Skocz do zawartości
IGNORED

Płyta winylowa zespołu TOOL

Ari72

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem nową zafoliowaną płytę winylową TOOL - Opiate wydaną przez ZOO / BMG 1992.

Nie znam dobrze wszystkich płyt Tool'a, ale akurat tą słuchałem wiele razy na CD. Niestety po uruchomieniu gramofonu okazało się, że winyl owszem zawiera 6 utworów (na szczęście też Tool'a), ale zupełnie innych niż na CD .

Lista utworów na okładce i naklejce wokół dziurki na płycie winylowej jest identyczna z listą na CD. Mimo to nie zgadza się żaden utwór. Nie ma nawet jednego utworu koncertowego mimo iż powinny być dwa.

Coś chyba pomylili podczas produkcji ? Tylko co ja właściwie kupiłem i gdzie kupić tą właściwą płytę ?

https://www.audiostereo.pl/topic/34041-p%C5%82yta-winylowa-zespo%C5%82u-tool/

Uwaga ! W odniesieniu do kultowych wykonawców bywa tak, że takie płyty o jakich piszecie, stają się prawdziwymi białymi (w przypadku vinyla raczej.... czarnymi ?) krukami i osiągają niebotyczne ceny.

>Yul

Czyli lepiej nie reklamować w sklepie, gdzie kupiłem płytę, tylko wystawić "czarnego kruka" na allegro ;-)

Skoro jednak już mam możliwość posłuchać innej płyty niż chciałem kupić, to skorzystam z okazji.

Może kiedyś trafię na sklep, gdzie przed kupnem będzie można odsłuchać płytę i bez ryzyka kupić to co chcę.

Okazało się, że to jest pierwszy krążek, zawierający 6 utworów z dwu płytowego wydania TOOL - "Undertow".

Dlatego liczba wytłoczonych utworów jest taka sama, jak na płycie "Opiate".

Trochę kiepska sprawa, bo nikt mi teraz nie sprzeda oddzielnie drugiej płyty.

Reasumując nie mam całego "Undertow" ani "Opiate". ;-(

Na szczęście, ostatnio rozmawiałem z obsługą w MM i Empiku, mają wrócić stoiska z winylami, więc będzie można odsłuchać kupowaną płytkę.

• 2 miesiące później...

>>kal800

Zdarzają się płyty jeszcze gęściej upakowe, ale do nich trzeba trzeba trochę lepszych szlifów, bo zwykła elipsa nie "da rady". W ogóle to kiepski pomysł ładować ponad 25 minut na stronę: takie płyty gorzej brzmią i są bardziej wrażliwe na rysy.

pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.