Skocz do zawartości
IGNORED

w czym przechowujecie CD?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

oryginalne - w oryginalnych opakowaniach

CD-R-ki - w skopiowanych opakowaniach ;) albo w albumach na CD, albo się poniewierają luzem

Poza tym - regalik z drzwiczkami żeby się nie kurzyło.

=> adamgdansk

A jaki konkretnie masz problem?

JEśli chodzi o to jak czyścić Cdki to czyścimy miekką wilgotną szmateczką (można nabyć w handlu) od środka płyty czyli od dziury na palec do krawędzi. Nie wolno czyścić tak jak idą scieżki czyli wkoło bo takie nawet nieduże ryski mogą spowodować nieprawidłowe czytanie cdka przez laser. Jeszcze dodam że jak kupuję używane CD z jakąś grą lub muzą to wpierw co robię to właśnie czyszcze ogromne ślady paluchów poprzedniego ownera - gdy jest ich dużo poprostu kąpie płyte w łazience pod prysznicem z mydłem - naserio :) A jak suszę to ściereczką tak jak napisałem - od środka do krawędzi.

• 1 rok później...

Nie znalazłem według wpisywanych słów, więc żeby nie zakładać nowego tematu napiszę tutaj bo temat bliski. Czy ktoś ma namiary na tanie ale dobrej jakości normalne pudełka CD? W sklepach teraz głównie slimy i slimy. Kiedyś kupiłem w markecie paczkę normalnych ale jak otworzyłem to sie załamałem. Pokrzywione, cienkie ścianki, kruche, nie domykały się. Połowa od razu poszła do kosza. Potem zamówiłem z jakiejś firmy która takie rzeczy sprzedaje, może nawet to był sam wytwórca , nie pamiętam. Sto sztuk chyba. I co? To samo!!! Nie wiem czy te z marketu to nie od tego pożal się Boże producenta. Znacie jakieś pewniki? Będę wdzięczny za namiary.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.