Skocz do zawartości
IGNORED

CD do 1000zł - odsłuchy, wrażenia

mlb

Rekomendowane odpowiedzi

No to o której w sobotę ? konkretniej panowie!;-) Wpisujcie się co kto przyniesie:-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-275-100001772 1179346546_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak dotąd godzin podanych przez Edwarda (sobota 11-16) nikt nie kwestionował więc raczej zostają. Lista już jest.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Obawiam sie ze nie bede mogl wpasc. A jezeli juz to co najwyzej na godzinke, wiec jesli uwazacie mojego 7550 za niezbednego (a nie sadze) to jak najbardziej moge go udostepnic. Tyle tylko ze ktos musialby po niego wpasc...

A może ktoś będzie jechał w pobliżu Wrzeciona i może zabrać, potem odwieźć?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Spotkanie cały czas aktualne

sobota, 19 maja 2007, godz. 11

Klub Audiofila i Melomana

adres i mapa dojazdu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Edward, czy będą jakieś przyzwoite kolumny na których można będzie posłuchać?

będzie i Piotr__

To tak na szybko bo muszę jechać... było miło, posłuchaliśmy nie tylko różnych odtwarzaczy ale i przy okazji brzmienia sprzętu w różnych zestawieniach z różnymi kabelkami. Nie usmażyliśmy naleśnika bo nie dotarł, wszystkich odtwarzaczy słuchaliśmy najpierw na kolumnach DIY opartych o Fostexa - brzmiących niestety trochę zbyt jasno, ale dzięki temu można było ocenić szczegóły. Później były znakomite aktywne monitorki Restek'a i zrobiło się miło i analogowo, powtórzyliśmy odsłuchy. Jako system CD odniesienia służył Lektor z AncientAudio, który wyznaczał dość wysoki poziom, ale nie zawsze był w każdym aspekcie najlepszy. Myślę że każdy po cichu miał swojego faworyta, ale różne są gusta. Można powiedzieć że stare po prostu philipsy grały muzykę, a po modyfikacji bardzo dobrze ją grały...

Wrażeniami co do poszczególnych CD-ków może podzielą się koledzy, ja tylko chciałem jeszcze raz podziękować za zaproszenie klubowi KAiM - może jak czas pozwoli to spotkamy się ponownie.

Dla awanturnikow czekajacych na relacje co bylo najlepsze i wygralo mam zle wiadomosic, jako ze konkursu nie bylo wygralo ciasto DIY z Lodzi "ciemny pijak ze sliwkami" wrecz polozylo wszystkich na lopatki ;)

Wszysyc spotkali sie w raczej sympatycznej atmosferze i zmieniali zrodla, kolumny i kabelki by sluchac sobie roznej muzyki. Byly naprawde bardzo rozne szkoly brzmienia mniej lub bardziej adekwatne do dalszej czesci toru audio, na upartego mozna sie tez pokusic o stwierdzenie ze reprezentowaly to co wlasciciel danego zrodla ceni sobie w sluchaniu muzyki najbardziej i dobrze! w koncu o to wlasnie chodzi w DIY i w pasji audio by bylo wylacznie pod nas samych, a nie pod wszystkich jak leci - czyli w rezultacnie pod nikogo. Z przydatnych dla szerokiego grona forumowiczow informacji opisalbym bym moze (wg. wlasnego gustu oczywiscie) brzmienie fabrycznego chinskiego NHZS CD33 jako zbyt malo delikatne na gorze, czego teoretycznie nie potwierdzaja bardzo glosno reklamowane w nim lampy. Ale komus innemu moze sie to w nim np. podobac.

Pozdrawiam

Piotr__

Na początek w imieniu KAiM chciałbym podziękować za wizytę wszystkim naszym miłym gościom. Takie spotkania u nas mają to do siebie, że zawsze przebiegają w miłej atmosferze. Fajnie jest posłuchać razem a potem wymieniać doświadczenia.

