Skocz do zawartości
IGNORED

magnetofony NAGRA

Kilup

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze dwa zdjęcia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-5308-100003561 1204114362_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaczynam powoli się przymierzac do zakupu nowych taśm, można kupic w firmie RMGI taśmę o całkowitej grubości 18 mikrometrów na szpuli 26 cm - czyli na szpuli jest 1800 metrów !!! Do Revoxa spokojnie się nadaje, ale Studer, lub moja Nagra-T może miec z nią problemy (chodzi o naciąg)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kilup>No ładne cacko. Co tu dużo gadać. Pięknie zrobiony. Aż miło w nim pogrzebać. Zazdroszczę pracy z takim magnetofonem. Pewnie masz wiele radości. Cieszę się razem z Tobą. Wklej coś jeszcze jak możesz. Serdecznie pozdrawiam - Jacek

Z jednej strony radość, a z drugiej smutek - że niestety muszę się go pozbyć, na razie za bardzo obciążony finansowo jestem. Kupiłem dwa od razu z zamiarem sprzedaży jednego, po prostu chciałem się nimi obydwoma pobawic i przetestować; chwilowo mogłem się obciążyc takim wydatkiem. Pewnie wkrótce kupię następny taki sam ze wskaźnikami. A w chwili obecnej przymierzam się do zakupu Studera B67, bo gośc nie wie co ma i cena jest niska.

A co chcesz zobaczyć jeszcze ze środka? W sumie już w całości rozebrany (no nie na drobne elementy, w sensie obudowy) był sfotografowany i umieszczony na Forum.

Pozdrawiam

Sylwek

>V-savage

Niestety nie mają w Polsce, ja chcę do nich napisac, czy mogą przysłac po jednej z każdego rodzaju do przetestowania. Przedstawiciel najbliżej Danii jest w Szwecji, a Polski w Austrii..., tak przynajmniej mi wyświetliło.

he,he pisałem,że będzie to najdroższy szpulak od ładnych paru lat na aukcji,oczywiście według polskich kryteriów,

bo dla angielskiego audiofila z middle class to drobne pieniądze.

VSOP

Witajcie!Cena Technicsa chora, ale zgadzam się z Wami - to kwestia punktu widzenia.Nie ma co dyskutować z takim np kupującym. On jest dzisiaj szczęśliwy( mam taką nadzieję). Ciekawe co myślą o tym fakcie właściele Krelli i Mcintochy. A u nas poszedł nowy Opus w pudełku za 310 zł. I też fajnie. Ważne, że coś się dzieje. A ja dzisiaj nagrywałem na BR JVC za pięć dych i jakość nagrania z pewnością wiele nie odbiegała od Technicsa 1800. Każdy jakoś się pociesza prawda? Mnie podobają się bardziej studery i nagry Sylwka i cieszy mnie nawet zdjęcie - czego i Wam życzę. Serdecznie pozdrawiam wszystkich ,a szczególnie Marka-41 - Jacek

Nie mogę się powstrzymać i wklejam coś pięknego, godnego tego wątku:

Ukryta Zawartość

post-8926-100003506 1191356898_thumb.jpg

post-8926-100003507 1191356898_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze może nie najlepsze jakościowo, ale mnie rajcują ostatnio stojaki.....

Ukryta Zawartość

post-8926-100003503 1191357233_thumb.jpg

post-8926-100003504 1191357233_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jacek.Dzieki za wsparcie i za podnoszące na duchu widoki.Jak trafie może do nieba,to takimi zabawkami powinienem byc otoczony,inaczej bede nieszczęśliwy he-he.Na ziemskim padole,nawet miejsca nie mam ,aby coś jeszcze upchnąć.Miłej i spokojnej nocy dla wszystkich ,a szczególnie dla Korwina i Jacka 011.

A oto zdjęcia naciągów, pierwsze dwa to prawy naciąg

Ukryta Zawartość

post-5308-100003498 1191359528_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Następne dwa, to lewy naciąg

Ukryta Zawartość

post-5308-100003496 1191359577_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Jacekk011

Doskonale sobie zdaję sprawę z sytuacji kupującego Technicsa - jak miałem dokładnie to samo, jak kupowałem Nagrę-T, a szczególnie osprzęt do niej. A na Opusa ostrzyłem sobie zęby, ale sprzedający zakończył aukcję przed czasem.

