Skocz do zawartości
IGNORED

Dussun (Korsun) V6i

abuq1

Rekomendowane odpowiedzi

Ja myślę że jak ktoś wywalił furę kasy na jakiegoś sprzęciora ze znanym logo, to zawsze będzie walił farmazony że tania chińszczyzna nie gra. No bo co ma powiedzieć?

Zobaczcie za co się czasem płaci kupując drogie, markowe klocki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wniosek jest prosty - nie należy oceniać ani po etykietce, ani po cenie, tylko po tym jak gra. Ty oceniasz po etykietce i po cenie twierdząc że nic co tanie i chińskie nie ma prawa grać. Duzzuna V6i nie słuchałeś, a mimo to oceniasz. Zatem trollujesz i bredzisz koleś. Tylko tak da się to podsumować.

Ukryta Zawartość

pewnie accuphase to pewnie towim zdaniem to syf..coz lepiej sie brandzlowac nadizeja ze tanie zagra...ja wole pojsc.kupic.miec i byc zadowlonym..raz a nie zajomowac sie handlem wymiennym przez 10 lat zanim trafie moze i okazje. W ogole np w przypadku accu masz zjaebista gwarancje , swietne brzmienie , i gwarancje zamianyz rynkowa roznice do nowego modelu. to też ma znaczenie - zrozumiesz moze kiedys. inna sprawa to studio 16hz robiace kariere na tym forum...zle napsizesz to cie redakcja wytnie..pewnie mcgyver jestes dumny ze spóły promocyjnej z redakcją...

i te wspaniale recenzje na stornie...no po prostu brylowałe McGyver...

...dwa miesiące temu nawiązałem rozmowy w temacie budowy kolumn.

Określiłem budżet jakim dysponuje i oczekiwałem na propozycję.

Były dwie : Klony ProAc(znane na forum) i MinasAnor. Wybrałem Minasy.

Potem były uzgodnienia co do wykończenia-oczywiście fornir, ekranowanie

magnetyczne ...itd.

Następnie pytania o akustykę pomieszczenia, celem dobrania wysoko-

tonowca ...po siedmiu tygodniach zaproszenie na odsłuch i odbiór kolumn.

To co zobaczyłem i usłyszałem przeszło moje oczekiwania.!!!

Za taki dźwięk i stolarkę w sklepie bym musiał zapłacić bardzo duuuużo

pieniędzy !!! Jednym słowem pełen PROFESJONALIZM.

Dźwięku nie da się opisać słowami...

marekzawa

Fornir, to czereśnia (bodajże kanadyjska) i kolorystycznie

wkomponuje sie do większości mebli. Ich rzeczywisty kolor nieco przybliża

zdjęcie z lampą, ale to tez nie ten kolor. Stolarka super. Przednie pionowe

krawędzie zaokrąglone (ciekawe jaka technika położyli na tych lukach

fornir, ze nie popękał) Brak jakichkolwiek śladów łączenia fornirów

powierzchni pionowych i poziomych - czyli krawędzie idealne, wyglądające

tak, jakby kolumny wykonane byle z jednego pełnego bala drewna. Miejsca

łączenia na powierzchni dwóch arkuszy forniru perfekcyjne - żadnej szczeliny.

Frezowania gniazd pod kosze głośników bez zastrzeżeń - żadnych szczelin...,

powierzchnie koszy pokrywają sie z powierzchniami obudów.

Jednym słowem..., robota fabryczna.

Może jeszcze dodam, że terminale podwójne, pozłacane.

... bas zdyscyplinowany, dobrze kontrolowany. Nienawidzę dudnień, buczeń,

braku konturów, zlewania sie, rozmywania itp basu. No cóż..., gralem ponad

20 lat na basie w przeróżnych warunkach akustycznych i na ten zakres

jestem szczególnie wrażliwy.

...a teraz taka mała ciekawostka:

Był u mnie mój znajomy posłuchać muzy. Jest to człowiek, który studiował

na akademii muzycznej i niezmiernie wrażliwy muzycznie i psychicznie.

Przyjechał do mnie rowerem - mieszka jakieś 2,5 km ode mnie.

Po zakończonym odsłuchu powiedział, ze nie spodziewał sie czegoś takiego

(w domu ma wieżyczkę Sony) i jest po prostu wstrząśnięty.

Zszedłem z nim na dol, a on za rower i prowadzi.

Pytam dlaczego nim nie jedzie ?

A on na to, ze nie jest w stanie i musi dojść do siebie.

Po kilku dniach spytałem czy w końcu wsiadł na ten rower ?

Nie wsiadł - prowadził cala drogę. :-)

lutek

Człowieku, wybierz se twardą ścianę, rozpędź się, i pierdzielnij w nią swoim zakutym łbem. Nie widzisz że moje wpisy też pousuwano? Zapewne usunięto moje wpisy żeby chronić moje interesy, co? Kolejny tropiciel spiskowej teorii dziejów.

