Skocz do zawartości
IGNORED

naprawa B&W - tylko serwis?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

pytanko szybkie.. w serwisie B&W w US zwrócili mi uwagę, że o ile wyminiać dwóch nie trzeba (że ten nowy się wygrzeje i będzie git, gdyż wszystkie sztuki mają bardzo niską tolerancję fabryczną) to jednak powinienem pamietać, że nowy będzie "jaśniejszY w kolorze bo kevlar ciemnieje z czasem... wiecie może jak to jest? jeden zawsze będzie jaśniejszy już? czy też po np. roku ściemnieje jak ten stary?

Te kewlarowe membrany są nasączane jakąś żywicą (widziałem kiedyś filmik z fabryki B&W - robią to ręcznie (!)) więc pewnie trochę kurzu to zbiera. A UV swoją drogą - rotacja kolumn jak okno jest z jednej strony to chyba konieczność.

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

• 3 tygodnie później...

z dalszych ciekawostek.... kevlarowy już zamowiony, w międzyczasie okazalo się, że z B&W można zamówić komletne opakowania - kartony, styropiany, ściereczki - wszystkie pierdołki... tylko nie wiem czy w Audi-klanie też bo na Lotwie nie ma prblemu z takim zamowienie z B&W a z Audio-Klanu dostałem odpowiedź, że "nie ma dla takich kolumn"... to teraz juz nie wnikałem - bo ja mam 804N a zamawiam styropioany itd. dla 804S bo tak mi w B&W poradzono.... coś kipeski ten Audiokolan nasz......

• Redaktorzy

A nie mówiłem?:

Fr@ntz, 19 Lip 2007, 13:39

>adamgdansk - olej krajowego dystrybutora, napisz bezpośrednio do B&W w sprawie

>kartonów/styropianów,

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Sorki że się dopytuję, ale jestem ciekaw twoich wrażeń z Krellem. Mam nadzieję, że jak już poskładasz je do kupy i troche posłuchasz to coś napiszesz w temacie ;)

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

a ja jestem cieaw jak do ostrego krela w polaczeniu z B&W pasuja te kabelki transparenta. kiedys pozyczylem od adama transparenta MW i nie gralo to umnie dobrze..a podobno rotel wcale nie ma ostarej gory...wrecz Pan w top hifi prawie sie ze mna poklocil jak powiedzialme ze rtel dosyc ostro gra:)

a bo ten Transparent najprostszy to jakis dziwny ... czekaj wrócę do GDA z Krellem i Transp Ultra to pogadamy... a mam tez w zapasie Nordost Heimdall xlr interconnect - kurcze żyleta chirurgiczna....

czy ktos wie ile czasu ciemnieje ten zolty kevlar i czy jak zamontowalem nowy glosnik to po jakims czasie (sensownym?) sciemnieje on tak jak stary? bo poki co to lekko w oczy kole swiezoscia ;))))

• Redaktorzy

na pewno nie jest to któtkotrwały proces - w końcu nie po to w Bowersie ludkowie ręcznie powlekają membrany odpowiednimi mazidłami a i sama mieszanka jest odpowiednio komponowana w celu zmniejszenia podatności na UV. Na razie pstaw kolumne z nowym przetwornikiem w miejscu bardziej nasłonecznionym niż "niedłubana" kolumna. A i tak z pół roku minimum pewnie będzie widać różnicę.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Różnica pewnie cały czas będzie, tylko mniejsza :)

adamgdańsk - przyspieszaj to wygrzewanie i czekam na (p)opisy :D

Kris

z ciekawosci ...do posiadaczy B&W z serii 8.. jak wy te zworki z tylu laczycie?... moze jakies fotki? jak dla mnie to ten drucik/zworka dodawany przez B&W to jakis przykrotki, ciezko siegnac, troche na sile trzeba... ja mam kable single-wire, z widelkami - to jak widly do 804 wloze z tylu to juz ciezko ten oryginalny tez podpiuac gdziekolwiek... jak sobie radzicie???

Kabelek od wzmaka do dolnych zacisków.

Łączkę do górnych zacisków widełkami podpiąć. W tych WBTach można to tylko od góroskosu - tam jest wycięcie na widełki. A potem bananki wetknąć w dziurki dolnych zacisków.

Da się, ale faktycznie troszkę na siłę :)

Kris

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.