Skocz do zawartości
IGNORED

CHCESZ NORMALNEGO FORUM STEREO.PL?

Grzesz

Rekomendowane odpowiedzi

> Vlad

I co mi z tej lektury?

Dzięki za rozjaśnienie.

Pozdrawiam,

Grzegorz.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Nie wytrzymałem - sorry, że pisze ale to tylko dlatego iż mam głęboko w dupie kto mnie ignoruje a kto nie. Nie wytrzymałem obserwując pojedynek słowny Vlada z Grzeszem - i ryję ze śmiechu...

Dawno zaobserwowałem takie zjawisko, że im ktoś bardziej prymitywną ma osobowość, tym większego szacunku dla swojej osoby wymaga od innych. Ot taki u nich mały >Grzeszny< kompleksik :))

PS. Edwardzie - miejsce publiczne jest na ulicy, w knajpie, względnie w bramie i jedyne czego w nim nie możesz robić to oszczywać murków i kopulować... Flugać możesz do woli i wstawiać >k**wy< co drugie słowo, co też nasze inteligentne i bogobojne społeczeństwo czyni tak gorliwie, że znane jest z tego za granicą.

Nie wiem czy ktoś potrafi szczać i kopulować w Internecie - jeśli tak, to już można Internet uznać za miejsce publiczne ;)

> netboy

cyt. "wiec podsumowujac to takie szkodniki jak ty robia bagno chcac ograniczyc cos co od samego poczatku nie podlegalo zadnym ograniczeniom, spadaj na forum z moderatorem albo dostosuj sie do norm lokalnych tego forum."

Normy lokalne tego forum? Czy jest nim regulamin? Sam sobie odpowiedz.

Jakie ograniczanie? Lubisz sie paplać w chamstwie? Można się domyśleć kim jesteś.

Czy przestrzeganie regulaminu to bagno? ROTFL!

I pisz z polskimi znakami diakrytycznymi. A spaść to możesz sam, nawet w własnego łóżka!

Cyt. " Nie podlegało żadnym ograniczeniom"- w życiu też nie masz takich? Dziwne?

Cyt. "chcac ograniczyc cos co od samego poczatku nie podlegalo zadnym ograniczeniom"- no tak,

jak na początku jakoś poszło, to jest usprawiedliwienie dla dalszej samowoli. Pięknie.

Nie ma sensu brnąć dalej w analizę tej wypowiedzi.

Grzechniks

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

> dymu

To niech łaskawie Admin przeniesie ten wątek na Bocznicę.

A jak tu jest, to chyba można pisać?

Z drugiej strony, to jest ważny wątek dla forum audiostereo.pl

I może być w zakładce stereo.

Uwagi odnośnie punktów 3 i 4 regulaminu powinny być skierowane do założyciela wątku, a nie do

piszących.

Pa, pa.

Grzechniks

Zakładałem początkowo nie włączać się do tego wątku, lecz po uwaznym przyjrzeniu się tej dyskusji dochodzę do jednego wniosku: ani moderacja, ani inne zabiegi nie uzdrowią sytuacji, dopóki nie zignoruje się CAŁKOWICIE głownego trolla tego forum. Zwróćcie uwagę, jak perfidnie wykorzystuje wasze wypowiedzi i podgrzewa atmosferę, a czasem wręcz napuszcza was na siebie. Generalnie gnicie forum zaczęło się od chwili pojawienia się bocznicy (choć było to rzeczywiście nieuniknione). W głównych zakładkach i wątkach pojawiały się oczywiście wieksze lub mniejsze pyskówki, spowodowane głównie marketingowymi przegięciami ale generalnie poziom dyskusji był do zaakceptowania. Nawet ś.p. Glista swoimi jakże nieraz kontrowersyjnymi wypowiedziami nie był w stanie przekształcić żadnego wątku w totalny zamęt, a bocznica funkcjonowała całkiem znośnie. Gdy na bocznicy zaktywizowali się (jakieś dwa lata temu) polityczni "nawracacze - misjonarze" zrobiło się gorzej, acz pyskówki jeszcze nie osiągnęły niebezpiecznej temperatury. Dało się, co ciekawe, zauważyć tylko pewne podgrzanie dyskusji w zakładkach merytorycznych, co można było wytłumaczyć podniesionym poziomem adrenaliny dyskutujących na bocznicy i czytających ją. Kiedy zaś na bocznicę zawitał nasz główny troll w swych licznych (początkowo) wcieleniach, zaczęła się dramatyczna jazda w dół. Przytaczane już próby moderowania niewiele pomogły, a puszczenie forum na żywioł spowodowało odbicie wahadła w drugą stronę. Nasz ulubieniec poczuł sie bezkarny wcinając się w każdy niemal wątek i zalewając bocznicę własnym słowotokiem (wątkotokiem ?). No i mamy skutek - poziom znerwicowania forumowiczów wzrósł na tyle, że i w merytorycznych zakładkach niewinne początkowo spory zaczęły przeistaczać się w nieomal słowne mordobicia. Samo zjawisko osobliwej transformacji charakteru dyskusji na forum (postępujące w sposób niespotykany gdzie indziej - a w wielu forach uczestniczę) zaciekawiło mnie na tyle, że wziąłem je "pod lupę" - co zresztą było dla mnie też wyzwaniem niemal profesjonalnym. No i mamy rezultat. Proponuję laureatowi naszego małego konkursu piekności nadać tytuł TROLLA-WIELKIEGO -DESTRUKTORA i solidarnie obdarzyć nagrodą WIELKIEGO IGNORA.

