Skocz do zawartości
IGNORED

magnetofony NAGRA

Kilup

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj myśl o Głaskulinie a ja idę spać mam dość już i z czubkiem

Dobranocodzieńdobry

Zbyszek

PS.

Za dwie godziny będzie pierwsze zaraz srana pies ci mordę lizał i odcedzanie ponocne.

Jeszcze nie ten etap zap..m na okrągło, często nawet o sterylnie suchym pysku -czytaj bez kawy. Kukunia tylko teraz drzemie wczoraj po południu trzeba było Jej obciąć pazurek u prawej przedniej ten boczny ułamał się u samej nasady a przy okazji obcięto na wymiar inne wzięto dziecko na kanał - ocena Bdb waga 15 kg absolutnego dynamitu jaki Pies taki pan.

Pozdrawiam Ciebie z Rodziną i Zwierzyńcem włącznie

A to jest jeden z tak zwanych udojów nocnych

Jeden litr na czczo z Jesienine,

Żyłem wspaniale konam śmiesznie

Niejeden hotel to Altemberg

Oszukał rozum skłamie serce

I tylko psy mi będą wierne

Leje się wino i napiwki

Pijany cygan śpi pod stołem

A ja kochałem durny wszystkich

Zapóźno było gdy pojąłem

A Ty mi powróż na odchodne

Z babiego lata, barwy nieba

I pustki echa takiej głodnej

Że krzykiem ją dokarmiać trzeba

Z kaczeńców złotych, z koniczyny

Korali kalin, tarnin cierni

I może razem wymyślimy

Wytartej prawdy strzęp mizerny

Świt drutów tnie nad miastem żyły

Noc nim odejdzie jest czerwona

Kochałem miałem wszystkie były

Jak sarny w pieśni Salomona

Palą mi dłonie łzy sobacze

I gorycz skręca w supeł szyje

Pod taflą wody szczeniak płacze

Bezszczenna suka w polach wyje

A Ty mi powróż na odchodne

.........

Znaleziono Siergieja Jesienina w klozecie Hotelu Altemberg z podciętymi żyłami głową w muszli i dolepioną do gołej d...kartką wypisaną własną krwią i było to ŻYŁ CHAROSZO UMIERŁ SMIESZNO

Jacku dla mnie magnetofon ważący więcej niż siedem osiem kilo bez zasilania bateryjnego to tylko mebel szafa trójdzielna.

Witajcie!

Oto moje STUDER-y, później sfotografuje bardziej szczegółowo i wrzucę fotki.

Pozdrawiam

Sylwek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-5308-100004445 1190312917_thumb.jpg

post-5308-100004446 1190312917_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I A807 jest podobno wedlug OVU znawcy Studerow lepszy od A810.

Ukryta Zawartość

Jakbys mogl to poprosze zdjecie rozbierane panelu sterujacego, sa tam takie zworki konfiguracyjne - chcialem porownac z moim egzemplarzem. U mnie jest startowo ustawiony tryb mono i za cholere nie wiem jak je ustawic , abym nie musial przelaczac na stereo za kazdym razem jak wylaczam go z sieci.

Ukryta Zawartość

A Revox zostal niestety skradziony, jaka wielka szkoda stala sie dla wlascicielowi.Bezwzgledni zlodzieje.Biedaczek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sądzę, że kradzież jest fikcją, sprzedał poza Allegro - teraz jest tak, że jak się odwoła oferty bez podania poważnej przyczyny, to mogą zawiesić konto. Nie wiem kiedy będę je rozbierał, ponieważ w chwili obecnej nie mam na to czasu; chyba najwcześniej za tydzień. Strasznie mnie denerwuje brak wskaźników, m.in. dlatego kupiłem panel monitorujący do swojej Nagry-T, bo nie mogłem patrzeć na tą pustkę. A Szanowny Kolega ma ze wskaźnikami STUDER-a? Jakoś nie kojarzę, żebym widział zdjęcia na Forum.

