Skocz do zawartości
IGNORED

wzMOCnienie poszukiwane za ok. 15kzł

kris_k

Rekomendowane odpowiedzi

Dżentelmeni, proszę porzućcie dygresje, proszę...

Nadal interesują mnie ciekawe propozycje.

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Gość jamówię

(Konto usunięte)

ABs napisał:Czas weryfikuje wszystko, mnie znaja ludzie z tego forum, wielu bylo, widzieli moj dom, nawet zalozyciel tego watku, pomysl o tym...

Widocznie masz kolego wielką potrzebę epatowania wszystkich swoim systemem,domem,sobą...to problem,naszczęście nie mój.

Co do ilości Emiterów w Polsce, to albo za krótko żyjesz, albo za mało widziałeś,bo ja tylko w jednym miejscu w swoim czasie naliczyłem trzy.

Nie o to jednak w tym wątku chodzi,podałem propozycje ,ty ją bezpodstawnie wyśmiałeś, a ja autora wątku zachęcam do odsłuchu,tyle.

Absat,

z tego co słyszałem to Monster nadaje się jedynie do napędu subwoofera.... bo oprócz basu nic tam nie ma.

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

• Redaktorzy

no to może jeszcze na listę wpiszesz Pathos Logos - w cenie powinien się zmieścić ,na odsłuch miałbyś minutę osiem (Klinika w Promce) i nie dość, że ładny to jeszcze muzykalny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2651-100009325 1183205116_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

@ kris_k

Dlaczego nie napiszesz, ze szukasz znacznie lepszego dźwięku za jak najrozsądniejsze pieniądze. Bo za 15kzł to można mieć dowolny hi-endowy piec, ale niestety tylko niektóre konstrukcje są naprawdę dobre. Jako posiadacz znakomitego DACa za normalne pieniądze powinieneś to wiedzieć. Cena to prestiż, autosugestia, a nie dźwięk w audio. Ktoś wielki w tej branży już powiedział, że gdy chciał sprzedać dobry dźwięk za małe pieniądze, wszyscy świadomi ceny słyszeli przeciętny dźwięk i wybierali droższe i gorsze konstrukcje (M. Zoller).

Gość jamówię

(Konto usunięte)

>jamowie

wysmialem nie twoja propozycje sprzetu, i nie chce dalej klarowac wszystkim co mysle..., raczką macham pa pa...

ABs> ty masz człowieku jakiś poważny problem,to się nazywa chyba mania prześladowcza,można to leczyć,to taki wielki mały kompleks obecnej władzy,nie tylko niestey.Życzę więcej radości z życia miast poszukiwań sensacji i spiskowej teorii dziejów.

Roland,

nie napisałem bo uznałem to za oczywiste :)

Dlatego zbieram propozycje a potem czeka mnie ścieżka zdrowia z odsłuchami ;)

Zobaczymy co mi podpasuje - dzisiaj stwierdziłem że AVM niestety chwilami nie wyrabia się na zakrętach...

Kris

Ukryta Zawartość

nie sluchalem, ale wyglada ciekawie...

Ukryta Zawartość

@ Kris_k

A co sądzisz o zestawieniu DC-1 z Denonem PMA 2000 AE.? On ma super wydajność prądową i szczerze mówiąc nawet SA-1 zagrał gorzej w zestawieniu z przegrodą Jamo 909. Poza tym do DC-1 potrzebujesz czegoś obiektywnego, a nie klusek. Choć głośniki B&W to zazwyczaj żylety (z wyj. CM1), nie wiem jak grają te Twoje, ale myślę, że ciepłe kable (np. VdH The First Ultimate) by wystarczyły.

804kom daleko do żylet. To wyrównane, nawet lekko ciemnawe kolumny.

Co do Denona 2000AE - słuchałem go, ale nie jestem jego fanem. Rzeczywiście jest wydajny prądowo jak mała elektrownia atomowa, ale ma coś co mi nie leży w dźwięku a czego nie potrafię zdefiniować. Może go kiedyś jeszcze u siebie posłucham, ale nie będzie to mój pierwszy wybór.

Kris

Jak znajdziesz z drugiej ręki, a będzie to trudne bo klocki robione na zamówienie to zapomniesz o wymianie pieca na długie lata. I zostanie na dobry konekt. Kosi większość rzeczy z przedziału 30-40kzł. Naprawdę dojrzałe brzmienie.Ja się zakochałem:)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze to

Ukryta Zawartość

To da ci pełniejszy obraz

Ukryta Zawartość

Kurczę miało być to

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denon ?????

No nie........................

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

johny,

widzę że masz tego martona. Możesz ze dwa słowa od siebie jak to gra? Z tego co przeczytałem to dość jasny i precyzyjny sprzęt. A jak z wypełnieniem brzmienia? Nie jest za suchy?

Kris

kris_k, 1 Lip 2007, 14:35

Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem jasny? Dla mnie jasny był audionet AMP I. Jeżeli chodzi o barwę to powiem tak:Marton ma barwę doskonałą. Ani nie przesladza ani nie ochładza.Wokale są czyste, pozbawione jakichkolwiek naleciałosci i lampowego ciepła, którego nie akceptuję.Scena jest rysowana w sposób wlaściwy, nie powiększony, bardzo naturalnych wymiarów.Separacja poszczególnych instrumentów na scenie wybitna.Pełna trójwymiarowość, szczególnie to słychać w małych składach jazzowych. Gitary, saksofon,trąbka, talerze..naprawdę można odpłynąć.Na pewno się nie zgodzę, że Marton jest jasny.Precyzja tak. W pełnym znaczeniu tego słowa.Ogólnie jest to bardzo równy sprzęt i nie ma tu mowy o jakis podknięciach .Zastrzeżenia można miec (jak kto woli, bo dla mnie to plus) do najniższego basu.Ciut ciut za mało , ale w zamian dostajemy pełną kontrole i konturowość tego zakresu. Kontrabas- rewelacja.Jak dla mnie wypelnienie brzmienia jest ok.Jeżeli komuś może brakować to może pomyśleć o pre lampowym np.Też mam zamiar kupić pre, ale w przyszlości.

Ukryta Zawartość

>>>johny, nie odpalal, bo za malo literek w linku bylo ;-)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.