Skocz do zawartości
IGNORED

magnetofony NAGRA

Kilup

Rekomendowane odpowiedzi

Ja w Ciebie wierzę podwójnie jako człowieka i jako świetnego specjalistę, który nigdy jak długo jestem na tym forum nie bił piany.

Obecnie zbieram bety do zrobiena maszynerii tnącej idealnie taśmę [1" [sporadycznie]] 1/2" na pół do tego co obecnie robię czyli korzystania z nośnika uzyskanego z kaset Video2000 + dwie rolki prowadzace i VHS te zabawki na zwykły skalpel chirurgiczny musżą mi wystarczyć w przyszłości będzie to stolik: lewy silnik, silnik środkowy od napędu głowic z nożem krążkowym prawy silnik [ i być może sprzęgło]

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. Ty wiesz i ja wiem gdzie są taśmy pomiarowe niestety wszystkie pól calówki

musl>Dziękuję, ale nic nie rozumiem.Jak będę miał ten mixer to zacznę kombinować i tyle.Oczywiście nie zostawię siebie samego z tym problemem i będę nadal Ciebie i innych "męczył" i prosił o pomoc - na razie bardzo dziękuję i pozdrawiam -Jacek

Jacekk011, 26 Wrz 2007, 17:36

Nie żebym był aż tak mądry ale wydaje mi się że są to wyjścia np. na zewnętrzny equalizer przez który możesz dodatkowo obrabiać dżwiek u mnie właśnie tak mam podpięty wzmacniacz z equalizerem i zależnie od kaprysu dżwięk idzie w przedwzmacniaczu bezpośrednio na wzmacniacz lub przez equalizer na wzmacniacz.Zobatrz pewnie na mikserze masz taki przełącznik

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ten technics Rs-1800 to jedyny profi tej firmy ale za to jaki,wypuszczono jakąś znikomą jego ilość.Konstrukcyjnie podobny do 1700 ale separowne sekcje i kilka innych bajerów typowo studyjnych.

Ten model i do tego w takim stanie,osprzetem warty jest każdych pieniędzy bo poprostu nie wystepuje na rynku wtórnym.

Nie widziałem go nigdy do sprzedania.

Myślę,że bój o niego stoczą kolekcjonerzy i będzie to najdroższy szpulak jaki poszedł w ostanich latach na aukcji.

VSOP

Muls>Rafaell>Korwin>Dziękuję wam za podpowiedzi.Mixser rozgryzłem.Ma po porostu różne kombinacje wejść i wyjść. Mogę podłączyć do niego 14 sygnalów mono lub 7 stereo typu chinch. Ma tyle samo outów. A więc o to chodziło. Mogę podłączyć do niego siedem magnetofonów!No i osiem mikrofonów, dwa gramofony.Tego szukałem.Wreszcie skończy się ciągłe rozłączanie i przestawianie sprzętu.W domowym zaciszu to zupełnie wystarczy.Fostex robi solidne rzeczy i mam zaufanie zarówno do szpulowców jak również innych sprzętów tej firmy. Zabawa jest przednia.Zapomniałem aż o mojej psinie i jeszcze wyjdę na chwilę na spacerek,a Wam życzę dobrej nocy i miłego kolejnego dnia. Na koniec jeszcze zdjęcie sympatycznego Fostexa.Pozdrawiam - Jacek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8926-100003934 1190930569_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witajcie!

>Jacekk011

Gratuluję zakupu, póki co ja osobiście wolę przekładać przewody niż korzystać z miksera - wprowadza dodatkowe szumy, aczkolwiek nie wykluczam w przyszłości zakupu miksera.

Cena Technicsa zwala mnie już z nóg, a sądzę, że na tej kwocie się nie skończy. Sprzedający przysłał mi parę zdjęć, aczkolwiek tylko jedno jest ciekawe.

Pozdrawiam wszystkich

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do GSG:

Nie wiem o które zworki Ci chodziło, znalazłem tylko takowe przy przyciskach zmiany prędkości - są na zdjęciach. Przy okazji trochę zdjęc ze środka. A jak uruchomic Varispeed? Teraz chodzi mi po głowie sprzedaż obydwóch i kupno takiego STUDER-a A807, z możliwością odtwarzania 4 ścieżek:

Ukryta Zawartość

post-5308-100003838 1191015550_thumb.jpg

post-5308-100003839 1191015550_thumb.jpg

post-5308-100003840 1191015550_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze dwa zdjęcia mojego plus zdjęcie tego STUDER-a który, najbardziej by mi odpowiadał

