Skocz do zawartości
IGNORED

magnetofony NAGRA

Kilup

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio jestem na tak zwanym etapie sztuk pięknych większość, rzeczy potrzebnych co najwyżej mogę sobie namalować, dałem więc sobie siana z planami wybiegającymi do przodu więcej niż na trzy doby i zakupami powyżej dychy dobrze, że 3 woltowa batria w tym limicie się mieści.

Pozdrawiam

Zbyszek

Witam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Witam.Obiecałem kilka zdjęć i oto są.Dużo czasu zajmuje mi kasowanie taśm.Mam pytanie.W mojej fotokomórce nic nie swieci ,a fotokomórka działa.Czyżby już wtedy stosowali fotokomórki na podczerwień?Ogólnie sprzet zachowuje się dobrze,żaden potencjometr nie trzeszczy.Czasami zdarza się,że magnetofon sam się przełącza z zapisu na stop.Na razie nie moge znaleść przyczyny,a zdarza się to sporadycznie.Pozdrowienia dla wszystkich szpulomaniaków.

Ukryta Zawartość

post-15150-100002354 1192561475_thumb.jpg

post-15150-100002355 1192561475_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Datę wprowadzenia fotokomórki dokładną będzie znało na tym forum kilka osób, mam nadzieję, że się wypowiedzą myślę że tak najstarsze rozwiązanie to była fotokomórka odbiornik i nadajnik tak zwany czarny filtr odcinający pasmo widzialne a za nim żarówka. Ściana płaczu jest naprawdę imponująca.Pozdrawiam

Zbyszek

Hi-hi.Ciasno.Poprzestawiałem klocki i wygospodarowałem dodatkowe miejsce.Mam nawet już wolne dla najcięższego n-4450.Postanowiłem wzmocnić półkę,bo on waży 22 kg.To co się dzieje za tymi zabawkami powinni zobaczyć czciciele kabli.Sakramencki bałagan,a jakoś nic nie brumi i działa idealnie.Gorzej jak by mi ktoś to wszystko zdemontował.Pare godzin by trwało zanim bym wszystko przywrócił do pierwotnego stanu.Nie wychodze za rok 1985,wyjątek to CD,ale jak widzisz to też jeden z pierwszych philipsów.Odkryłem,że tandberg nie ma czujników na metalizowany odcinek,tylko na przezroczysty i nie da sie włączyć zapisu bez założonej tasmy.A najważniejsze jest to ,że lakier na srubach od głowic nie jest ruszany.Spokojnej nocy.

Dzień Dobry Bobry

Oczy mnie już bolą od cyrylicy i idę nieco pospać, nie dlatego,że ostani świerzo przywleczony ale dlatego,że absolutnie piękny pomimo, że nie lubię niczego co nie posiada paska niech mi się przyśni

Dobranoc

Zbyszek

U mnie powoli zaczyna robić się luz pozbywam się nadmiaru a to co pozostaje staram się łaczyć między sobą w sposób nie tyle mądry co skuteczny. Rano korzystając z komputerowego UPS-a zasilałem magnetofon zbierający każdy śmieć z sieci a z własnej elektrowni miałem to co zajączki kochają czyli ciszę.

Pozdrawiam i życzę wszystkim słonecznego dnia

Zbyszek

Witajcie.Umordowałem się dzisiaj ze szlifierką, ale fostex a-2 i fostexowy recording mixer mają wreszcie swoje miejsce i nie pętaja się po pokoju.Oddzielny stojak mieści teraz JCVBR Era x2 szt plus w/w fostexy. Nie jest jeszcze skończony, bo jesze malowanie i wytłumianie, ale swoje już robi - zero drgań niskotonowych na sprzęcie. Muszę odetchnąć i wziąć się za fotokomórkę revoxa. Sprężynki tez pomierzę. Mało Was pewnie intereują graty maniaka, ale to że udało mi się wylusowac nieco miejsca w pokoju - to zapewne zrozumiecie( szczególnie Marek-41).Serdecznie Was pozdrawiam i dołączam fotkę - Jacek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam czasem serdecznie dość tego wszystkiego, dochodzenia do czegoś już był w ogródku już witał się z gąską i w łeb w sposób cykliczny z dokładnością zegara kwarcowego.Rozwalam przygotowywuję do ćięcia i tak do oporu, a w międzyczasie usiluję pisać kolędy ale w miarę wesołe

