Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie laptopy w USA . Adresy sklepów.

4kowal

Rekomendowane odpowiedzi

najskuteczniejsza porównywarka cen:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

polecam ibm, sony

nie polecam acer, asus

Ukryta Zawartość

HP i Dell

Przegladaj weekendowe ogloszenia w gazetach. Czesto ceny sa lepsze od wysylkowych. Do tego jesli bedzisz czasow to moze nie starczyc Ci czasu jesli z przesylka lub komputerem bedzie cis nie tak.

Ogloszenia wiekszych sieci mozesz dostawac e-mailem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak HP ostatnio robi świetne laptopy. Ja kupiłem Toshibe satelite A100-467 i jeśli chodzi o hardware to jestem zadowolony, ale trzeszcząca obudowa, strasznie szybko wycierajace się klawisze, i choć literki są nieuszone to klawiatura błyszczy no i potwornie się grzeje. HPki są na dzień dzisiejszy świetne.

saczek_XTRM, 18 Maj 2007, 00:02

>warto zajrzeć do najbliższego BestBuy'a, czasem mają przeceny na niektóre modele

Tylko w BestBuyu zapłaci się sales tax, lepiej kupic wysyłkowo ze sklepu mającego siedzibę w innym stanie. Np.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jeśli wiesz co chcesz, wpisza nazwę firmy i modelu w googla - wyskoczą propozycje sklepów z cenami. Po tem tylko decyzja czy kupić taniej w mało znane firmie, czy dołożyć za duży znany sklep. No i trzeba zwarcac uwagę na koszta wysyłki, u niektórych może byc free, u innych nie. Polski problem kurierów rozwalających paczki o ile mi wiadomo nie istnieje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo dziękuję za wszelkie podpowiedzi.

Będę musiał jeszcze wybrać między Intel i AMD. W stacjonarnym komputerze całe życie miałem AMD, czy w laptopach też bezproblemowo działają ? Czy lepiej dopłacić trochę i mieć Intela.

Miałem ze 3-4 lata temu laptopa Compaq na AMD i procesor się sprawdzał. Wszystko inne się raczej psuło, ale procesor dotrwał do końca.

Jeszcze mi jedna rzecz przyszła do głowy. Amazon często wystawia u siebie rzeczy de facto sprzedawane przez inne firmy (to jest zawsze gdzieś napisane). I jak cos takiego zobaczysz, zawsze zajrzyj bezposrednio do oryginalnego sprzedawcy. Juz dwa razy widziałem (choc nie dotyczyło to komputerów), że cena była niby taka sama, ale u oryginalnego była permanentna "wyprzedaz" -10% i jeszcze free shipping.

Polecam: Toshiba (miałem kiedyś, bezawaryjny), Sony (aktualnie, fantastyczna matryca, klawiatura)

Nie polecam: Acer (po miesiącu od zakupu nowego 1652WLMi pękły zawiasy....do tego przegrzewał się, co powodowały resety).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.