A twoje wpisy wyleciały, bo pierdzielisz kocopały na temat klocka którego nigdy nie słuchałeś. Sam to przyznałeś na poprzedniej stronie. Rób tak dalej, a staniesz się forumowym pośmiewiskiem na równi z PawłemXYZ.

wiesz pierdoło saska...założyliscie sobie spóle i promujecie syfy ....a co do sciany to sam se pierdzielnij ...nie bedzie boląło bo łeb masz pusty....widzac wpisy na stornie 16hzstudio czy cos tam...

ale za to wyglądasz slicznie....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nerwy puszczają, co? Trzy wpisy z rzędu, dymek leci uszami. Brak merytorycznych argumentów więc przechodzisz do obelg i ataków personalnych. Ale nie odwrócisz tym sposobem uwagi od tego, że nie masz nic wartościowego do powiedzenia. Kolumny które obśmiewasz nie są d'Appolito. Nie słuchałeś ich, więc możesz se gadać co chcesz. To pustosłowie.

Generując takie wpisy wystawiasz sobie świadectwo. Ludzie to czytają i wyrabiają sobie zdanie. Widać wyraźnie że argumentów nie masz żadnych, zamiast tego nie wahasz się wylewać wszelkie plugawe pomyje na tych, co mają inne zdanie. Ale tym nie odwrócisz uwagi od tego, że brak ci argumentów merytorycznych. Ośmieszasz się coraz bardziej. Rób tak dalej, a zajmiesz należne ci miejsce tuż obok PawłaXYZ.

To co wypisujesz kwalifikuje się jako pomówienie. Studio16Hertz jest zarejestrowaną, legalnie działającą firmą, i jako taka właśnie firma wystawialiśmy się na ostatnim Audio Show. Nie odrobiłeś lekcji, tu są dane:

Ukryta Zawartość

Więc licz się ze słowami, bo ktoś nie wytrzyma i wytoczy ci proces z powództwa cywilnego.

Ukryta Zawartość

czekam,, tylko nie mow potem ze zartowales....bo bede udawal ze cie nie slysze..inna sprawa ze modyfikacje odtwarzaczy poddajesz badaniom na zgodnosc z dyrektywa niskonapieciowa i EMC i wykonuje je notyfikowana jednostka a na podstawie jeje protokolu wystaiwasz deklaracje zgdonosci CE. No bo jesli nie to masz duży problem

Oho, jaka zmiana frontu! To działalność już nie jest nielegalna, a "tylko" nie wykazuje całej sprzedaży, tak? Czyli znowu jakieś tam gdybanie. A co masz do powiedzenia w związku z tematem wątku? Na temat Dussuna V6i którego jak sam twierdzisz - nie słuchałeś? Zapewne nic. Dlatego wymyślasz tematy zastępcze. Dobra, ośmieszaj się nadal.

Kompetencje Prezesa UOKiK i opis systemu

System kontroli wyrobów tworzy Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji

i Konsumentów oraz organy wyspecjalizowane uprawnione do kontroli wyrobów i prowadzenia postępowań administracyjnych w sprawie ich niezgodności z zasadniczymi lub innymi wymaganiami, czyli:

Inspekcja Handlowa

Państwowa Inspekcja Pracy

Inspekcja Ochrony Środowiska

Urząd Transportu Kolejowego

Urząd Komunikacji Elektronicznej

Wyższy Urząd Górniczy

Urzędy Morskie

Nadzór Budowlany

Inspekcja Transportu Drogowego.

Z organami wyspecjalizowanymi współpracują organy celne, które weryfikują wyroby sprowadzane z krajów trzecich (nienależących do Unii Europejskiej).

Prezes UOKiK monitoruje system kontroli wyrobów, a do jego zadań należy m.in.

współpraca z organami wyspecjalizowanymi,

opiniowanie okresowych planów kontroli organów wyspecjalizowanych,

przekazywanie organom wyspecjalizowanym informacji wskazujących, że dany wyrób nie spełnia zasadniczych lub innych wymagań,

prowadzenie Rejestru wyrobów niezgodnych z zasadniczymi lub innymi wymaganiami.

Organy wyspecjalizowane dokonują kontroli na wniosek Prezesa UOKiK lub z własnej inicjatywy. Jeżeli w jej trakcie okaże się, że wyrób nie spełnia zasadniczych lub innych wymagań, wszczynane jest postępowanie administracyjne.

Jeżeli producent nie podejmie dobrowolnych działań mających na celu usunięcie niezgodności z zasadniczymi lub innymi wymaganiami lub wycofanie wyrobu z obrotu, odpowiednia inspekcja może w szczególności:

nakazać powiadomienie użytkowników, że produkt nie spełnia zasadniczych lub innych wymagań,

zakazać dalszego przekazywania wyrobu użytkownikom lub sprzedawcom,

nakazać wycofanie produktu z obrotu.

Informacje o wydanych decyzjach dotyczących wyrobów niezgodnych z zasadniczymi lub innymi wymaganiami przekazywane są Prezesowi UOKiK, który wpisuje je do Rejestru wyrobów niezgodnych z zasadniczymi lub innymi wymaganiami. Na producenta sąd może nałożyć grzywnę.

tutaj bedzie najbliżej

Delegatura w Katowicach

Dyrektor: Maciej Fragsztajn

Zastępca Dyrektora: Agnieszka Doering

Sekretariat: VIII piętro, pok. 816

Adres: ul. Powstańców 41a, 40-024 Katowice

Telefon: (32) 255 26 47, (32) 256 46 96, (32) 255 44 04

Fax: (32) 256 37 64

E-mail: [email protected]

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.