Skocz do zawartości
IGNORED

Wznowienia polskich winyli

tom k

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z forumowiczów miał juz mozliwość posłuchania wznowień winyli wydanych przez Muze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/34700-wznowienia-polskich-winyli/
  • 7 miesięcy później...

Nabyłem kilka pozycji polskich wznowień. Według mnie - rewelacja. Pierwsza płyta Niemena w porównaniu z CD, pochodzącym z boxu "Niemen od początku", a więc wyczyszczonym i zremasterowanym, brzmi o klasę lepiej. Sam winyl jest akustycznie czyściutki, nie trzeszczy, a co też ważne, wygląda jak pierwsze wydanie. Kolejne pozycje nowych winyli, są tak samo dobre. Ktoś najwyraźniej zadbał o wszystkie szczególy tych wznowień. Okładka płyty Skaldów mnie powaliła. Poligrafia i ogólna jakość nie ustępuje najlepszym wydaniom zagranicznym.

Sam dźwięk jest bardzo prawdziwy, namacalny, mimo że rejestracje są raczej starsze i nie można od nich zbyt wiele wymagać.

Większość tych wydań to jedna wielka kupa "G".

Mam na myśli poligrafię,wydanie Komedy w tym cienkim kartoniku to wyjątkowe ścierwo.

Jak oglądałem te płyty,to jakbym się cofał do epoki realnego socjalizmu.

Jeden wielki wstyd.

Witam, piszę tutaj po raz pierwszy :)

Mam problem - kupiłem sobie z tej reedycji płytę Oddziału Zamkniętego. A problem jest taki że w lewym kanale mam jakiś szum o wysokiej częstotliwości coś w rodzaju zniekształceń. Między piosenkami tego nie ma.

Czy to może być wina mojego sprzętu, czy powinienem reklamować płytę, czy też wszystkie tak będą mieć bo to tłoczenie tak ma?

Gramofon mam prawie nowy chociaż ma niecałe 20 lat.

Niestety jestem zielony jeżeli chodzi o słuchanie winyli, a bardzo mnie do tego ciągnie. Mam kilka płyt w tym dwie z epoki tłoczeń masowych (brzmią świetnie). Te które mam z reedycji czasami trafiały się felerne, ale w skali mikro a nie na całej płycie :(

Niestety muszę Ciebie rozczarować , miałem ten sam problem z OZ. Kupiłem przez sentyment w Empiku i na drugi dzień oddałem właśnie przez ten przester w lewym kanale. Z uwagi, że nie mieli gramiaka do sprawdzania przyjęli na słowo. Ja nie chcąc drugiej porażki odpuściłem ją sobie i widzę, że dobrze zrobiłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.