Skocz do zawartości
IGNORED

DVD z HDMI: Panas, Samsung czy Pionek

sp_1976

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

chcę zakupić niedrogie DVD z HDMI. Na razie na liście mam 4 odtwarzacze:

Panasonic s53

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Panasonic s52

Ukryta Zawartość

Samsung HD870

Ukryta Zawartość

Pioneer DV696

Ukryta Zawartość

W zestawie zagra z Yamaha RXV659 i projektorem Panasonic AX100. Możecie coś doradzić z własnej autopsji?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/33471-dvd-z-hdmi-panas-samsung-czy-pionek/

Już ponad cztery lata "tłukę" DVD Samsunga HD-945 /poprzednik tego aktualnego/ i żadnych

problemów i nawet "awaryjnie" można muzy całkiem przyzwoicie posłuchać.

I ma SACD oraz DVD-Audio.

DVD-HD 870 oczywiście nie ma SACD i DVD-A ... a szkoda ;-)

Ktoś wie jak w tym odtwarzaczu sprawuje się skaler - zwłaszcza do 720P ??

I kwestia divx'ów ... ponoć są problemy z polskimi napisami ... nawet po wgraniu najnowszego softu ... - prawda to ?

Miałem okazję przetestować odtwarzacz Samsunga HD-945 i Panasa 53.

Zalety Samsunga to na pewno możliwość posłuchania muzy w mch - DVD-Audio i SACD, obraz oceniam jako dobry( kolory ok, w kwestii ostrości użyłbym słowa "łagoda")

Panas natomiast pod kątem obrazu bije samsunga na łeb( ostry jak.... więcej możliwości w ustawieniach pod swoje upodobania). Niestety nie można na nim posłuchać ani DVD- Audio, ani SACD.

Jeśli miałbym podchodzić do obydwu DVD pod kątem obrazu i dźwięku w KD bez namysłu Panas( projektor Panasa). Ale gdybym miał rozważać muza 50/50 kino to raczej przychyliłbym sie do samsunga.

Samsung ma jedna, zasadnicza wade: serwis, a wlasciwie jego brak. Totalna olewka, zadnego poprawiania firmware, zostawianie klienta z jego problemami. Oczywiscie nie czyta i nigdy nie bedzie czytal polskich znakow w divx.

Dzwiekowo przyzwoicie, obraz tez calkiem calkiem.

Właśnie pozbyłem się panasonica(gra i buczy u mojej dziewczyny) , a nabyłem pionka696 pod względem dzwięku jest lepiej i to że jest dvdAudio + SACD to duży plus ( to chyba najtańszy dvd

na rynku z dvdAudio i SACD) , obraz jest też dla mnie lepszy , skalowany może by do 1080i czyli na każdym LCD 720p powinien sobie radzic dobrze. Ale musze przyznac że panasonic miał więcej opcji

ustawiania obrazu 6 różnych sposobów wyświetlania wielkości obrazu na TV, a pionek tylko 4:3 lub 16:9.

a może na forum jest już jakiś szczęśliwy posiadacz DVD Yamaha 661 ?

o pionku słyszałem, że ma głosny mechanizm. Szukam dobrego DVD z HDMI w rozsądnej cenie, DiVx nie musi być, do tego służyć będzie jakiś badziew typu Wiwa.

Samsung po przeczytaniu paru opinii odpada. Został Pionek i Panas, ta Yamaha też kusi ale mało o niej na razie wiadomo...

Do Szeryfo

>Oczywiscie nie czyta i nigdy nie bedzie

>czytal polskich znakow w divx.

Jesteś tego pewien ? mam samsunga 950 i też tak wszyscy mówili a okazuje się że czyta a nawet wyświetla polskie czcionki.

O, to jestem silnie zaskoczony!! Ja sie dowiadywalem w Samsungu i powiedzieli, ze nie zajmuja sie aktualizacja firmware "starych (745)" sprzetow (pomimo wczesniejszych zapewnien, ze bedzie dobrze).

Jak dla mnie, to chodzi tylko o to, zeby wypchnac towar w ludzi i git.

Dzisiaj przeglądałem najnowszego ''Stereoplay de'' i jest tam test porównawczy Panasa S-53,Yamahy 661i marantza 6600 i wygrał w testach Panas S-53 we wszystkich aspektach czyli pomiary,najmniejsze zniekształcenia jitter,najlepszy obraz i dźwięk ,Panas wygrał zdecydowanie pomimo że jest najtańszy !.Widziałem go dzisiaj w Saturnie wygląda tak jak s33 tyle że czołówka jest typu lustrzanka .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.