Skocz do zawartości
IGNORED

Rega cd - dlaczego tak popularne w U$?

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętam peany nt w starszych edycjach Stereophile. Właśnie przeczytałem w podobnym tonie w rubryce audio-gratów w Jazz Times i zajrzałem także do recenzji nowego Saturna w HFC pl. Bardzo dobre oceny uzyskał również dzielony cedek w AUDIO - aczkolwiek dawno temu.

Czy rzeczywiście marką warto się zainteresować? Trimex już chyba odpuścił albo zwodowali jego - na stronie Regi info o poszukiwaniu dystrybutora w RP :-))

https://www.audiostereo.pl/topic/34861-rega-cd-dlaczego-tak-popularne-w-u/

Jeśli twoje zapytanie jest związane z poszukiwaniem cd do systemu to pomyślałbym o czymś przyzwoitym z regulowanym wyjściem w zamian vincenta, może AAC, dwa w jednym? Konstruktorzy Regi wychodzą bardzo naprzeciw potrzebom szerokiego grona klientów, dodali możliwość odtwarzania mp3 :)

pzdr

Nie tylko Rega ale i Meridiany też odtwarzają mp3 :-)) Rega sprzedaje się w USA znakomicie. Na Apollo nie byli w stanie sprostać wielkości zamówień od 1szej partii.

Skończyłem z hajendem za grubą kasę. Nadzik chyba niebawem będzie do wymiany dlatego co nieco już szperam. Wyjście regulowane - na razie nie mam dobrych doświadczeń. A wybór raczej marny. Myślałem o Quadzie, ale opisywana w AUDIO zmiana brzmienia przy przejściu na regulowane osłabiła moje zapędy.

A good preamp is no preamp ! Może wrócę do power Sony z pokrętłem :-)))

• 1 rok później...
Gość

(Konto usunięte)

rochu to ci się źle kojarzą bo ja tu nic nikomu nie sprzedaję

jeśli ma ktoś ochotę posłuchać REGI której klocki jest raczej ciężko wysłuchać w naszym kraju

proponuje to i nic w zamian nie oczekuje ! dzięki odsłuchom organizowanym w moim domu (zresztą nie tylko kloców REGI) poznałem fajnych ludzi o tych samych co moje zainteresowania i jak dla mnie sobotnie odsłuchy w towartzytwie fajnych ludzi są o wiele ciekawsze niż słuchanie samemu.

Jeśli widzę posty gdzie ludze się dopytuja gdzie można posłuchać czegoś co akuram jest w moim posiadaniu to chętnie organizuję odłuchy i nie ma w tym nic złego ani podchwytliwego.

Nie wiem dlaczego ty i teo od razu widzicie w tym działalność handlową i dlaczego moderator maiłby z tym robić porządek ??

Gość

(Konto usunięte)

co wcale nie świadczy że odsłuchy są komercyjne

organizuję je aby się spotkać z ciekawymi ludźmi i wymienić poglądy

zresztą nie pobieram żadnych opłat za odsłuchy i traktuje je wyłącznie towarzysko

nie wiem czy sprzedawanie czegoś w tym kraju to przestępstwo jeśli ktoś z ogłoszenia jest chętny to owszem sprzedam mu to czego potrzebuję ale w tym wątku nie oferuje nic prócz możliwości spotkania się i posłuchania bądź co bądź niezłego zestawu.

arksup:

>teo znowu się wcinasz

I będę się wcinał za każdym razem, gdy wątki merytoryczne na forum traktować będziesz jako słup ogłoszeniowy. Masz dział ogłoszeń, masz wątki sponsorowane, tam szukaj klientów.

>rochu to ci się źle kojarzą bo ja tu nic nikomu nie sprzedaję

Nie wiem, czy sprzedajesz, ale na pewno sprzedawać próbujesz - dowodem twoje wpisy i zamieszczane ogłoszenia. Nie łżyj więc, z łaski swojej.

>nie wiem czy sprzedawanie czegoś w tym kraju to przestępstwo

Nikt nie potępia sprzedawania, wszyscy życzymy ci wszystkiego najlepszego w planowanej działalności handlowej. Powstrzymaj się jedynie przed zaśmiecaniem forum ogłoszeniami zamieszczanymi w miejscach do tego nieprzeznaczonych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.