Ukryta Zawartość

post-5308-100003833 1191015692_thumb.jpg

post-5308-100003834 1191015692_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kilup>Witaj.Technics jest piękny,ale moim zdaniem nie jest tyle wart.Można traktować go jako ewenement kolekcjonerski.Ostatnio podobnie było na allegro z akai 746 - 5000 zł - to gruba przesada. Podobnie jest z technicsem.Dwa lata temu ktoś oferował mi Tacama BR20 za 8000 zł. Uważałem ,że bardzo drogo. A jak poszperałem to można było go kupić w zupełnie dobrym stanie za 2500zł . I tak to po prostu jest. Mozna kupić dwuślada z 38 cm/s w świetnym stanie za 500 zł ( i to jest prawie full czym szpulowiec pochwalić się może jeśli chodzi o dźwięk, można i za 5 czy 10kzł, ale po co?To i tak skomplikowana maszyna, wymagająca serwisu. Ale tak gadam bo mnie nie stać na taki wydatek, ale jakby stał u mnie w pokoju - bardzo bym się cieszył. Fostex A-2 w niczym nie ustępuje znacznie znacznie droższym modelom. Naprawdę. Wg mnie ze szpulowców - to jest hit. Tak jak JVC BR Era w dziedzinie zapisu helikalnego.Jakść dźwięku w stosunku do ceny nie do pobicia

Co do mixera - zgadzam się w sprawie szumów.Ale ten fostex zupełnie dobrze sobie radzi.Jest cisza w torze. A wygoda niesamowita. Już zabrałęm się za nowy stojak. Tym razem dwa BRy, mixer i A-2.

Kilup mam do Ciebie pytanie.Jak sprawuje Ci się dwuśladowy Koncert i jaka jest właściwie jakość tego magnetofonu.Masz porównanie z wieloma innymi, więc krótkie trzy zdania z twoich ust będą dla mnie bardzo pomocne w wyrobieniu sobie zdania o tym Polskim superszpulowcu.No tak zbliżas ię północ więc życzę Tobie i naszy wspólnym przyjaciołom z tego wątku miłych snów i pięknego jutrzejszego dnia - Jacek

Szczególne pozdrowienia dla Marka-41!!!!!!!

Hej!

Gdybym miał kasę, to bym kupił tego Technicsa, z racji tego, że zbieram szpulaki. Nigdy nie widziałem takiego na jakiejkolwiek aukcji eBaya, oraz innych mniej znanych serwisów aukcyjnych. Niestety nie jestem alfą i omegą - co to jest JVC BR Era ? Do Koncerta mam szczególny stosunek - były to pierwsze moje magnetofony z wyższej półki. Koncert, jak się nad nim popracuje, naprawdę jest niezły i nawet jest lepszy od swojego pierwowzoru, czyli Revoxa A700. Trzeba w nim na dzień dobry wymienic wszystkie kondensatory elektrolityczne i pr-ki do regulacji, a w drugiej kolejności można zacząć się bawić w wymienianie tranzystorów na nisko szumowe.

Pozdrawiam

Sylwek

Jacek.Dzięki.Korzystając z okazji ,też się przyłącze do pytania na temat koncerta.Nigdy go nie miałem okazji posłuchać.Specjalnie się w tym celu kiedyś wybrałem na targi poznańskie,ale bedący tam koncert właśnie się zepsuł.Na allegro jest w ciągłej sprzedaży.Zastanawiam się,czy jest ich ,aż tak dużo,czy ludzie sobie go posłuchają i mają go dosyć.Spokojnej nocy , słońca jutro ,a najwiecej dobrych nowin.o

Na dobranoc jeszcze dwa zdjęcia technicsa.Co by nie mówić ,jest to na pewno jedna z ładniejszych i nietuzinkowych konstrukcji.

Ukryta Zawartość

post-15150-100003831 1191018722_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To ja trochę pomarudzę odnośnie Technicsa nie podoba mi się w nim to że taśma jest tak mocno wyginana czyli niszczona.

Odnośnie Koncerta to miałem szczęście go zamówić w zakładowym radiowężle niestety właśnie z tego powodu miałem okazję trafić w czerwcu-pół roku po rozpoczęciu stanu wojennego do armii. Jak wyszedłem miałem z nim styczność dosłownie pół godziny jak zajrzałem do radiowęzła przy okazji zabierania papierów do innej pracy.Dla mnie wtedy Koncert był piękny i zarówno moja prywatna Dama Pik jak i Aria nie umywały się do niego.Musiał bym sprawdzić może tam jeszcze stoi ? Napewno był niewiele wytłuczony w sumie służył do puszczania muzyki i komunikatów podczas 15 minutowej przerwy w 2 tysięcznym zakładzie-teraz zostało tylko biuro podnajmowane innym firmom.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

>Kilup. Moja wersja jest troche inna, Twoja wygląda na MKII, Aby uruchomic varispeed przytrzymaj shift- podobnie inne funkcje.Do ustawiania pradu podkładu, poziomu zapisu itd. musisz nacisnac adj, taka mala dziurka a pod spodem przycisk.Milej zabawy.

Witajcie

Jeśli możecie doradzić czy STUDER 67 jest wart zachodu , nie znam sie i nie widziałem nigdy takiego modelu pozdrawiam u mnie -6 stopni z przejaśnieniami :)

Taki jak na zdjęciu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Witajcie wszyscy.Bardzo fajnie mi się Was czyta. To naprawdę frajda rano wstać poczytać normalnych ludzi.Nie włączałem jeszcze TV na szczęście i dzień zapowiada się w związku z tym pięknie.Dziękuję za infa o Koncercie.Chętnie poczytałbym jeszcze.

