Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki tanie, koszerne, wielodrożne

Korwin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dokładnie jak w tytule, miałem przez kilka godzin na głowie słuchawki Lognetmedia AERO 5.1 [nie korzystałem z ich mikrofonu ponieważ uznaję jedynie tak zwane dołapne ewentualnie na statywie] walory dźwiękowe/cena przemawiają za tymi pierwszymi przylegają nieźle do uszu głos jest porównywalny z AKG z bardzo wysokiej półki.

Są pięcio drożne i posiadają:(SSC) Separate Speaker Chamber, (BSSD) Balanced Surround Design i (DBS) Double Bass Systems ważą 400g a kosztują około 250 złp wykonane są solidnie. Oraz te które polecam cierpiącym na gruźlicę kieszeniową OMNITRONIC SHP-200 i odrobinę droższe bo kosztujące 74 złp SHP-220 waga 250 g oczywiście dwudrożne i zamknięte.

Pozdrawiam

Zbyszek

Do Toptwenty-ego

Ponieważ spełniają wszystkie kanony oprócz cenowych audiofilskiego Talmudu łomot bębnóe w nich potrzebuje być łomotem bębnów, ryk trąb to są te archanielskie na Armagedon w Dolinie Josafata a te wysokie ponad 20000Hz to pisk kastrowanych za rozpustę młodzieńców, albo miauk rozkoszy deprawowanych dziewic.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS

http:www.allegro.pl/item199871809_sluchawki_jvc_ha_nc100_z_systemem_redukcji_szumu_.html

Koszerny mi się makabrycznie kojarzy z jagnięciną [nie tknę ] baraniną [nie tknę] koniną [nie tknę bo to jest skrajny kanibalizm] i każdym mięsem ze zwierząt zabijanych zgodnie z rytuałem opisanym dokładnie z detalami.

Uważam, że lepsze jest już odżywianie się chwastami, które rosną na nasypie kolejowym, i pod wzgłędem moralnym, psychicznym i zdrowotnym.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS.

Jutro jest niedziela i pchli targ, zobaczymy jakie pojawią się słuchawki

Dwa tygodnie wstecz były pod Halą Targową na Grzegórzkach słuchawki Sennheisera Unipolar 2000 mające obecnie około 30 lat raczej do walkmana nie podejdą wzmacniacz do nich mieści się z trudem w futerale po walizkowej maszynie do pisania cena jak dla brata, trafiły do rąk świetnego kompozytora i skrzypka, bywa oczywiście niezwykle rzadko sprzęt Neumana włącznie z mikrofonami wielkomembranowymi, mam zaklepany magnetofon made in CCCP na drut stalowy z 25 kilogramami nośnika.

I bywa również absolutne dziadowstwo złom szmelc barachło i jak dziatwa mawia badziewie.

Pozdrawiam

Zbyszek

Dziękuję serdecznie, życzenia były szczere przyniosłem Tonsil Sd-426 w stanie bardzo dobrym dałem tyle ile za nie żądano [ zawodowy handlarz] czyli 30 złp, u militarystów były tak zwane nauszniki strzelnicze słuchawki ochronne z amerykańskiego demobilu po złp 25 ale marne wyjątkowo.Za tydzień być może mi przyniosą absolutny złom nausznikow s wiertaljota MIG-15

Pozdrawiam

Zbyszek

sd 426 to kupa dobrej roboty, szkoda ze tak marnie " zapakowana"

z dobrym wzmakiem tranzystorowym pokaza co potrafia, na lichym badziewiu te 600 omow nie pojedzie

jedne ze sluchawek w mojej kolekcji nie męczące dzwiekiem, mozna bardzo dlugo sluchac i nic

polecam je wszystim ktorzy nie szukaja kolorkow a chca sluchac poprostu

pozdrawiam

Witam,

tyle wątków o słuchawkach a nie chcę zakładać nowego. W związku z tym mam pytanie:

Czy można zrobić tuning słuchawek z magnesem kobaltowym, dodając im magnes neodymowy? Chodzi o zwiększenie pola magnetycznego i zmniejszenie zniekształceń. Da to coś? Gdzie kupić odpowiednie magnesy, najlepiej okrągłe?

Witaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

można w ten sam sposób podrasowywać również mikrofony, jest to metoda prosta wręcz chamska, tania i wyjątkowo skuteczna

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Można z MDO IX po rozcięciu obudowy odlutowaniu od transformatora przedłużeniu przewodów, przyklejeniu przy pomocy "Kropelki" walca neodymowego z otworem w środku przylutowaniu do transformatora i umieszczeniu w nowej obudowie [uwaga na amortyzatorach z gąbki] zrobić znacznie lepszy mikrofon niż Shure Brothers Beta 87A. Obudowę najlepiej wykonać z jakiegoś metalowego padalca z wyjściem na wtyk męski canon

Pozdrawiam

Zbyszek

Pierwsze próby na słuchawkach z zastosowaniem kawałków magnesów ferrytowych z głośnika niskotonowego są poztytywne. Mocniejszy bas i czytelniejsza średnica. Odwrotne przyłożenie powoduje osłabienie skuteczności słuchawek.

