Skocz do zawartości
IGNORED

TUNER-TV LCD (scart-3rca) problem ..

LunaticAllegro

Rekomendowane odpowiedzi

witam...

mam prosbe - czy moglby mi pomoc ktos w polaczeniu mojego tunera cufrowego do tv w jak najlepszej konfiguracji czyli z najlepszym obrazem,,,,

a wiec ....

moj tuner posiada tylko euro jako wyjscie ale z tego co sie orientuje jest mozliwosc przestawienia aby sygnal byl wyslany jako rgb a moj telezizor LCD ma wejscie i component i rgb ...

czy sa takie kable zeby ze scart wysylaly sygnal rozdzielajac go na 3 chcinche.... lub rgb

prosze o pomoc ....

z tego co mi sprzedawca w sklepie powiedzial to nie ma scart-3rca sa tylko 3rca-scart---- czy taki mozna uzyc??

a moze kupic bardzo dobrej jakosci euro-euro????/ czekam bardziej doswiadczonych kolegow o odpowiedz

https://www.audiostereo.pl/topic/35010-tuner-tv-lcd-scart-3rca-problem/

Podlacz Euro - Euro jakims dobrym kabelkiem Ixos, Profigold i pamiętaj ustawiueniu w menu TV dla tego wejscia trybu RGB.

Przejscie Euro na component nic CI nie da jezeli chodzi o jakosc sygnału.

Tego jest mnustwo .ale trzeba szukac -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pogadalem z pewnym sprzedawca w sklepie i wytlumaczyl mi co i jak...ze scart (euro) na component nie ma a to co nadaje moj tuner czyli rgb to nie to samo co component...hmmm nie wiedzialem do teraz przepraszam.... bardziej interesowala mnie muzyka az do dnia kiedy wypakowalem z pudelka nowego LCD LG ....

owy sprzedawca zaproponowal zeby kupic dobry kabelek euro-euro np wlasnie profigolda PGV782 lub PGV7000...

wytlumaczyl mi ze przez taki kabelek jesli jest pelny 21 pin tez leci sygnal rgb pod warunkiem ze tuner taki nadaje - a nadaje.... i zeby takim kablem podpiac to wszystko....

moj televizor chyba obsluguje rgb na wejsciu euro.... dobrze mysle????

jesli nie prosze o sprostowanie.... z gory dziekuje i pozdrawiam i czekam na comment...

LunaticAllegro

Chyba wszystkie nowe TV obsluguja RGB po SCART, moze nie na wszystkich wejsciach. Sprawdz instrukcje obslugi. BTW - nie bedac kablowym sceptykiem i tak bylem mocno zaskoczony poprawa obrazu po przejsciu z kabla SCART typu No-name na Profigolda.

czyli nsadzac po ostatnim wpisie mozna wytwnioskowac ze bede mial duza poprawe obrazu na profigoldzie niz na standardowym przewodzie - bo tak to odebralem....

w sumie to bedzie tylko podlaczony tuner tv cyfrowej.... na dvd szykuje hdmi .... ciekawe jak duzo zyskam na dvd z hdmi..czy to az tak duzy zysk jakosci obrazu czy tak wielka reklama komercyjna??? hmmm nie siedze az tak w tym temacie zeby wiedziec dokladnie jak przesylany jest sygnalhdmi..hehee

Lunatic - przyrost jakosci bedzie z tunera bedzie niewielki. Ja bym kupil jakis ekranowany kabelek ale bez szalenstw do zrodla jakim jest tuner. Kupowanie porzadnego kabla euro-euro ma sens przy podlaczaniu DVD po nim, wtedy roznica jest zauwazalna.

bez szalenst to mam rozumien max profigold PGV782..nie jest drogi - na allegro mozna go dostac za 129 zl .... za to profigolda PGV7000 jest w cenie bodajze 249 zl na allegro choc znalazlem go nawet za 24 funty angielskie na stronie jakiegos angielskiego portalu AV...to wychodzi jakies 135 zl + 3 funty za przesylke czyli razem 150 zl ...

mysle ze zdecyduje sie na profigolda PGV782 a jak bede zamawial hdmi i optyczne oraz chinche do dvd to juz wezme wszystko z tej strony angielskiej...pozdrawiam

zakupilem kabelki z prolinka - moze nie sa najlepsze ale sa ok....

co do roznicy w jakosci obrazu z tunere tv nie zauwazylem...

kupilem tez kabel s-video do podlaczenia laptopa pod lcd hehe

powiedzmy zespokoilem sie zakupem choc wyraznej roznicy nie zobaczylem ...

watek uwazam za zamkniety chyba ze.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.