Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo wzmak + CD do 5 kzł???

jaro4444

Rekomendowane odpowiedzi

jaro444,

No tak, Twoim zdaniem Chinczyk wyglądający i grający jakby go zrobiły dzieci na warsztatach szklonych (ZPT) to jest dobry sprzet Chiński choć mało kto podziela takie zdanie (polem literaturę fachową aby być obiekty powołam się na nią), a Rotel wyprodukwany w fakbryce, którą wybodował w Chinach (żeby sprzęt nie kosztował 3 razy tyle) to kupa złomu ? Bardzo ciekawa koncepcja na miarę IV RP :))))).

Renia po Twoich wpisach widze, że klapki na oczach nie pozwalają Ci obejrzeć obiektywnie choćby XA6200. Poczytaj prasę fachową, przeanalizuj jakość wykonania, zastosowane materiały i porównaj równorzędne mu cenowo Rotele, NAD-y, CA, zapytaj ludzi, którzy wymienili "cudowne" marki na tą beznadzieją chińszyznę ... a wnioski nasuwają się same.

Nie neguję jednak, że istnieją beznadziejne i szmelcowate wyroby chińskie udające UFO albo nie wiem co, tragiczne jakościowo i brzmieniowo. Jednak Xindak, Vincent, Shaling to inna klasa jak ten szmelc.

Nie udaję też, że jak na dziś wole jeszcze mechanikę CD w wykonaniu Sonego, Marantza/Denona czy Pioneera jak chińskim. Jednak wzmacniacze chińskie wymienionych marek naprawdę są rewelacjami w kategorii jakość/cena.

Kończę wpisy off topic.

renia sama pisze że od niedawna....

nie warto się droczyć, trzeba jej czasu, straci trochę kasy na nietrafione zakupy i nabierze doświadczenia jak się poruszać w tym światku pełnym niespodzianek.

>renia sama pisze że od niedawna....

Ta trochę kaski trzeba stracić i parę klocków posłuchać , żeby w miarę obiektywnie do tematu podejść.

A z tego co wiem to akurat A06 i C06 w założeniu nie są parą .Tylko polski dystrybutor sprzedaje je jako komplet oraz oddzielnie .Następna sprawą są koszta wykonania .Jak będą lepiej wykonane boczki , to sie cena zmieni .I nie będzie to już taka atrakcja względem dźwięku .Osobiście wolę lepszy dźwięk przy całkiem niezłym wyglądzie za tą cenę.

jaro4444

ja tylko w kwestii SA7001, potwierdzam (bo go mam) ze ten model potrafi miec problemy z odczytem CD i SACD i to nie tylko przy przelaczeniu, ja swojego reklamowalem, wiec z tego powodu odradzam, dla mnie to zenada ze wydaje sie kase (jak dla mnie duza) na taki sprzet a jest on tak niedopracowany

Mag

Ja bym próbował znajomym lekko wyperswadować "za nowe". Bo "za stare" w cenie 5kzł znajdą inną półkę. Np. wzmacniacz za 2-3kzł z second-handu, taki jak mój MF A3 na ten przyład (nie sprzedaję ;).

Do tego cedek z alledrogo, z nowym laserem, z lampizatorem (artPaw ma tu wiele do powiedzenia) za jakieś 1,5 kzł (to już z wypasem), wystarczy jeszcze 200 pln na okropieństwo-leniucha uniwersalnego z Logitecha (na tego samego pilota znajomi garaż będą otwierać) i trochę na kabelki...

Ale do takich decyzji trzeba chyba dojrzeć i trochę kaski w życiu na "salony" wydać...

Ale do takich decyzji trzeba chyba dojrzeć i trochę kaski w życiu na "salony" wydać...

No i polubić ten sport... I trochę odwagi...

Z innej beczki:

- jestem wręcz zniewolony jakością obudów chińszczyzny. Nie chodzi mi o "dezajn", jedynie o techniczną jakość materiałów i dokładności... Jak czasami patrzę na młotkiem klepane garażowe wyroby europejskie, to ręce opadają... Ale za to design chiński bywa czasami koszszszszmarrrrrrny...

>Nie chodzi mi o "dezajn", jedynie o techniczną jakość materiałów i dokładności... Jak czasami patrzę na młotkiem klepane garażowe wyroby europejskie, to ręce opadają...

To nic dziwnego bo mam znajomego handlującego obrabiarkami. Żólte kupują całe linie obróbkowe CNC najwyższej klasy i montują to w nowych halach - więc nie co się dziwić jakości mechaniocznej.

Co do tych "starych" - zrobię tak ja i wiele osób, które dojrzały do tego i przerzuciły parę klocków. Tu niestety mamy do czynienia z techniczną i audiofilską niewiedzą, połączoną z obawą przed "starociami" - dlatego niestety musi być nowe...

Mag99 piszę do Ciebie na GG.

Ciekawe Renia239 to facet czy kobieta ????

Jak kobitka to wiadomo dlaczego się czepia wyglądu ,jak facet to nick wszystko wyjaśnia .

Podejscie kobitek do muzyki zawsze mnie rozbrajało , nie ważne jak gra ważne żeby wyglądało reszta na dalszy plan ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.