Pozdrawiam i życzę miłej nocy

Sylwek

W sumie to nie wiem czy te wskazniki sa az tak potrzebne, skoro poziom nagrywania mozna ustawic elektronicznie, fakt ze to ladnie wyglada. A z tym Revoxem to zartowalem, na ebayu sie z tym nie spotkalem, na allegro nagminnie sie to robi. Zdjecia zrobie jak znajde troche czasu.Pozdrawiam

Kiedyś durny i naiwny myślałem, że w tym wątku będą informacje i uwagi dotyczące najwspanialszego reporterskiego sprzętu jaki kiedykolwiek produkowano i może o innym o nieco słabszym ale reporterskim charakterze, jest natomiast tak zwane cicer cum caule i uczone dyskusje munifikatorów martwych staroci, lub handlarzy bo i takie hieny w owczej skórze tutaj zaglądają. Oprócz Jacka, Marka, Lecha, Rafała. Mulsa i Maga zakochanych do amoku w swoich maszyneriach, prawie wszystcy inni traktują to miejsce jako swoisty jarmark próżności na którym dodatkowo potargować jeszcze można.Łaknący wiedzy mogą naczytać się bredni będących kompilacją wiedzy z książek, ulotek reklamowych i własnego bicia piany zaraz srana.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. Wam już wylatuje z taczek, a mnie się w pale nie mieści

Witajcie!

Na wstępie do Zbyszka - zrobiło mi się trochę przykro mimo, iż rozumiem Ciebie. Jak otworzyłem ten temat, to napisałem, że chodzi mi o Nagrę, ale i nie tylko, ponieważ zdaję sobie doskonale sprawę z tego, iż niewiele osób posiada taki sprzęt. Ja ZBIERAM magnetofony szpulowe oraz w miarę możliwości staram się z nich korzystac, a Ty jako ewenement w skali kraju pracujesz na reporterskich Uherach. Swoją drogą nie ma na razie zdjęc na tym wątku Twoich Uherów.

A wracając do reporterskich szpulowców - to są zdjęcia reporterskiego magnetofonu Fi-Cord, którego kupiłem w Anglii, pracował w BBC. Nie wiem kiedy go uruchomię, ponieważ nie wiem na jakie napięcie pracuje.

Pozdrawiam

Sylwek

Ukryta Zawartość

post-5308-100004413 1190359225_thumb.jpg

post-5308-100004414 1190359225_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze dwa

Ukryta Zawartość

post-5308-100004411 1190359341_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I czeski wynalazek, który jest na aukcji:

Ukryta Zawartość

post-5308-100004409 1190359743_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przyszło mi dobijać do mety w takim Kraju jakiego by nikt nawet w najbardziej pijanym stanie by nie mógł wymyślić, koterie, mafie,monopole, towarzystwa stałej wzajemnej adoracji, Hien Club Poland, zgromadzenia nawiedzonych miernot z okazji rocznicy śmierci Kogoś naprawdę wspaniałego a przy okazji zupełne niezły interes

na trupie też zarobić można. Serdecznie dziękuję za zdjęcie tego cuda jest naprawdę piękny. Miałem okazję przyjrzeć się cyfrowej NAGRZE takiej dokładnie jakie ma obecnie PR. i z nich nie korzysta może jestem już ostanim , który uwielbia zapis analogowy na taśmie przynajmniej 19,05cm/sek może być mono a nie sterylne wykastrowane cyfrowe gówno .Mam CR-240 do tak zwanych robótek ręcznych na drutach i mikrofonach a do pracy UHER-a REPORT 4200 MONITOR [ jeszcze wiszę 50 złp ale Jego porzedni Właściciel nie popędza mi kota, bo wie że zapłacę]

To mi musi wystarczyć

Pozdrawiam

Zbyszek

Po południu biorę CR-210 [bo mam takowy] i idę nagrywać lud szczęśliwy, lud wesoły.

Do lecha59

Witaj!

Dzięki za info, na razie STUDER-y wyssały całą kasę z mojej kieszeni :). Poza tym myślę poważnie o znalezieniu i kupnie nowych taśm 26,5" i grubości 35 mikronów, a z tych małych magnetofonów nie będę korzystał.

