Skocz do zawartości
IGNORED

Exact Audio Copy

okno

Rekomendowane odpowiedzi

EAC zawsze mial problemy z generowaniem poprawnego cue sheeta. Bardzo czesto cue sheet wygenerowany przez te oprogramowanie nie jest akceptowany przez zawodowy soft - np. WaveLab.

Feurio tez bardzo czesto odrzuca cue sheet utworzony przez EAC.

Cue sheet mozna modyfikowac recznie w notatniku ale nie polecam tego poczatkujacym "nagrywaczom"

A zrzucanie plyty kawalek po kawalku jest bez sensu i zbrodnią. Jak juz to trzeba robic image + cue sheet, wowczas sa szanse ze EAC da rade.

A swoja droga to na prawde nie wiem dlaczego ten program (EAC) ma taka dobra opinie.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

yayacek

Ja nigdy nie miałem problemów z EAC – ale wypaliłem tylko kilkaset płyt, może po prostu miałem farta ;-)

mkorek

Niestety nikt tu nie jest jasnowidzem, napisz co jest w pliku CUE? i w której linii jest błąd? Modyfikowanie pliku CUE jest dziecinnie prosta.

>>Marek_W

>>

Niestety nikt tu nie jest jasnowidzem, napisz co jest w pliku CUE? i w której linii jest błąd? Modyfikowanie pliku CUE jest dziecinnie prosta

Jak sprawdzic w ktorej lini jest bład??

i jak go zmodyfikować??

Zmodyfikować można edytorem tekstowym [np. notatnikiem], albo z EAC > Tools > Write CD-R... > file >Edit CUE sheet.

EAC zwykle pokazuje gdzie jest błąd ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ups....

Przyro mi, ale jeśli masz taki komunikat jak poniżej, to EAC nie wspiera twojej nagrywarki ;-/

więcej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

... zapomniałem dodać obrazka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cześć. Po wykonaniu ekstrakcji audio programem EAC można sprawdzić, czy wystąpiły błędy. Pojawia sie w oknie informacja o jakości kopii i poziom wysterowania. Moje pytanie, o czym mówi poziom wysterowania? Dziękuje za odpowiedz.

Mówi o tym, na ile zakres wartości próbek zripowanego kawałka wypełnia maksymalny zakres sygnału zapisanego w 16bitach (czyli -32768 do 32767). Innymi słowy, na ile kawałek wykorzystuje potencjalną dynamikę cyfrowego zapisu PCM przy 16 bitach. Czemu ma służyć podanie tej informacji - trudno powiedzieć.

Od dluzszego czasu uzywam iTunes, ktore oprocz prostego i pozwalajacego latwo i przejrzyscie kompilowac foneteke nagran ma nastepujace konfiguracje: ACC, AIFF, Appple LOSSLESS, MP3 oraz WAV. Obecnie kopiuje na Apple LOSSLESS, gdzie nie ma zadnej (zauwazalnej) roznicy pomiedzy oryginalem oraz kopia. Kazde wypalanie za pierwszym podejsciem jest sukcesem, nazwa plyty jak i poszczegolne tytuly sa automatycznie zakodowane przy jednoczesnym podlaczeniu komputera do netu. Dla tych ktorzy zakupili iPOD'a oprogramowanie jest zalaczone w wersji dla peceta i maca. Polecam jako nieskomplikowana i znakomicie funkcjonujaca metode kopiowania.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.