Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do 1200pln

kuna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , chce abyście doradzili mi co do wyboru wzmacniacza obecnie posiadam Technicsa SE-a800s+SU-c800U , źródłem dźwięku jest CD technics SL-PG480Ai Komputer(SB Live) , Kolumny jakie maja współdziałać ze wzmacniaczem to Tonsil Scherzo 200 lub 250. Muzyka jaką słucham to raczej ostrzejsze klimaty typu Hardstyle , schranz Lubie też posłuchać Muzyki Filmowej . Od wzmacniacza Oczekuje czystego i ciepłego dźwięku . Dodam ze to wszystko mieści sie w pokoju 21m2.

https://www.audiostereo.pl/topic/34798-wzmacniacz-do-1200pln/

Kolumn nie będe zmieniać ponieważ włorzyłem w nie dużo pracy i czasu. Wymienilem membrany na kevlarowe(juz była ogromna różnica) poźniej zmieniłem zwrotnice i całe okablowanie w środku . Efekt tego jest dla mnie wystarczający teraz tylko chce zmienic wzmacniacz na cos bardziej spokojnego lepszej jakości dzwięku. zastanawiam sie nad tym klockiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>chce zmienic wzmacniacz na cos bardziej spokojnego lepszej jakości dzwięku.

Mimo wszystko myślę że więcej dałaby wymiana kolumn. Rozumiem, że włożyłeś sporo pracy i nie chcę na siłę przekonywać, ale chcę tylko ostrzec, że możesz ogromnej różnicy po zmianie wzmacniacza nie odczuć. Chociaż na pewno różnica będzie, to może nie być potężnie słyszalna na tych kolumnach.

Ukryta Zawartość

powodzenia. według mnie lepsze wyjście niż jakieś muzealne pseudo kultowe rupiecie.

Ukryta Zawartość

GainClone gniecie Nada jednym kantem. Tak więc na twoim miejscu zainteresowałbym się właśnie GC. Jak znajdziesz magika od lutownicy lub jak sam nim jesteś to zmieścisz się przy budowie jego w 400-500. Miałem Nada 320 i GC zmiażdżył i jego i Cambridga 640 i jeszcze jakąś tam starszą, dosłownie od ręki. Przy 700 zostających Ci w kieszenie pomyśl o jakiś lepszych głośnikach no i kabelki (na początek ProCaby z OnStage - tanie jak barszcz a z GC grają nad wyraz przyjemnie)

Co wy ludzie! clonem chcecie 2,5 czy trójdrożne kolumny z membranami cevlarowymi napędzać. No nie! bierzcie odpowiedzialność za swoje pdopowiedzi! czy zdajecie sobie konsekwencje z tego co mówice? Wyda facet 600 - 700 stów na clona i co z nim zrobi? CASP się buja z tym na allegro od kilku miechów. Zapewne jest to ciekawa konstrukcja, ale trzeba mieć pojęcie do czego do podlączyć a nie polecać każdemu na lewo i prawo!

Co do pionka... wątpię aby był lepszy w czymkolwiek od tego NADa. Ten pionek to zwykłe wieżowate japońskie nie powiem co. Nie na darmo NAD ma taką popularność.

Niestety jeszcze narazie nie chce się bawić we własne konstrukcje chociaż tego nie wykluczam na przyszłość... A swoja drogą mam bardzo fajne pułeczke pod marantza... no ale akurat to ma najmniejsze znaczenie:) Prosze o dalsze wypowiedzi...

Pozdrawiam: kuna

Disco ... seria S tez gra do dupy :)

Na miejscu autora wątku zapolowałbym na Marantza PM75, ewentualnie dołożyć 300 zł i za 1500 zł można czasami nawet chińską lampke ściagnąć i na pewno to przebije wszystkie graty z serii pioneer, Yamaha. Ewentualnie zapolować na SONY z seri ES ale jakieś wysokie modele.

BTW teraz na allegro za bodajże 1200 zł jest Technics SU-V900... nie wiem co to ale duże to to jest ...

Za te kase spokojnie kupisz końcówki Rotela RC980 i RB980

Niezle jest tez combo na Allegro marantza SC / SM 80

Ukryta Zawartość

Znaczy sie w w/w preamp jest taki sobie, ale koncowka calkiem calkiem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tutaj piekny wzmacniacz i na pewno zabrzmi dobrze

Ukryta Zawartość

ten niestety posiada feler taki z jakim ja walcze w dual cv 1460.W kazdym razie dobry wzmacniacz do muzyki rozrywkowej i rockowej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.