Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy M4 uszkodzenie a jakość muzyki

andon13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zastanawiam się nad zakupem tych kolumn ale mam problem. Kolumny które znalazłem mają lekkie uszkodzenie na kapslu (w środku głośnika). Czy ma to jakiś wpływ na jakość muzyki? Prosze o krótką ale rzeczową odpowiedz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Na tym zdjęciu za wiele to nie widać.

Mogę jedynie napisać, że jeżeli nie ma dziury na wylot przez membranę, a karkas cewki nie uległ odkształceniu, to grać to będzie raczej bez zmian.

Musisz jedynie pamiętać o tym, że kolumny z taką wadą będą miały wyraźnie niższą wartość przy przyszłej odsprzedaży, i odpowiednio znegocjować cenę. Ze swej strony dodam, że z racji tego czym się zajmuję dochodzą mnie wieści z rynku wtórnego, że M4 bez żadnych wad można kupić za ok. 850zł.

Chce kupić podłogówki bo planuje przeprowadzke jeszcze w tym roku i kolumny będą stały w salonie około 20 - 25 metrów. Myśle raczej przyszłościowo bo wiem że po przeprowadzce nie bedzie już mie stać na zakup drugiej pary kolumn....

To nie kupuj teraz nic, bo to bez sensu. Kupisz jak się już przeprowadzisz. A ten 1000zł który masz, to sobie wpłać na półroczną lokatę terminową żebyś nie rozpuścił kasy, i sprawa załatwiona.

Coś musze kupić, bo później będzie trzeba kupić dywan, szafe i inne pierdoły - wiadomo jak to jest z kobietami.... Prosze o jakąś sensowną propozycje. Miałem ciśnienie na te M4 ale powoli zaczynam się rozmyślać i zastanawiam sie nad tymi Jamo s 708

Tu są te tannoye:

Ukryta Zawartość

A tu jamo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To akurat mi nie przeszkadza. Wydają mi się godne za tą cene. Dziś pojade ich posłuchać i zdecyduje. Jeśli ktoś ma jakąś propozycje do 1000zł chętnie poczytam a i postaram się posłuchać:)

Nie sądzę żeby Ci nie przeszkadzało. W 15 metrach spośród wszechogarniającego zalewu basu trudno będzie wyłowić słuchem cokolwiek innego. Nie sugeruj się tym, co usłyszysz w pomieszczeniu odsłuchowym sklepu. Na małej powierzchni będzie o wiele, wiele gorzej.

A może ALR Jordan? I na przeprowadzkę wystarczy, a grać będą kolumny, a nie ich cena. Zresztą jak Ci nie podejdą, to oddasz znajomemu. Sam mam bdb doświadczenia z firmą, a na forum miały sporo dobrych ocen:

Ukryta Zawartość

Ale tak czy owak subwoofer już nie będzie potrzebny... ;-)

Ukryta Zawartość

Z tą aukcją Tannoy M4, to jest w ogóle ciekawostka.

Była aukcja Tannoy M2 za chyba 6 stów. Dodałem ją do obserwowanych. Aż tu razu pewnego zaglądam do obserwowanych, a tam aukcja M4.

Wyglada na to, że zmieniono opis, tytuł, zdjęcia (przez pewien czas było jeszcze jedno zdjęcie M2 oprócz zdjęć M4) i wystawiono inny towar na tej samej aukcji.

Tego wgłębienia (dziurki) nie zauważyłem. A w tytule aukcji jest napisane ... idealne!!!

Hmmm...

Janusz z Torunia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te ALR JORDANY to wyglądają na model ENTRY 5, jeśli to te to bez zastanowienia brałbym te jordany w porónaniu do M4. Posiadałe takie Jordany przez 6 lat, są szczegółowe i szybkie z dobrym basem, troche kiepska średnica -troszke natarczywa. swoje sprzedałem w stanei idealnym w jasnej okleinie za coś 900zł.

A może takie Qadrale?

Ukryta Zawartość

Narazie troche ochłonąłem. Te Jordany wyglądają całkiem solidnie ale mnie interesują w jasnej okleinie a na allegro są tylko czarne....

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.