pozdrawiam

Zbyszek

Zbysiu sprzedaj je do jakiejś sieci supermarketów niech je puszczaja na okragło az pracownicy je znienawidzą i bedziesz miał na swojego ukochanego jobla (tylko pózniej nie wchodż do takiej sieci i nie m→ów że to ty napisałeś :D ).Ja pare lat temu dostałem takie kolędy na CD z OBI nie wiem ale coś mi się ta nazwa kojarzy z wojnami gwiezdnymi ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Na wsi cichej Kulparkowie

Powiedziała krowa krowie

"W dzień Bożego narodzenia

Radość wszelkiego stworzenia" * *[JK]

Wiadra wina a w nich pieśni

I sny których nikt z nas nie śnił

...................................................

................................

mam już streamera muszę dokupić do niego kontroler taśmy połączeniowe kasetę DDS-1 90m dostałem.

czekam na wieści od przyjaciół w sprawie streamera a jak do tej pory nie narzekam na nudy, nie wiem w co najpierw ręce włożyć

Pozdrawiam

Zbyszek

Ten mój to HP MODEL:C1536-001 będe nim zrzucał na komputer pliki muzyczne nagrane uprzednio na kasecie DDS-1 [konkretnie Verbatim DataLive 4mm-DL 90M] na magnetofonie DAT odpowiednio do tego przystosowanym.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS.Częściowo pozbywam się co większych gadżetów może niektóre wymienię na dwuśladowego M2405S dokładając sprawnego takiego samego ale na cztery ścieżki

PS 2 ten HP jest stareńki czyta doskonale ale tylko DDS-1 nawet 2 nie jest w stanie przerobić a czytające i zapisujące od 1-4 kosztują majątek

Jest dokładnie taki sam na Allegro za dychę + transport, swojego wyoglądałem dokładnie biorąc pod uwagę napięcia zasilania i konstrukcję, można by z czegoś takiego po solidnej przeróbce zrobić magnetofon reporterski z zapisem analogowym przy pomocy wirującej głowicy oczywiście na kasetach DDS.

Pozdrawiam

Zbyszek

Witam serdecznie moich Przyjaciół

U mnie zaczęła sie zima , teraz -6 a i śnieg popaduje , trochę się tęskni za Krajem na szczęście politycznie odpoczywam

Drodzy moi mam ja nie typową prośbę czy ktoś z Was mógłby nagrać dla mnie na małej szpuli na najprostszym nośniku

Coś co mógłbym użyć ewentualnie do testu , przyszłego sprzętu pomyślałem że jak nie tu to gdzie mam wołać o pomoc

Tak samo proszę o pomoc w sprawie tarcia !!! występuje bardzo duże tarcie , potrzebuje po naparstku czegoś co sie nadaje do smarowania , bo do czyszczenia mam .

Przepraszam że zaśmiecam wątek takimi nudami ale naprawdę potrzebuje w/w rzeczy oczywiście , powtarzam niezmiennie kochajmy się jak bracia , a liczmy jak .....

Pytanie jest kto może mi pomóc do pięciu dni dlaczego wytłumaczę na priv osobie zechcącej mi pomóc pozdrawiam serdecznie i czkam na przychylną duszę

Marek

audiomagia.blogspot.com

Wysyłam jutro poleconym do Katowic. Pozdrawiam Zbyszek. Mam dosłownie nóż na gardle termin nawet nie na przedwczoraj tylko na poprzedni miesiąc ja jestem od makabry a to co mam napisać ma być pogodne prawie, że wesołe trochę ciepła na Północ

Trzym się stary

Zbyszek

Nie ma za co smar od Rafaella w jednym opakowaniu od igły do zastrzyków siarczek molibdenu w drugim smar od Rafaella wciśnęte do pudełka z taśmą za godzinę dwie nagram zaadresuję i wyślę

Pozdrawiam

Zbyszek

PS 1)Dzisiaj przyszły do mnie od Marka41 trzy rewelacyjne taśmy EMI nagrane odsłucham i zdam relację wieczorem ofiarodawcy.