> netboy

A co Ci pozostaje?

Żal mi ciebie, a nie mogłeś napisać prostej riposty?

No. ale jak? Prawda? Nie jest to łatwe.

Nie jest mi Ciebie żal, bo pewnie fajny z Ciebie gość.

Czy rozważania na temat zmiany ducha forum, to coś złego?

Dla mnie nie.

Grzechniks.

grzechniks, 1 Sie 2007, 21:34

>> netboy

>Bredzisz.

>Jesteśmy w matrixie, ale rozmawiamy o dźwięku!

Ty rozmawiasz o dzwięku??? Bo ja go słucham.

Ty, to na razie tylko bredzisz jak poparzony.

grzechniks, 1 Sie 2007, 22:55

>> dymu

>

>To niech łaskawie Admin przeniesie ten wątek na Bocznicę.

>A jak tu jest, to chyba można pisać?

>Z drugiej strony, to jest ważny wątek dla forum audiostereo.pl

>I może być w zakładce stereo.

>

>Uwagi odnośnie punktów 3 i 4 regulaminu powinny być skierowane do założyciela wątku, a nie do

>piszących.

>

>Pa, pa.

>

>Grzechniks

Ten wątek jest tak samo ważny jak "słuchawki do 7.99 pln". A może i mniej bo co chwilę ktoś płacze i biadoli, a co gorsza proponuje powrót do moderacji i zamknięcie bocznicy...

Rozumiem troskę o forum i rozgoryczenie poziomem niektórych dyskusji ale chyba jedyny sposób to robic swoje: pisać na temat, olewać idiotów i tyle. Są wakacje, ludzie mają za duzo czasu......trolling ma się dobrze i po co nerwy?

pozdrawiam i życzę więcej dystansu

ps.fajny mamy ten regulamin:

pkt17 Wątki umieszczone poza Bocznica a schodzące na tematy niezwiązane z audio, a także wątki które rozwijają się w kierunku wzajemnych kłótni, pyskówek mogą zostać zamknięte.

pkt21 Jeśli nie zgadzasz się z dowolnym punktem tego regulaminu, Administrator forum uprzejmie prosi o niekorzystanie z forum Audiostereo i jednocześnie chętnie przekaże adresy innych, być może bardziej odpowiednich dla użytkownika, for na temat audio.

> Qubric

To forum chce rozmawiać o dźwięku. Czy może, da się go tylko słuchać?

To forum jest dla ludzi chcących rozmawiać o dźwięku i o urządzeniach służących do

jego reprodukcji. Czy dla ciebie, tak trudno zrozumieć mój wpis?

A zresztą, może tak.

Grzechniks

>grzechniks

Lektura archiwum (choc wiele watkow zostalo zniszczonych),

uzmyslowilaby Ci, ze WSZYSTKO o czym piszesz (i o wiele wiecej) - JUZ BYLO.

Twoje wpisy NIC nowego nie wnosza, a tych co przez to przeszli, draznic tylko

moga swoja naiwnoscia, bo ile w koncu mozbna wciaz TO SAMO - powtarzac !

(Rozważania na temat zmiany ducha forum - tez byly ! :)

grzechniks, 1 Sie 2007, 23:19

No więc idź do wątku w którym rozmawiają o dźwięku i tam się udzielaj! Przestań tutaj intelektualnie się onanizować i pozować na pomylonego proroka, który wie o czym chce rozmawiać całe forum. Jeszcze nie jesteś Bogiem Wszechwiedzącym - choć w takim tempie niedługo uznasz się za Napoleona :)

> dymu73

Zgadzam się, nerwy są zbędne.