Pozdrawiam

Sylwek

Witaj V-savage!

Dobrą uniwersalną ciężko będzie znaleźć :). Chyba, że przerobisz na trójgłowicowy :). Ja mam jeszcze zapas nowych do Revox-a lub Koncerta czterościeżkowych.

Pozdrawiam

Sylwek

Witam

Podaję symbole

Stereofoniczne Telefunken ACO1, ACO2, ACO5, ACO6< ZAPISUJĄCE.WCO1,WCO2, WCO5, WCO6 < ODCZYTUJĄCE.

Przenajświętsza firma BOGEN UNIWERSALNE DWUŚLADOWE UK200, UK201, UK202.

UNIWERSALNE CZTEROŚLADOWE firma BOGEN UK205, UK206, UK207.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS Grundig 7489-054, 7489-086, Miniflux SKN4, VKH4, VKT4]

Witam wszystkich zakręconych na szpule.Zdobyłem własnie dwadzieścia godzin wspaniałych nagrań z winyla wykonanych na Akai GX-635.Nagrane jest to na dzieśięciu taśmach o rozmiarze 7 cali philipsa ,dokładnie takich jakie były produkowane do mojego modelu.Taśmy własnie przewijam,aby się ułożyły i próbowałem już ich słuchac.Wyniki sugerują,że mój philips nagrywa równie dobrze,jak to akai,a wymienialnośc nagrań jest idealna.W szczytach wskazówki dochodzą do '0' i siła obu kanałów jest jednakowa.Mam więc troche zabawy,którą najbardziej lubie,czego i wam życze.Jak zdąże to wrzuce kilka zdjęć bebechów maka 2 s.

marek-41>czyli masz Marku wiele radości.Pozdrawiam - Jacek. PS - ja nadal kompletuję stojaki - pełne odstresowanie.Pogoda - cudo- piękny koniec lata i początek jesieni. Serdecznie pozdrawiam Przyjaciół z ulubionego wątku forum - Jacek

Kilkakrotnie usiłowałem coś wklepać jako odpowiedź, ale bez skutku, a więc korzystam z opcji dodaj wpis do tematu. Cieszę się razem z Wami i pozdrawiam w zabawce typu dyktafon stereo mam w tej chwili idealnie czyste nagrywanie z radia, muszę jutro kupić tylko pasek bo przewija marnie. Nie orientuję się w jednym czy Marek do absolutnej pełni szczęścia ma magnetofon na którym te taśmy zostały nagrane.

Pozdrawiam

Zbyszek

Nie Korwinie.Taśmy były nagrywane na Akai GX-635,a sa odtwarzane na Philipsie N-7125.Jedyny problem,co już ci pisałem na priw to jakis żółtawy proszek,którego jest najwięcej na odcinku metalizowanym.Pierwszy raz się z czymś takim spotykam.Paskudztwo brudzi głowice,wiec przewijam i czyszcze taśmy.Musiały przez pewien czas przebywac w wilgotnym i chłodnym miejscu,ale nagrania są swietne i jest tego 20 godzin,wiec już mam zajęcie na długie zimowe wieczory.Jak jeszcze dostane N-4450 to przybędzie jescze kilkanaście godzin nagrań do odsłuchania.Będe miał co robić do wiosny,he-he.

Jak obiecałem wklejam zdjecia wnetrza Maka 2S.Było coś takiego produkowane w czasach ,kiedy miałem magnetofon tonette,a oczymś takim ,nawet nie wiedziałem,że istnieje.Konstrukcja jest jeszcze starej dobrej szkoły inzynierskiej.Widac,że ten,kto to konstruował,brał nauki jeszcze chyba przed wojną.Niestety wykorzystywane było do niecnych celów.Nagrywa to znacznie lepiej niż nieszczesna tonetka,a o porównywanie mechaniki,to po prostu szkoda czasu.Sami zobaczcie.Trzy głowice,trzy silniki i naped bezposredni.

Ukryta Zawartość

post-15150-100004165 1190654310_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.