec pokazałem, że program ten umożliwia zmianę głowy biegnącego, jego odzienia, a nawet otoczenia. Facecik mógł być współczesnym nagusem, albo dzikusem z ohydnym zarostem, mógł doganiać londyński autobus, albo gonić wzdłuż krawężnika jezdni. Pokazanie wszystkich możliwości wymagało rozbudowania telewizyjnego felietonu w czasie. Dodałem oczywiście odpowiedni komentarz czytany przez lektora. I to właśnie było powodem pytania: "dlaczego on tak długo biega?". Biegał tyle, ile było potrzeba do przeprowadzenia stosownych wyjaśnień. Umknęło uwadze Szefowej, że lektor wyjaśnia co dzieje się na ekranie. Brakowało jej informacji na temat animacji komputerowej. No cóż, zwierzchników sobie wtedy nie wybieraliśmy, mieliśmy jakich mieliśmy. Rzetelnie wyjaśniłem w tym felietonie jakie są możliwości jednego typu komputera. I byłem już wtedy daleki od edukowania szefostwa w sprawie popularyzacji informatyki. Trudno, nie mogłem przecież edukować decydentów Telewizji Edukacyjnej... I to mi już pozostało.

I jeszcze o oglądalności programu Telekomputer (paru świrów z rodziną, jak ktoś raczył napisać):

"Mieliśmy niezłe wyniki oglądalności w telewizji - 19%. Wtedy 1%=280.000 Widzów, czyli obejrzało nas 5.320.000 ludzi! Co 7 Polak nas oglądał. I co ciekawe 22% oglądających wystawiło nam ocenę "bardzo dobrą". Co to znaczy? Wiele. Program został zauważony przez Telewidzów i Radiosłuchaczy. Uformowała się już stała i niemała widownia. Był potrzebny. Trafiał w oczekiwania naszej widowni".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

A nie wkurza was , że te liscie na drzewach takie zielone są ?

No przecież cholery można dostać !

Vlad popierdoleńcu...sorry pomazańcu Boży , czy ty musisz zasmiecać każdy wontek tymi swoimi JAK ZAWSZE ZUPEŁNIE ŚWIEŻYMI wypierdami umysłowymi ?

Za przebywanie na forum w twoim towarzystwie kazdy uczestnik powinien otrzymywać szkodliwe w postaci jakiegoś ekwiwalentu !

Vlad, 10 Maj 2007, 16:40

>soso

>ale... zaraz zaraz... !!! A skad Ty wiesz, ze ten k.... to nie byl

>wlasnie - krucyfiks ?!!!

Krucyfiks bys napisal w calosci :-)

pzdrw

soso

lancaster, 10 Maj 2007, 16:50

>soso

>Obawiam sie, ze jak Cie nakryja to po kilku latach wyladujesz przed trybunalem w Strassburgu.

>Niestety. :-("

>Myślę soso, ze prędzej w Strassburgu wylądujesz Ty za spółkowanie z kozą sasiada niz ja za

>nieplacenie abonamentu za coś z czego nie korzystam.

>No, ale czas pokaze...może z tej kozy sie wymigasz...

Niezrozumiales. Myslalem o tym, ze w Strassburgu bedziesz zakladal sprawe przeciwko Polsce (odwolywal sie) bo w Polsce przegralas i skierowali cie na platne roboty czy cos w tym stylu. Widze, ze generalnie nie za dobrze jest z Twoim rozumieniem tekstow czy czegokolwiek.

O tych kozach... widac naprawde brakuje Ci argumentow i w konsekwencji swej umyslowej bezsilnosci walisz teksty 'a u was to murzynow bija'. Slabiutko, kolgo, slabiutko.

pzdrw

soso

Soso, niczego nie będe skladał do Strassburga, bo i po co ?

Chyba, ze w jakiejś innej sprawie. Tutaj są całkiem fair...oddajesz ksiązeczke, piszesz rezygnację i pa-pa.

Co do kozy...chodzilo mi wyłącznie o to, zeby sie z Tobą dogadac !

Po Twoim tekscie o gwałceniu żony(faktycznie żywcem wyjętym z ust trepa na komisji wojskowej) sądzilem, ze sie ucieszysz taką moją zagaduchą o kozie...że jednak "sami swoi" !:)

Bo to taki brak argumentow i bezsilnosć umyslowa. Nieprawdaż ?

