Skocz do zawartości
IGNORED

Wielkie forumowe starcie stare vs. nowe

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

OK to ja pozwolę sobie w ten sposób... ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4481-100008112 1185183661_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ta starsza pani ma około 80 Watt tzn lat i znaczne zniekształcenia oraz mozliwe wysuszone elektrolity ze względu na wiek... ta druga znacznie mniej lat ale za to jaką skuteczność i dynamikę oraz minimalne zniekształcenia...

Nie rozumiem o co tu bój...jesteśmy ludźmi i naszczęście mamy wybór...!

Roland:

Nie pisałem o tym, że stare komórki były lepsze bo tak nie jest. Zwróciłem tylko uwagę, że pisząc o tym, że nowe komórki mają aluminiowe obudowy i mineralne szkiełka piszesz bzdury, ponieważ takimi właściwościami może się poszczycić tylko kilka up-marketowych modeli.

Barni:

Mam już PD-95 - gra już 2 tygodnie. Wczoraj porobiłem testy na XLRach Sonus Olivy - wyniki obiecujące, ale muszę jeszcze posłuchać.

Kal

W sumie chciałem napisać,że na kobitki jest inny wątek ale tytuł tego nie dyskwalifikuje takich zdjęć ;)

Ps. Stare Vs Nowe: Wino

nazwa: Barolo 1967

producent: Rivetto - Piemont - Włochy

cena: 1 200,00zł

VS

Nasze NAJNOWSZE, Tanie i dobre wino...

nazwa: Keleris 2007

producent: Heniek dla sieci - Biedronka - Polska

cena: od 3zł.

Ukryta Zawartość

post-705-100008103 1185185759_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Przykład z winem jest naprawdę najgłupszy z możliwych. Po pierwsze to jeden z produktów, które zyskują na wartości z biegiem czasu, po drugie należy porównywać produkty tej samej klasy. A nie jabola do ekskluzynwgo trunku. Gdy porównywałem telefony ten warunek był spełniony: były to Nokie z najbardziej prestiżowej serii 8xxx.

Dreamer_1, 23 Lip 2007, 12:15

Coś w tych wińskach jest...

Dajmy tego drogiego włocha żulowi z pod sklepu i nie mówmy o cenie...spróbuje i moze powie FE! a może CACY! i porównał by to do tego...swojego za 3zł. A jak by mu powiedział cenę to którego by wybrał...?

...wcale nie jest powiedziane że tego drogiego bo jeśli nie dało by się go pić ?? :) rozumiecie o co mi chodzi ? Jeśli masz łeb na karku wybierasz to co Ci odpowiada, żeby tobie pasowało, podobało, smakowało, dobrze brzmiało.

Roland, jeśli uważasz,że porównanie gównograjków MINTa do jednego z lepszych zestawów logitecha to porównanie sprzętów tych samych klas to Twoją uwagę przyjmę z pokorą, a jeśli tak nie jest (a ja wiem,że nie jest) to Skończ waść, wstydu oszczędź... i przestań coraz to nowe wątki zakładać bo to jest najgłupsze z tego wszystkiego...

Wielki psycholog z kompleksem niższości...

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

To trzeba było wkleić coś nowego w tej samej klasie,a skoro tego nie zrobiłeś to nie komentuj mojego "porównania".

RESPECT

Dreamer_1

Ten wątek to ewidentnie wynik letniego przegrzania słońcem... fotki logitechów i innych imitacji kolumn...brrr. A że akurat też się urlopuję, prewencyjnie wrzucam ten wątek do ignorowanych i idę się zrelaksować, czego i Wam wszystkim życzę.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Nowe jest ''LUX'' :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

....ale jest drogie :(

Dobrych nowych sprzętów jest cała masa ,nawet nie ma sensu wszystkich wymieniać tyle tego jest :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>The mbl 1611 E equips you for the new media in the world of sophisticated high-end music reproduction. The multiple award-winning D version of our converter possesses not only an input receiver with 24 bits 96/192 kHz, but the digital filter and the converter itself operate according to the resolution and frequency demanded by the latest standards. Reliable examinations carried out by the AES (Audio Engineering Society) have proven that the human ear possesses a resolution capacity corresponding to a digital grading of approx. 22.5 bits.

Only a consistent data width of 24 bits, as provided by the E version of the mbl 1611, provides you the listener with access to the refined nuances of any musical genre – be it the soft piano-pianissimos from Claude Debussy’s “Clair de Lune”, the splendid subtleties of jazz “blue notes” or the earth-shattering opulence of straussian orchestral movements. Music lovers who, in view of the limited dynamics of older silver discs, had to constantly fear that human voices ring out of a void, for example, can now rest at ease. MBL provides the latest technology for the service of acoustic well-being, secure in the knowledge that every – absolutely every – detail can be rendered audible. Nothing remains concealed from the mbl 1611 E

>Jasne przeciez Twoj Denonek jest 24-bitowy ROTFL

...który jest tak nowoczesny, że do 16to bitowej płyty dogrywa szczegóły, które by były słyszalne przy 24bitowym nagraniu.

Kal

Dzięki za info. Więc jednak ci z mbl to debile, albo marketingowi przestępcy, jak wszyscy współcześnie. I zapewne też są z Chin. Żółci naciągacze.

Kiedyś to były czasy, robili wszystko dla idei, za kromkę chleba, by przejść do historii.

Łezka się w oku kręci.

Przed zeszłorocznym AS w którymś z wątków zamieściłem swoją fotkę, aby ułatwić identyfikację i pomóc trafić na mnie niektórym najzagorzalszym adwersarzom. Nikt niestety się nie zgłosił. Wręcz przeciwnie, wszyscy byli w spontanicznych dialogach bardzo uprzejmi i sympatyczni.

Zobaczymy jak będzie w tym roku. Zaznaczam, że z przyjemnością odpowiem osobiście na wszystkie wątpliwości. Ciekaw jestem, czy ktoś będzie używał podobnych epitetów pod moim adresem, co w cyberprzestrzeni.

@ Disco

Rzecz w tym, że niektórzy tu to pozerzy, którzy chowają głowę w piasek, gdy jest sposobność porozmawiać z żywym człowiekiem, a mnie się zarzucają kabotyństwo. Ja byłem otwarty na wszelkie uwagi. Udało mi się wymienić poglądy z kilkoma ciekawymi ludżmi i oni teraz nie ciskają kamieniami.

Chętnie przedyskutuję wszelkie kontrowersje w realu. Lecz wtedy niektórzy nie mają już żadnych obiekcji.

A tak przy okazji, Ciebie nawet pamiętam, byłeś z ekipą znajomych, ja z ówczesną kobietą. Może tym razem będzie okazja zamienić dwa słowa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.