Skocz do zawartości
IGNORED

Wzm. do Wharfedale 9.1, drugie podejście

gruesome

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mój HK680, który dziwnie się zachowywał, ostatecznie padł i wstać nie chce. Na szczęście mogę go zwrócić.

Chcę zatem kupić w miarę szybko jakiegoś sensownego wzmaka, cena: do 800. W przypadku niesamowitych okazji mogę dołożyć kilka stów, z drugiej strony jeżeli wzmak za 800 będzie grał podobnie do wzmaka za 400 to wolę wydać 400.

Możecie polecić coś sensownego? Ja znalazłem takie:

*

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - (aukcja skończona ale to jeszcze aktualne) do tego jakiś tani przedwzmacniacz

*

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - cena trochę wygórowana, ale powinien grać przyzwoicie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja skorzystałbym z tego gainclona.

Do tego jakaś lampka (koniecznie) jako pre i przy dobrym "zgraniu" elementów żadne radyjko za 2-3 tys. nie powinno podskoczyć...

Pozdro.

Jacek

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Proponowałbym ten drugi ale przekracza kwotę ponad dwukrotnie chociaz warto.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax, 11 Lip 2007, 18:43

Widzę, że jesteś miłośnikiem MF :). 2kzł to niestety jak dla mnie za dużo, za tyle bałbym się kupować używkę... Ale ten E1 to ciekawa propozycja.

Cześć - a co byś powiedzial na cyrusa two ? - mam takowego na zbyciu.....solidny wzmak z doskonalym pre gramofonowym....jakby co daj znać na prv....pozdrawiam i wracam do meczyku (brazylia - bułgaria - tie break....:))))

gruesome

Ten dzielony jest o klasę lepszy ale cóż...jeśli chodzi E1 to jeszcze lepiej poszukac E10 bo chodzi w podobnej, a nawet nizszej cenie. Nie sa to mocne piece ale za to rasowe do bólu.

Ukryta Zawartość

Tu jest jeszcze MF E11 moze sprzedajacy skusi sie na osobna sprzedaż. To byłby jeszcze lepszy zakup niż E1.

Ukryta Zawartość

Chodzi mi też po głowie taki pomysł, żeby kupić raz a dobrze, co w tym wypadku znaczyłoby kupno nowego Denona PMA 1500AE z gwarancją unijną za 2400 zł. Za nowy sprzęt na lata mógłbym tyle ostatecznie wysupłać... Co prawda ominie mnie próbowanie różnych klocków, ale w sumie ja naprawdę nie chcę być audiofilem :).

Chyba, że nie chcesz być ...

Kiedyś słuchałem Denonka PMA 2000 i to zdecydowanie nie był audiofilski dźwięk...

Płaski - jak ściana i ostry - jak brzytwa...

Niemożliwe, żeby 1500 AE tak się poprawił.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

To że kupisz nowy i wydasz 2x więcej niż za używany, nie oznacza, że to będzie lepszy. Cholernie ciężko coś tak kupić raz a dobrze. Myślę, że to marzenie większości tutejszych forumowiczów. Ale niestety - to bardzo ciężko tak trafić we własne preferencje. Ja za każdym zakupem mam nadzieję, że to jest ten zakup, który zostanie na długo. I jak narazie to jestem naprawdę szczerze zadowolony z CD harmana Kardona. Do tego stopnia że kupiłem drugi taki sam do drugiego zestawu. Reszta klocków jest dosyć często zmieniana. Ale za to ile doświadczeń człowiek zdobywa.

gruesome, 11 Lip 2007, 20:03

>Bejnik, 11 Lip 2007, 19:17

>

>Cyrus Two, nieco zniechęcają mnie opinie o jasnym i cienkim dźwięku, poza tym - wygląd :).

CIENKI I JASNY DZWIEK Z CYRUSA TWO!?

fotoarkady, 11 Lip 2007, 23:54

Tak piszą co niektórzy :).

A może Sony 650ESD:

Ukryta Zawartość

od kolegi Discomaniaka?

Ukryta Zawartość

toż to to uszkodzone sony z wątku poniżej:

Ukryta Zawartość

i jeszcze przestroga w treści aukcji ho ho :)

Ukryta Zawartość

gruesome, 12 Lip 2007, 07:00

to chyba z kiepskimi glosnikami ,

ktorym nawet wydajny pradowo muzykalny z dobrym phonostagem

z piekna srednica wzmacniacz nie podola:)

cyrus jest w stanie wysterowac chyba nawet deske do prasowania

a tak na marginesie

jak bedziesz tylko czytal bez sluchania to napewno wybierzesz nieprzypadkowo:)

fotoarkady, 12 Lip 2007, 11:22

> a tak na marginesie

> jak bedziesz tylko czytal bez sluchania to napewno wybierzesz nieprzypadkowo:)

To fakt, choć ciężko przesłuchiwać sprzęt z drugiej ręki. Poza tym muszę powiedzieć, że jak na razie wrażenia ze słuchania prawdziwego sprzętu nie są dalekie od opinii przeczytanych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.