Skocz do zawartości
IGNORED

co z ta polska i inne

piterkorea

Rekomendowane odpowiedzi

muls, 2 Cze 2007, 13:05

>jar>>>a ty starasz sie mu wytłumaczyć to ,co dla wszystkich jest jasne.

Ja mu staram sie wytłumaczyć, że wszystko jedno kim okażą sie inni - on będzie miał ciągle ten sam problem. Z samym sobą. I wsadzenie wszystkich komuchów i Żydów do obozów tego nie zmieni.

jar1, 2 Cze 2007, 13:01

>Fakty, dudi, to są takie, że Edelman skrytykował nadanie kryptonimu 'Doktor Mengele' sprawie

>przeciwko doktorowi G. i to Cię tak oburzyło

Nie oburzyło mnie, bo dowiaduję się o tym dopiero od ciebie. Ja miałem na myśli jego nawoływania do zamknięcia, nie pozwolenia, zlikwidowania RM.

Z doktorem Mengele natomiast to dęta sprawa. W 1991 roku, gdy M. Jankowski nazwał Balcerka "Mengele polskiej gospodarki" specjalnych protestów jakoś nie było. Każdy mówił o Balcerku - Mengele i było git.

Kiedy o Mengelem pisali dziennikarze Gaduły Wyrodnej w artykułach o łódzkich "łowcach skór" też nikt się nie unosił ze nie wypada, że to antysemityzm. Dzisiaj ci sami dziennikarze drą na sobie chałaty.

Acha, kontekst taki że Doktor Pavulon czy Doktor Potasik z Łodzi jako Mengele jest git a Doktor G. z Warszawy jako Mengele - trefny.

Kto decyduje co git a co nie? Oczywiście Gazeta Wyborcza! I już wiemy o jaki kontekst chodzi.

>Acha, kontekst taki że Doktor Pavulon czy Doktor Potasik z Łodzi jako Mengele jest git a Doktor G.

>z Warszawy jako Mengele - trefny.

Dudi, ejst duża róznica między tym , że np. ja nazwałem sobie Horsta 'The Mengele of Mind" a tym, że oficjalna i państwowa służba ścigająca przestępców nadaje taki kryptonim sprawie, nad którą pracuje.

Ty możesz sobie pozwolić na zastosowanie zwrotu typu 'głupi Żyd', bo reprezentujesz siebie ale np. nasz minister spraw zagranicznych nie, bo reprezentuje cały Naród.

Gość

(Konto usunięte)

... taki kryptonim sprawie, nad którą pracuje....

To jest kryptonim jednego z wątków, który miał być używany nie jawnie ( a wiesz jak czasem rozmawia się w zamkniętym gronie) nadany przez oficera średniego szczebla.

To mniej więcej tak jakby obwiniac dyrektora fabryki , ze majster na drugiej zmianie puścił baka.

>To jest kryptonim jednego z wątków, który miał być używany nie jawnie ( a wiesz jak czasem rozmawia

>się w zamkniętym gronie) nadany przez oficera średniego szczebla.

A fajnie by Ci było, gdyby w Twojej sprawie (jakiejś tam, np przydziła mieszkania komunalnego) urzędnik państwowy nadał tytuł "Chlew dla kutasa jaccha" ? Mimo, że to byłyby materiały jedynie tzw. tajne, wewnętrzne? Co byś pomyslał o takich ludziach?

Co poradzić jak ta "Europa" to imbecyle, którym wystarczy pokazać zginający się mały palec i już dostają zajadów ze śmiechu?

"Europa" śmieje się z urzędniczki polskiej od Tinky-Winky ale z drugiej strony nie śmieje się ze szwedzkiego urzędnika który twierdzi że Tinky-Winky nie spedali dzieci, bo dzieci rodzą się gejami. Ale poczucie humoru urzędnika szwedzkiego jest już zbyt wyrafinowane jak na upupioną europejską publiczność.

Wracając do kryptonimu "Mengele" - jak brzmią wszystkie pozostałe kryptonimy używane w służbach? Czy aby kogo nie obrażają ("kto powiedział kasjer-dupa? Kto powiedział kasjer-dupa???"). Czy znajdzie się bohaterski sędzia, który te tajne kryptonimy - ujawni? Może bezpieczniej będzie, by nie budzić skojarzeń, przejść na kombinacje cyfrowe jak np. "007"? A może nie? Bo się chałatowym żurnalistom skojarzy z numerami z Auschwitz i znowu będzie źle?

jar>>>myślę że durniami nie są.Kiedy już bedą wszedzie i pozbedą się balastu w postaci koalicji.Muszą sie poczuć wielcy i bezkarni.Na razie opozycja jest porównywalna- to nie przejdzie.Ale juz zajmowanie niektórych stanowisk wymaga zapisania sie do okreslonej partii.Nietety taki stan trwania może trwać 10 laT, do zupełnego zmeczenia spoleczenstwa,potem stan apatii połączony z uczuciem ogólnego strachu( akcje typu doktor mengele i podobne)A potem juz aranżowane marsze w celu podtrzymania nastroju beznadziejności.Boje się że w spoleczenstwie dudusiów to potrwa.A potem to juz tylko jakaś duża katastrofa nas uratuje.Mysle że euro 2012.

>jar>>>myślę że durniami nie są

Są, muls, są. Hitler też był durniem. Problem w tym, że co jakiś czas w historii ludzkości jakiś dureń uzyskuje swoje pięć minut - tak dla otrzeźwienia pozostałych na zaś.

mulsie nie wymądrzaj się tak bardzo i nie podlizuj się jar1, bo nadal nie opanowałeś rozróżniania życi od życia i prędzej w żyć dostawać będziesz, przez to życia mieć nie będziesz. :)))

>jar1

Podejrzewam, że musieliście z jozwą mieć coś wspólnego lub może obecnie z jego poręczenia pełnisz funkcję obozowego, bo pokrętność masz taką jozwową, a nawet bardziej. :))

>>jar1

>Podejrzewam, że musieliście z jozwą mieć coś wspólnego

Nowy, domyślam sie, ze to musi być coś strasznego, że się wstydzisz wyznać, co to takiego przyszło Co do głowy.

Ta podejrzliwość Cię w końcu wykończy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.