MAG - nie znam tego studera, ale Kilup napewno coś napisze.

Idę walczyć ze stojakiem pod Bry i Fostexy.

Kilup>JVC BR Era - to słynny duplikator VHS - profesjonalny sprzęt do nagrywania dźwięku audio za psie pieniądze.Korwin otworzył oddzielny wątek na tym forum.Poczytaj sobie - to kolejna przygoda z dobrym sprzętem.

Serdecznie Was pozdrawiam - Jacek

Witajcie!

>MAG

W sumie każdy STUDER jest wart zachodu, nawet ja się przymierzam do zakupu tego modelu, ale w innej wersji.

>GSG

Przydały się zdjęcia tych zworek? Zaraz zacznę próby z przyciskami. Przydałaby się instrukcja obsługi :D

Pozdrawiam wszystkich

Sylwek

Instrukcja orginalna kosztuje bardzo duzo, moze wersja PDF? Na razie nie spotkalem nigdzie, poza aukcjami na ebayu. A moja plyta jest inna, inne scalaki i zworki. Zdjecie nie najlepsze ale cos widac.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No tak, rzeczywiście inna płyta. A jaką wersję A807 posiadasz? Też masz bez wewnętrznych wskaźników (przedwzmacniaczy), z tego co widzę po płytce. Popatrz po eBayu, ostatnio widziałem płyty do różnych wersji A807, może coś znajdziesz, tylko wyszukiwanie ustaw na ogólnoświatowe

Wiem, że ten poniższy link jest zupełnie nie na temat, ale zawsze jak ten film obejrzę, to mi się humor poprawia. Koniecznie z dźwiękiem!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tu Szanowny Kolega nikx ma u mnie krechę :), mógł chociaż napisac w moim temacie, że otworzył nowy wątek i na dzień dobry wrzucił linkii do filmów ze szpulowcami. Oto link do nowego tematu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wyobraź sobie, że ja też go olewam kiedyś ....lił jak potłuczony, że ma na danie jakiś niepotrzebny mikrofon wyraziłem chęć ale żebrania nie uznaję, miałem Pola Ankę orginalna amerykańska płyta z lat 70 do machniom nie doszło a płyta powędrowała na pchli targ i została wymieniona na różne dobre rzeczy

Pozdrawiam

Zbyszek

Witajcie!

Wrzucam dwa zdjęcia rozbierane STUDERA A810 , do dalszej części dobiorę się wkrótce. Magnetofon jest trochę przykurzony, ale tor prowadzenia taśmy jest czysty.

Pozdrawiam

Sylwek

Ukryta Zawartość

post-5308-100003659 1191177722_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam pytanie do bardziej wtjemniczonych dlaczego ta III ka z Al......dro sie różni od tego modelu

Ukryta Zawartość

post-4738-100003636 1191188919_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Dziękuję serdecznie

Ludzie mi wiszą między innymi za:

Beer drinking at gate

Remaining at gate and beer drinking

On stack of yesterday newspaperes

And we have only own remembrance

Because for nothing more not rather

Maybe for us at last will unlock

The thorax with desert in costas

Heaven will divide like the walnut

Or on your palm a salty substance

Po ludzku

Częśc pierwsza Biesiady Piątkowe u Budki z Wyszynkiem

Siedzimy pijąc piwo w bramie

Na stercie gazet przedwczorajszych

Została tylko własna pamięć

Bo na nic więcej nam nie starczy

Obok nas milcząc świat przechodzi

I noc zapada i dzień dnieje

Jest prorok, k**wa i ten złodziej

Co nam ostatnią skradł nadzieję

Pcha Józek wózek z kartonami

Pogięte puszki złom i szmaty

Latarnie modlą się nad nami

Za naszą cichą śmierć na raty

W imię iluzji odkupienia

Bezkarnie grzebią w naszych grzechach

Jednych rozniosło ktoś skamieniał

Lecz tłum do bożków się uśmiecha

Remaing at gate and beer drinking

On stack of yesterday newspapers

............

Gdyby chociaż częściowo się owiesili mógłbym być może tą Nagrę kupić

Pozdrawiam

Zbyszek

Bo na Allegro jest absolutna starowinka z lat 50-tych a ta ślicznota to znacznie młodsza policzcie głowice i pomyślcie do czego mogła służyć ta czwarta.

Pozdrawiam

Zbyszek

Kończę balowanie i biorę się za Arbeit.

Witajcie Koledzy!

Jakiś zastój tu panuje :) . Ja wrzucam dalsze rozbierane fotki STUDERA A810. Trochę ma tego w środku. Chcąc cokolwiek pozmieniać, trochę trzeba pokombinować; aczkolwiek mając aparat fotograficzny można porobić zdjęcia ustawień switch-ów, a potem bawić się w przełączanie, prócz tego co jest regulowane płynnie za pomocą przycisków. Jeszcze muszę gdzieś nabyc jakąś taśmę, na której będę mógł przetestować nagrywanie

Pozdrawiam

Sylwek

Ukryta Zawartość

post-5308-100003563 1191327632_thumb.jpg

post-5308-100003564 1191327632_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.