Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do 1200pln

kuna

Rekomendowane odpowiedzi

ten wzmak miał kiedyś świetne opinie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

I ten wspomniany Pioneer A-400X zjada na dzien dobry wspomnianego Technicsa SU-V900.

Akurat znam byłego posiadacza tego Technicsa (kilka lat) - który obecnie od jakichś 10 lat ma A-400X i nadal nie chce się z nim rozstać ;)

Iceman, 19 Lip 2007, 18:57

>Tylko troche drogawy ten z linka powyżej Pioneer A-400X. Tyle to on chyba nie jest warty.<

gdyby był od 1zł, byłoby wiadomo ile wart, a gościu kupuje na allegro i odsprzedaje na allegro, stąd i cena i nie wiadomo co w środku się działo

nie kumam. Porównujecie wzmacniacze do elementów "wieży"?:)

Najlepszym dowodem na to, że ten NAD jest coś wart jest to, że pewnie już go nie ma albo szybko nie będzie a ten pioneer będzie się bujał na allegro jeszcze dwa miesiące jak nie więcej.

jak kupisz pioneera to tylko stracisz na tym - bo za pół roku i tak go sprzedaż aby kupić wzmacniacz. Powodzenia. Ja już w tym wątku się nie udzielam. A pytającemu radzę dobrze przejżeć archiwum i inne wątki dotyczące wzmacniaczy. jest to chyba pierwszy w którym ktoś wogóle proponuje pionka:) No nie liczę 400 - ta ma swoich zwolenników:)

Witaj

dam ci dobrą radę, kup wzmacniacz nad 352-ma rezerwy prądowe większe niż niejeden wzmak o wysokiej mocy, wysoki współczynnik tłumienia także spokojne wysteruje większość kolumn do tego kolumny jbl northridge e 80 lub 90 w media markt te kolumny już kupisz za 1600/1800 zł, to wszystko weź na 20 rat których mocno nie poczujesz a sprzęt będziesz miał rewelka, sam sobie taki niedawno sprawiłem i nie mogę się od niego uwolnić każdą płytę poznaję na nowo, gra to wyśmienicie

pozdrawiam

kvazar>>

Ukryta Zawartość

gdyby nie inne wydatki zastanowił bym się nad kupnem tego wzmaka.

pzdr

Ukryta Zawartość

123... test

Ja bym się pokusił o tego Pioneera:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

proponuję tutaj co nieco utargować i wzmacniacz jak malowanie:

Ukryta Zawartość

pozdr.

Łukasz

Ukryta Zawartość

slayer, 19 Lip 2007, 20:23

>

Ukryta Zawartość

Toż to straszny staruszek, nie ma wejścia na CD, tylko DAD - toż to prehistoryk. Jak mam stwierdzić w takim wypadku czy nie wyschły kondensatory? Jak się rozpoznaje taką dolegliwość? Można to zobaczyć na zdjęciu czy to tylko słychać?

Ukryta Zawartość

Seba78, 19 Lip 2007, 20:20

>za 800 to może jakiś rotel?

Co sądzisz o takim?

Ukryta Zawartość

W sumie zależy mi na głębokim, mięsistym basie i dobrej dynamice. Muzyka: rock, hardrock, łagodna elektronika, czasem jazz.

Ukryta Zawartość

kvazar>>>

młody to on nie jest i stan może być różny... ale niedawno nabyłem model L-210 (równie stary, ta sama linia) i muszę powiedzieć że gra świetnie, dlatego zastanawiam się nad wyższym modelem...

co do kondensatorów, też pytałem na forum i... zacytuję Edwarda

..."u mnie poznałem po tym, że w ponad 10-letnim wzmacniaczu NAD zacząłem słyszeć przydźwięk sieci, którego kiedyś z całą pewnością nie było. Oznaczało to znaczny ubytek pojemności kondensatorów w zasilaczu. Po wymianie na nowe i wcale nie drogie przydźwięk zniknął, tak więc upewniłem się, że diagnoza była słuszna. Czasami ludzie piszą o tym, że kondensatory potrafią się rozhermetyzować i wylać. Ale z oceną tego zjawiska trzeba uważać, bo często można pomylić to z klejem, którym wielu producentów przylepia kondensatory do płytki drukowanej. Ten klej przypomina butapren, silikon lub coś podobnego.

Najlepiej byłoby chyba wylutować kondensatory i zmierzyć ich pojemność. Albo jeszcze lepiej jeśli wzmacniacz ma 15-20 lat, to po prostu wymienić bez zastanawiania się.

Cały czas mam na myśli kondensatory w zasilaczu stopnia mocy, czyli te największe. Dodatkowo warto sprawdzić, czy istnieją jakieś inne kondensatorki, które mogły pracować blisko radiatorów czyli z narażeniem na wysokie temperatury, te również warto wymienić.

Przy wymianie KONIECZNIE należy UWAŻAĆ NA POLARYZACJĘ. Odwrotne podłączenie kondensatorów prawdopodobnie skończy się ich wybuchem!"...

pzdr

123... test

NAD przy E10 wypada blado (NAD 350, a nawet 370), fakt, że do ostrego, mocnego, szybkiego grania NAD będzie pewnie lepszy, ale przy "normalnej" muzyce (np. gdzie ważne są wokal, barwa, nasycenie)- nie

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

radark

o mnie | ignoruj | PW

stat: 636 / 26 / 1

19 Lip 2007, 20:12

i jeszcze jedno zapomnij o pioneerze, ja miałem wcześniej aplituner 812, połowy dźwięków nie było słychać, nie wyrabiał z kolumnami

pozdr

Co Ty wiesz o Pioneerach?:)

Ciekaw jestem jaki model mial Seba78:)

> discomaniac71, 20 Lip 2007, 00:39

Czy chcąc zmieścić się w 800 zł warto brać Pioneera np 676 czy lepiej jakiegoś Rotela

Ukryta Zawartość

albo to?

Ukryta Zawartość

Sprzęt jak w "o mnie", muzyka zarówno mocna (rzadko ale lubię) jak i delikatna (jazz, elektronika), częsciej jednak repertuar potrzebujący dynamizmu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Warto kupić ten wzmacniacz. Niedrogi i brzmi bardzo dobrze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a co byscie powiedzieli na takiego denona?? nóweczka:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.