Cyt."ale chyba jedyny sposób to robic swoje: pisać na temat, olewać idiotów i tyle"

Niestety to za mało.

Po wakacjach wcale nie będzie lepiej.

Pozdrawiam,

Grzegorz.

> Vlad

"Twoje wpisy NIC nowego nie wnosza, a tych co przez to przeszli, draznic tylko

moga swoja naiwnoscia, bo ile w koncu mozbna wciaz TO SAMO - powtarzac !"

A cóż takiego, nie naiwnego, było dotąd w tym wątku?

Rozśmieszasz mnie.

Pytanie:

Czy to forum stać jest na własny regulamin i jego przestrzeganie?

Czy ktoś odpowie rzeczowo?

Pozdrawiam,

Grzegorz

>argus

Ja nie jestem wcale destrukcyjny.

Bardzo latwo sie ze mna dogadac.

Zalezy mi na zyciu i rozwoju tego forum.

W przeciwnym wypadku juz dawno bym je zamknal.

To Lukar jest - destrukcyjny.

Taka destrukcja, przez - zaniechanie.

To ja jestem Dr. Jekyll, a On - Mr. Hyde

Ja jestem Sprite, a On - pragnienie.

W tej walce - nie ma zadnych szans.

> Qubric

cyt. "Przestań tutaj intelektualnie się onanizować i pozować na pomylonego proroka, który wie o czym chce rozmawiać całe forum."

Forum będzie rozmawiało, o czym chce. Co mi wkładasz w usta? Swoje fantazje?

Pytanie w tytule wątku brzmi: Czy chcesz normalnego forum stereo.pl?

Czym jest normalne forum? Takim, w którym użytkownik stosuje się do regulaminu i poza tym okazuje szacunek

innym.

Ale trudno polemizować z kimś, kto nie rozumie, co czyta i wyskakuje ze zdaniem jak z cytatu.

Pozdrawiam,

Grzegorz.

Napisałem do lukara PW:

> Zgodnie z pkt 4 regulaminu proszę o przeniesienie wątków:

35052 CHCESZ NORMALNEGO FORUM STEREO.PL

35064 CHCESZ CIEKAWEGO FORUM AUDIOSTEREO.PL ?

na ich właściwe miejsce , czyli na bocznicę.

pozdrawiam

Bartek

ciekaw jestem czy Lukar przestrzega regulaminu i czy na bocznicy ten watek będzie się cieszył takim powodzeniem jak w "stereo"???

grzechniks, 1 Sie 2007, 23:46

Łyknij sobie zimnej wody popijając nią codzienną dawkę bromu. Bo na nauke czytania ze zrozumieniem jest w twoim stanie już stanowczo za późno.

dymu73, 1 Sie 2007, 23:48

>Napisałem do lukara PW:<

>ciekaw jestem czy Lukar przestrzega regulaminu<

Ale masz płaskie zainteresowania :)))

Załóż sobie forum - zobaczysz jak to jest i dopiero wtedy przyjdziesz udzielać dobrych rad adminowi czego ma lub nie ma przestrzegać.

No, i co slychac, dupki ?!

Ilu Was jest, w tej Waszej rewolucji przeciętniactwa ?

Wciąz TRZECH (Grzesz, grzechotniks i _WILU_) ?

Opcja Wam przeciwna, jest juz o 300% liczniejsza ! :P

A Wy co, frajerzy ?!

Wciąz Was tylko trzech ?

Moze Wam bezmuzgie ciamajdy jeszcze listę zrobić ?!

No dobra...

1. Grzesz

2. _WILU_

3. grzechotniks

Kto nastepny na listę bezpłciowych śmierdzieli,

pozbawionych wyobrazni, inteligencji i poczucia humoru ?

Vlad,

Na miłość boską i Założyciela Ojca Rydzyka, bądź precyzyjniejszy, powinieneś do listy dopisać IMĆ argusa z Torunia. Swoją przynależność tak szeroko uargumentował, a Ty raczyłeś go całkowicie pominąć z dużą krzywdą dla dniego i statystyki, tak ważnej dla tego forum.Przecież tu się ważą już losy tego forum:)))

1. Grzesz

2. wilu

3. grzechotniks

4. argus

Pozdrawiam serdecznie Vladzie, bądź skrupulatniejszy:)

Korespondencyjny Uczeń Ojca Założyciela

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.