Pozdrawiam i życzę miłej nocy

Sylwek

Jest w Krakowie Nagra III B, którą być moźe będę doprowadzał do stanu gotowości bojowej mycie przegląd matowanie rolki smarowanie słynnym smarem od Rafaella uzbrojenie w kable wyłączniki ręczne i być może nożne

pausa chwilowa na geja, słuchawki. Przytruto mi wczoraj o zajęcie się tym sprzętem w czasie obecnego weekendu podałem numer telefonu i maila cisza - być może jest to tak zwana Nagra wirtualna z innej czasoprzestrzeni. W przypadku następnego jałowego trucia d... na PW udziełę jasnej odpowiedzi qurwa pana hrabiego nie ma dziś dla nikogo

Pozdrawiam

Zbyszek

Panie! - spokojnie! Proszę się opanować, bo zaczynam się Pana obawiać. Czy mam od razu "walić" do Pana dzwiami i oknami? Nawet Pana na oczy nie widziałem. Nie znam Pana i nie mogę od razu zaufać we wszyskim - to oczywiste. Nie kupiłem jeszcze specyfików, które Pan mi podał na PW, więc po co miałem dzwonić i głowę zawracać?

I druga sprawa: po co Pan wypisuje na forum publicznym i wstępnie mnie oczernia? Krzywdy jeszcze Panu nie zrobiłem. Dzwoniłem przed chwilą.

Rozumiem, że nie może Pan usiedzieć z wrażenia, ale proszę o cieprliwość. Jeśli mi Pan nie wierzy, mogę wysłać zdjęcia Nagry. Aparat posiadam.

Pozdrawiam i apeluję o spokój.

Potrafię się zdobyć na przeprosiny moja wina, gonię od kilku dni w piętkę, ze swoimi zmartwieniami jakoś sobie daję radę ale cudze w jakiś dziwny sposób są mi bliższe i one mnie dobijają. Nagr w Krakowie jest kilka Nagra IV S [stereo w każdej dosłownie chwili jest do mojej dyspozycji] ale mnie wystarcza całkowicie do tego co robię UHER REPORT 4200 MONITOR z tym kompletem oprzyrządowania jakie do niego mam. Poparzony na zimne dmucha wielokrotnie bywałem proszony o konserwację sprzętu a później się okazywało, że to nie ta bajka i nie ten zajączek. Jest mi naprawdę żal, że Pan Jerzy Orłowski prowadzący kiedyś serwis przy ul Starowiślnej 41 od pierwszych dni maja br nie żyje byłby jedyny w Tym mieście od generalnego przeglądu Najbliższy wolny dzień jakim będę dysponował to przyszły piątek.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. W mieście tym wielokrotnie bywałem robiony w capa przez przyjaciół, pseudoprzyjaciół, wrogów i zawistnie życzliwych, że mam już wyrobione automatyczne odruchy obronne.

Witajcie!

Mam rodzinę na głowie, więc nie za bardzo mam czas na zajmowanie się szpulkami. Teraz znalazłem chwilkę, żeby pokopac na necie.

>MAG

to z Norwegii, może Cię zainteresuje:

Ukryta Zawartość

albo to:

Ukryta Zawartość

A przy okazji - jesteś zarejestrowany na norweskiej wersji Allegro?

Pozdrawiam

Sylwek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wojtku dzieki wielkie miło popatrzeć przymierzam sie z rejestracja na razie jestem na finn i mniej znanych portalach oraz forach, ciekawe modele ale na razie mam co innego na głowie mase spraw związanych z pobytem i nie tylko , muszę zapuścić korzenie a uwierzcie nie jest to takie proste pozdrawiam serdecznie wszystkich

audiomagia.blogspot.com

Witajcie ponownie!

>MAG

Khm... te podziękowania miały byc dla mnie? Szkoda, że nie jesteś zarejestrowany, bo chciałem wygrac jedną rzecz na tym portalu... No ale trudno. Ja jestem zarejestrowany na duńskiej wersji Allegro.

Szkoda, że nie jest tak jak na eBayu, że jak jesteś zarejestrowany w Polsce, to możesz brac udział w aukcjach w innych państwach. A to zdjęcie na dobranoc:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oj przydały by się jakieś stojaki taśmy i trochę życia dla tych cudeniek tak sobie smutno leżą

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Do Kilupa

A małego DAT-a na machniom nie mata, MD i HD odpadają magazyn piękny ale dla mnie to jest jedynie skład mebli

pięknych lecz martwych, moje słodkie maleństwa przynajmniej żyją raz się modlą a raz kurwią i wiecznie są ze mną CR-240 na ścianie szafy na haku nad głową a 4200 MONITOR na niskim stoliku przy samej poduszce, mam jeszcze trochę honorowego miejsca w pościeli od strony ściany, a tak naprawdę chodzi o to aby wiersz podyktować i nie bawiąc się w wklepywanie tekstu, puścić jako plik muzyczny przez internet do zapisu myzyki to się nie nadaje bo jest pozbawione białego szumu.

Pozdrawiam

Zbyszek

Kilup>świat jest niesprawiedliwy........jak mogą się tak marnować te studery.A my patrzymy jak sroka w gnat. Ale dobrze,że gdzieś takie składy są.Dziękuję i pozdrawiam.

Korwin> Nigdy nie miałem do czynienia z DATem, ale zapewne to byłoby bardzo wygodne urządzenie dla Ciebie , a MD pewnie jeszcze lepsze.Serdecznie pozdrawiam - Jacek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.