Muszę też przeprosić Was za niedyspozycję zestawu Aleph-Pentagony, który miał być referencyjny i neutralny, a grał krzykliwie i dudnił na basie. Nie wiem, co się stało, a jest to zestaw, którego słuchaliśmy wielokrotnie i bardzo nam się podobał. Dzisiaj grał źle. Myślę, że właściwe odsłuchy zaczęły się dopiero na Restekach. W każdym razie mi się to granie podobało.

Zapraszam do podzielenia się spostrzeżeniami, wkrótce wkleję trochę zdjęć i napiszę o Restekach i opiszę moje spostrzeżenia, ale zaznaczę tylko, że radzę nie śmiać się z seniczowego Marantza...

Senicz, prosimy szczerze. Ściemniaczy można poczytać w pisemkach.

P.S.

Zgadzam się, ciasto DIY przyniesione przez jednego z gości pobiło wszystko co my mieliśmy do zaoferowania :-)

pozdrawiam

ED

Jak mawiaja starzy gorale, jest prawda, tyz prada i gowno prawda, ale aby z ta prawda nie bylo niestety az tak do konca prosto, to na dodatek kazdy ma swoja wlasna prawde, tak wiec jesli ktos mialby sam siebie oszukiwac niech jak najbardziej pisze :))

Wiec marantz to najtanszy i chyba najprostrzy uklad z testowanych cd. Nie robilem w nim zadnych wymian kondow czy innych elementow. Wymienilem tylko dac na 1541 bez a. Bo orginalny spalilem. jednak anodowe potrafi przebic sie przez zapory z diod. Niestety padl i jeszcze wczoraj musialem go naprawiac. lampy jakie zastsowalem to nos e88cc sq philips. moze dlatego tak ladnie zagral? wiec dlaczego gral tak jak nie inne? a dlatego bo? a cholera go wie. Gral super na pazdziowatych przewodach od tunera. Tak wiec nie w przewodach problem. jak gral? a bardzo mocnym basem. Dlaczego? nie dlatego ze ma jakies podbicie a dlatego bo srednica nie maskowala basu i bylo go slychac. Odczuwamy bas kilkakrotnie slabiej od srednicy i bardzo latwo ona maskuje bas. Basu bylo tak samo jak w innychcd ale ale mniejsze thd uwypulily go subiektywnie. Wada reszty cd lacznie z lektorem byla zla rozdzielczosc miedzy instrumentami i to tworzylo plaszczyzne na ktorej dopiero byla osadzona muza. To powodowalo ze ogolna dynamika miala skonczona wartosc. Maranciunio mial te plaszczyzne nizej i dlatego gral duzo dynamiczniej. Jak tylko przyszedlem do KAIM to oba systemy glosnikowe wydaly mi sie super dudniace. Przyzwyczajony do Marantz kolumn wydawalo mi sie ze system jest popsuty. Po pewnym cxasie przyzwyczailem sie i nie wplywalo to juz na moja nerwice. Nie draznilo mnie to tak bardzo. I to chyba nazywa sie wefek t wygrzewania czy docierania kolumn i reszty sprzetu. Mozdzek sie przyzwyczja a sprzet dalej gra tak samo kiepsko. Mysle ze lektor to najwieksza porazka. Czytajac recenzje w pismach spodziwalem sie czegos wiecej. A tu paskudny zawod. I za taka cene? Co do reszty sprzetu to mial on typowa wade malej dynamiki i metnego grania na srednicy. Nie bylo tego krysztalu i depniecia. Muza z nich szla plasko i bez aktywnosci bylo nudnie. maranciunio zato zagral swobodnie i wciagajaco ale i obnazal niedostaki muzy. Szkoda ze sprzet towazyszacy jest dosc kiepski i duzo maskowal. jesli ktos chce uslyszec jak powinien grac cd to moze jeszcze raz przywioze maranciunia. Ale bardzo prosze o konkurencje na wyzszym poziomie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.