A druga sprawa, ze jak ładna koza to czemu nie ?! ;)

Jak tam wczoraj nasi na eurowizji ?:)

Opowiadaj...

Pozdrawiam

Ze strony KRRiTV:

"Opłaty abonamentowe pobierane są za używanie odbiorników radiofonicznych i telewizyjnych.

Przyjęto domniemanie, że osoba, która posiada odbiornik radiofoniczny lub telewizyjny w stanie

umożliwiającym natychmiastowy odbiór programu, używa tego odbiornika. Z obowiązku wnoszenia

opłat za używanie odbiorników rtv nie zwalnia opłacanie rachunków za korzystanie z telewizji kablowej

i z platform cyfrowych oraz posiadanie zestawów satelitarnych.

Odbiornikiem radiofonicznym albo telewizyjnym – jak stanowią przepisy ustawy o opłatach

abonamentowych – jest urządzenie techniczne dostosowane do odbioru programu. Charakteru

odbiornika nie mają: magnetofon, magnetowid i odtwarzacz CD lub DVD, pozwalające na odtworzenie

nagranej wcześniej audycji lub filmu, a także telewizor nie podłączony trwale ani czasowo do żadnej

instalacji umożliwiającej odbiór programu, pełniący rolę monitora lub wykorzystywany wyłącznie do

celów produkcyjnych.

Odbiornikiem radiofonicznym albo telewizyjnym jest: telewizor, radio, radio samochodowe,

radiomagnetofon, wieża stereo z radiem. Charakteru odbiornika nie mają natomiast urządzenia

wielofunkcyjne jak: komputery, telefony komórkowe itp., ponieważ ich głównym przeznaczeniem nie

jest odbiór programów radiowych i telewizyjnych."

Tak więc wyjście jest - podłącz komp pod TV

Bylem wczoraj u znajomej i po raz pierwszy od dluzszego czasu,

mialem szansę kątem oka zerknąc kilka razy na telewizor !

Muszę przyznac, ze to co zobaczylem bylo rozrywką na przyzwoitym poziomie !

Dawno nie widzialem tak udanego spektaklu Festivalu Eurowizji !

Wokalista przepysznie ubrany, caly czas podrygiwal, wymachiwal rękoma,

tanczyl, robil rozne smieszne miny i znakomicie bawil publike !

Nie rozumiem tylko, dlaczego przez sporą czesc przedstawienia

zamknięty byl w bialym, oszklonym pojezdzie przy ktorym bieglo

innych osmiu, dobrze zbudowanych, rozglądających się na boki muzykow ?!

"Charakteru

odbiornika nie mają: magnetofon, magnetowid i odtwarzacz CD lub DVD...telefon, komputer"

Naprawdę ?!

A ja caly czas myślalem,ze te urządzenia mają charakter odbiornika !

W tej radzie co to pisała/podpisała taki fenomen( to jednak geniusze siedza...ale też łaskawcy :)

Dodałbym, ze charakteru odbiornika nie ma też sokowirowka, pralka i mikrofala. Wszystkie wydaja dźwieki, ale tak jakoś same z siebie :)

Beerfan, moj TV nie odbiera TVP. Domniemanie, ze jest inaczej jest całkowicie blędne i mogę to dowiesc każdemu szpiegujacemu mnie listonoszowi :)))

jacch, miedzy nami: tak naprawde g.... mnie obchodzi jak poszlo wczoraj na eurowizji, za ambitna muza dla mnie.

Nie ma sie co dziwić w końcu "euro".

Pozdrawiam

Kurde Vlad, ale żałuję.

Teraz nagle doszło do mnie co ja najlepszego zrobilem !

Odciąłem sie od takich cuduf...

No nic może jakaś inna - zagraniczna telewizja tez bedzie emitować ten program.

Mogleś nie pisać, ze było tak fajnie...ajajaj

Pozdrawiam

jacch, rozumiem, ze Ty nie korzystasz z żadnych używek(trzeźwy umysł w cenie!) ?

W taki razie poproszę o właściwą interpretacje rzeczywistości w temacie festiwal eurowizji...

Pozdrawiam

jacch, nie zrozumialem ! Możesz i to mi wyjaśnić?

Vlad jak sie nabija to tak, zebyś dał się wkrecic - niemal zawsze się udaje :) - to też tak między nami.

Ale to pewnie przez to, ze umysł masz trzeźwy.

Nawijaj o tej interpretacji eurowizji :)

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.