A teraz serdecznie dziękuję

PS 2) Panowie od reel to reel odkrywam przy tym samym przesuwie 19.05cm/sek zapisie stereo dwuśladowym czyli raz a dobrze od lewa na prawo i buzi przy zamianie ferro na chrom [made Japan lub USA] 1/2 cięta na 2 x 1/4 zupełnie inny świat.Zaznaczam że nie grzebię nic przy biasie poprostu wrzuciłem taśmę do UHER-a 4200 i odpaliłem.

Widzę Zbyniu podzieliłeś się tymi 0,4kg smarem odemnie ,to ja w takim razie nie wysyłam go dla Maga do Katowic tak jak ustaliłem z nim na PW .Czasem na PW więcej sie dzieje niż na forum :) W takim razie ja wyślę go do Jacka to co miało iść do mrożnej Szwecji. Jacku wrzuć mi na PW adres do siebie to w poniedziałek wyślę.Smar molibdenowy odradzam, lata temu myślałem ze to hightech ale doświadczenie pokazało co innego części się 4x szybciej zużywają niż na tym odemnie (w innych smarach z dodatkami EP nie jest też wcale tak różowo )

Pozdrawiam

Rafaell

Zawsze mówię, że jest ten smar od Ciebie dwusiarczku mam absolutną resztkę połowa jedzie do Katowic ze smaru Castrol raptem mniej niż naparstek jest on niesamowicie wydajny to do Norwegii a jak Marek przyjedzie na święta to będzie miał jego większą ilość i taśmy 1/4" lepsze niż cięty VHS. Nagrałem około 90mb przy 19.05cm /sek, teraz czekam aż mi się akumulatorki podładują i nagrywam trochę muzyki na 19.05, 9.5, 4.76 cm sek jeśli możesz to wyślij smar do Mark ja mam czasu na milisekundy

Pozdrawiam

Zbyszek

Dziękuję Serdecznie

Za okazana mi pomoc Korwinowi , Rafaelowi , Jackowi , Markowi dziekuje jeszcze raz .

Właśnie po co dublować przesyłki . Jak dostanę smar i taśmy do środy czwartku to będzie wspaniale .

Nasza poczta jest wspaniała ile idzie list albo mała paczka??? trzy dni hmmm .

Już się denerwuję ale jak ja nie mogę się doczekać tych wspaniałości pozdrawiam serdecznie i tak jak napisałem 20 stego ląduję i będę na starym mieście objadał sie jakimś smażonym mięsem , do tego chleb hmm Polski ze spieczona skórką i obowiązkowo .... wiecie:) dziękuje i pozdrawiam i czekam

U mnie -7 słonecznie na szczytach biała czapa:)

audiomagia.blogspot.com

Wysłany polecony priorytet do Katowic dotrze w poniedziałek, tak mi powiedziała Pani na poczcie, którą znam od trzydziestu lat [nr przesyłki poleconej 18160 KRAKÓW 46]

Pozdrawiam

Zbyszek

Witajcie!Stojaki skończone.DAT spakowany.Taśmy dla MAGa gotowe.Idę głosować.Serdecznie pozdrawiam wszystkich - Jacek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Obejrzcie sobie te tekturowe urny, jakby one były zrobione porzadnie jak te Twoje stojaki to by służyły na lata i mielibyśmy może w końcu przynajmniej tutaj Tanie Państwo

Pozdrawiam

Rafaell

Nie wiem jak dla kogo ale dla mnie te stojaki to absolutna rewelacja biorę pod uwagę myśl techniczną i wykonanie. Byłem pod Halą kupiłem za 5złb małą ostrzałkę na korbkę a więc mam już możliwość nawijania na szulki z kaset VHS taśm takich jak Ampex 467 od Lecha59 czy innego dobra szlachetnej jakości na którym będziemy nagrywać

Pozdrawiam Wszystkich Samych Swoich i Osoby Zaprzyjaźnione

i idę głosować

i fcem i muszem

Zbyszek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.