Czy pierścienie 8g będą wystarczające czy trzeba dużo więcej (>20g)?

Nie jestem minimalistą dałbym największe jakie tylko wejdą, a w przyszłości polecam "russka" wkładka ortofoniczna [ortodynamiczna] pierścień stalowy o grubości 4mm przyklejony krążek neodymowy całość gustownie wpakowana w słuchawki ochronne zwane również nausznikami przeciwhałasowymi.

Pozdrawiam

Zbyszek

molibden tylko się nie zdziw jak Ci głowę do rury w ścianie przyciągnie:) Co do tej pleksi z innego watku to mogę Ci coś doradzić ale tylko na PW

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Dawno dawno temu stary pejsaty chasyd dał mi posłuchać na swoich wieloprzetwornikowych Kossach i nie były znowu tak piekielnie drogie za jedną parę AKG-K240 można było dostać ich trzy pary, muzyki z filmu "Skrzypek na dachu, która dla mnie jest dnem dna i szczytem jazgotu, a na tych Kosach brzmiała nawet jadalnie.[były one na pewno więcej niż dwu lub trzy drożne]

Pozdrawiam

Zbyszek

Tu mają tańsze i mocniejsze ale trzeba więcej zamówić, np taki MP 28 x 13 x 7 / N40 - magnes neodymowy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Korwin

Niedawny młody zarośnięty klecha zabronił mi słuchać na jego jednoprzetwornikowych Marantzach i nie były one znowu takie piekielnie tanie za jedną parę Kossów można było nie dostać ich pięć par, muzyki z filmu "Pan Tadeusz, która dla mnie jest szczytem szczytów i dnem łomotu, a na tych Marantzach brzmiała nawet niejadalnie. [były one na pewno mniej niż pięcio lub dwunastodrożne]

Nie pozdrawiam

tt

Jestem

Zwolennikiem konstrukcji wieloprzetwornikowej ze zwrotnicą jak w kolumnach, daje to lepsze odwzorowanie nagranego materiału, bardziej czytelne, nawet w tych rodzajach muzyki których się nie lubi można się czegoś na tego typu sprzęcie doszukać.

Zbyszek

Zbyszek jak mozna zaimplementowac te magnesy neodymowe do orto dynamikow- w sensie ze miec taki talezowy (2) przedziurkowac je jak magnesy w przetworniku i dolozyc do istniejacych?, czy pierscieniami, bo sam nie wiem, pozatym jak z robieniem otworow w takim magnesie?da sie to zrobic wiertarka stacjonarna? jezeli juz to jakie wiertlo?

pozdrawiam

Proste jak konstrukcja cepa wytoczony przez zaprzyjażnionego tokarza pierścień dystansowy wysoki na około cztery milimetry [jak najbardziej] wąski aby nie zasłaniał tylnej ściany wkładki krążek neodymowy pomiędzy wkładkę a krążek możesz wcisnąć swój ukochany filc skleić solidnie pamiętać jeszcze należy o wywierceniu w pierścieniu otworów lub takim jego ponacinaniu aby powstały kanaliki odpowietrzające pomiędzy tylną ścianą wkładki a krążkiem neodymowym.

Pozdrawiam

Zbyszek

>toptwenty, 5 Cze 2007, 00:42

kolego, wyluzuj! jeśli nie interesuje Cię temat, albo uważasz tak jak wyżej, że za śmieszne pieniądze nie można kupić porządnego, starego sprzętu, albo co więcej nie można go np. ulepszyć czy zbudować czegoś własnego (swoiste słuchawkowe diy) to po prostu nie udzielaj się w tym wątku. jeśli masz jakieś "ale" do Korwina, to może zostaw mu wiadomość na PW i nie zaśmiecaj wątku.

pozdrawiam,

Naprawdę nie rozumiesz?

Korwin nie pisał do mnie osobiście, tylko na ogólnie dostępnym forum, więc mam prawo napisać, co o tym sądzę, na tym samym forum. On jednak nic nie z tego nie zrozumiał.

Ani przez moment nie miałem na myśli żadnych słuchawek.

szwagiero, 5 Cze 2007, 11:31

>>toptwenty, 5 Cze 2007, 00:42

>

>kolego, wyluzuj! jeśli nie interesuje Cię temat, albo uważasz tak jak wyżej, że za śmieszne

>pieniądze nie można kupić porządnego, starego sprzętu, albo co więcej nie można go np. ulepszyć czy

>zbudować czegoś własnego (swoiste słuchawkowe diy) to po prostu nie udzielaj się w tym wątku. jeśli

>masz jakieś "ale" do Korwina, to może zostaw mu wiadomość na PW i nie zaśmiecaj wątku.

popieram ,niech nie udzielaja sie ludzie poza tematem tylko poto by zaswiecic jakas smieciowa informacja

>toptwenty, 5 Cze 2007, 12:01

>Ani przez moment nie miałem na myśli żadnych słuchawek.

i w tym problem, a o czym jest to temat?

ok więcej nie piszę o tym, bo nie ma sensu, a wdawanie się w dyskusje właśnie zaraz stworzy tu śmietnik. więc z mojej strony - eot!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.