Skocz do zawartości
IGNORED

Denon, NAD, Creek ostinato 2000

kondrax

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam takie pytanie czy dobrym pomysłem jest taki zestaw do clona ostianto 2000:

Denon DCD-700AE + Denon PMA-1500AE z allegro jakieś 3800zł

ostatni miałem okazję słuchać

Cambridge Audio CD 540 + Creek EVO - 3800zł

Cambridge Audio CD 540 + NAD C325

Słucham głownie rocka, i wokali, troszkę popu. Najbardziej podobał mi się ten zestaw Cambridge Audio CD 540 + Creek EVO lecz nie posiada on regulacji bass - treble. Jak się ten zestaw ma do kompletu DENONA mam tak 4000zł na wzm + cd.

Co polecacie w tej cenie, we Wrocławiu nie mam możliwości posłuchania i porównania denona do evo. Jaki był by wasz wybór, co polecacie? uparłem się ostatno na NAD-a al po odsłuchach evo troszkę zdanie ale widzę że w tej cienie jest denon.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

https://www.audiostereo.pl/topic/33448-denon-nad-creek-ostinato-2000/

4000 zł ....za takowe pieniadze mozna miec zestaw vintage o potęznej produkcji prądu i jakosci wysokiej wiernosci(hifi).Te nowe produkty nijak sie maja do wysokich modeli.No ale kazdy lubi co innego...No i gwarancja dystrybutora.

Grundig High Fidelity

Ja bym proponował lampowca Phase lub Omak (Ukraina) z drugiej ręki, a do tego jakiś CD vintage Sony lub Denon, plus upgrade. W budżecie się spokojnie zmieścisz, a nowy komplet PMA1500AE plus DCD700AE nie będzie miał startu do tak pomyślanego zestawu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I nawet forumowy kolega sprzedaje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Grundig High Fidelity

Mam Pioneer sx-750 76 rok produkcji tylko coś buczy transformatorem oprócz dźwięku sąsiad elektronik ma przyjść i mi zobaczyć co tam się dzieje ze buczy. Gdzie te lampowe można kupić na allegro tego nie ma. Zresztą chyba wole coś tranzystorowego jak lampę. Raczej interesuje mnie sprzęt nowy:

mam do wyboru 3 zestawy:

denon cdc 700AE + denon pma 1500AE

NAD C521 + NAD C352

Cambridge Audio 540 + Creek EVO

to jest ta okolica 4000zł co proponujecie ale z nowego sprzętu, chyba że coś nowego ale nie długo używane i gdzie to wtedy szukać.

Sprzęt planuje zakupić na wakacje lub po, to zależy jak z praca na wakacje czy się uda. teram mam 4000zł aktualnie.

Hm, to ja się nie będę wypowiadał, wydasz 4000zł na elektronikę która Ci będzie grać nie lepiej niż używki kupione za na przykład 1800zł. Wydając natomiast te 4000zł na używki mógłbyś kupić sprzęt grający z prawdziwą klasą, a nie budżetówkę. No i poza tym skąd ta niechęć do lampy? Fakt, lampowce bywają różne, dobre i złe, ale od tego są koledzy z forum, żeby zasugerować Ci te dobre.

pzdr

Mac

Może nie niechęć do lamp a słabe doświadczenie i przyznam szczerze nie słyszałem nigdy. Dopiero od niedawna zaczynam przygodę audio wyższa półka. Używki mogą być ale tylko z możliwością odsłuchu i z ręki do ręki, tak bezpiecznej.

cześć

Lepiej kup nowy i błyszczący.

To co tu przeczytasz będzie dla ciebie tak tajemnicze i niepojęte że zrobi ci tylko tuman w mózgu. Prawdopodobnie na 99,99% jak nie dotkniesz to nie uwierzysz.

Twój pioneer buczy bo jest na 220 volt, a w gniazdkach mamy od pewnego czasu powyżej>230v.

Trafo separujące potrzebujesz.

Mam nadzieję że nie czytujesz recenzji w fachowej prasie? Odpowiedz proszę ze nie.

z szacunkiem i pozdrawiam

artur

Pioneer posiada cos takiego jak woltage selector i można ustawić na 220V i 240V dotychczas było 240V na ile ustawić bo my mamy w gniazdkach niby 230V. Buczy bo ktoś robił wiejski tuning przeciął 2 ścieżki wyprowadzenia porobił na korektor usunąłem to zrobiłem po staremu ale dalej buczy. Mam tylko 5 własnych gazet audio reszta to w emipku czy na dworcu we wrocku przeglądam i cczytam co mnie ewentualnie interesuje.

Sprawdzałem na jednym i drugim buczy ustawieniu. To coś w środku, czy to maga być potencjometry, psiknąć w nie WD40? Cos chyba jeszcze jest grzebane a ja tego nie wiedzę po tym wiejskim tuningu.

Aha, czyli co innego, ale pewnie łatwe będzie do zlokalizowania. Ale potencjometry raczej nie. Może np. >Rambo< to przeczyta i coś podpowie.

Żeby usprawiedliwić swój wpis... np. co powiesz na to że nie jedno 40letnie lampowe radio sereofoniczne od babci gra jako wzmacniacz lepiej niż wszystkie wzmacniacze które miałbyś ochotę kupić, a które wymieniłeś.

Tego typu i inne rewelacje mogą sie przewijać w poradach i już widzę jak po drugiej stronie lustra kondrax puka się w czoło.

Ale dopóki nie usłyszysz, nie uwierzysz.

szacunek

arturo

Wzmacniacz oddam raczej do serwisu jakiegoś, sam nie wiem co się dzieje. Marsz rację należę do tych ludzi co nie zobaczą nie uwierzą, i lubię jeszcze widzieć co i od kogo kupuje :D

Denon DCD-700AE + Denon PMA-1500AE co koledzy powiedzą o tym zestawieniu jest sens płacić za dcd 1500 czy spokojnie wystarczy ta 700 ?

Jak Ci "buczy", to zadne psikanie nic nie da... Masz generalnie jakis feler w elektronice i wymaga to po prostu sprawdzenia, pomierzenia (skombinuj serwisowke lub daj to do jakiegos fachury). Psikania WD40 odradzam - to absolutnie nie jest plyn do potencjometrow! Jezeli koniecznie chcesz "psikac", to uzywaj "Kontakt" - w kazdym sklepie z czesciami rtv.

Pozdrawiam,

Lete

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.