Skocz do zawartości
IGNORED

CHCESZ NORMALNEGO FORUM STEREO.PL?

Grzesz

Rekomendowane odpowiedzi

jar1, 29 Lip 2007, 00:03

>A jakie to jest NORMALNE forum audiosterreo.pl?

Normalne forum audiostereo.pl to forum "nie niczyje". Ty normalnie chcesz być jak jakiś squaters. Chyba skłaniasz się też do teorii że chaos jest prawdziwym porządkiem.

Forum audiostereo.pl zostało ukradzione, a Ty tego nie widzisz bo jesteś dwulicowy. Bawi Cię to co tu jest, a prawdziwy "Klub Ludzi Zainteresowanych Audio" założyłeś sobie sam. KAIM to własność prywatna, a audiostereo.pl to taki plac dla ludu ? Zawsze taki był i tak ma zostać ?

Jesteś właśnie jak squaters który ma się bardzo dobrze (bo ma gdzie indziej prawdziwy dom), a ktory odmawia prawdziwemu właścicielowi prawa decydowania o swojej własności. Lukar chciał zaprowadzić tutaj porządek ale przegrał z Vladem.

Nie pisz też że wpisy Vlada maja jakąś wartość. Atopos umarł dawno temu... Vlad nie przekazuje żadnych pozytywnych wartośći, tylko usrywa życie innym. Vlad to już też taki kałboy...

JFSebastian, 3 Sie 2007, 15:34

"Administratorem oraz właścicielem forum jest Lukar. Użytkownicy forum mają możliwość zgłaszania wpisów do moderacji, natomiast tylko Administrator ma możliwość usuwania/zamykania wpisów, tematów, banowania użytkowników. Należy także pamiętać, że Administrator to też człowiek i nie może 24 godziny na dobę śledzić forum - możliwe są opóźnienia w reakcji, zazwyczaj nie dłuższe niż kilka godzin."

Mam odrobinę inny pogląd niż Ty, dlatego przytoczyłem powyższy tekst z regulaminu.

>Lukar chciał zaprowadzić tutaj porządek ale przegrał z Vladem.

Nie mógł przegrać, bo Vlad nie ma żadnej władzy na tym forum. Nawet w czasie 'wojny moderacyjnej' nikt nie kwestionował potrzeby egzekwowania zasad i regulaminu. Problemem nie są regulaminy i zasady ale ich egzekwowanie. Jak sie nie sprząta, to sie robi syf.

To nie Vlad jest problemem - problemem jest zarządzanie tym forum. Póki co ruch jest, odsłon przybywa - po co marnować czas na 'sprzatanie'.

A naprawdę wystarczy parę razy odpowiednio zareagować - tylko bez osobistych uprzedzeń - ale na konkretne i ewidentne przekroczenia granic kultury.

jar1, 3 Sie 2007, 16:13

>Mam odrobinę inny pogląd niż Ty, dlatego przytoczyłem powyższy tekst z regulaminu.

Lukar wprowadził już moderację i ten punkt regulaminu był wtedy nie aktualny. Teraz znowu jest, ale co z tego ?

Ale ja wcale nie jestem za dodatkowymi moderatorami. Ewentualnie tylko za jednym, jeśli Lukar nie ma czasu zaglądać tutaj. I wcale ten moderator nie powinien być "zasłużonym" forumowiczem, tylko kimś do kogo Lukar ma zaufanie.

>Nie mógł przegrać, bo Vlad nie ma żadnej władzy na tym forum. Nawet w czasie 'wojny moderacyjnej'

>nikt nie kwestionował potrzeby egzekwowania zasad i regulaminu.

Weź no skończ z tym regulaminem. Jak by to Vlad powiedział - inteligentni ludzie chyba potrafią się dogadać bez regulaminu ? Aktualnie nawet ktoś taki jak aaalfred nie zostaje zbanowany. Ja tego nie rozumiem. To jest proszenie się o kłopoty prze Lukara. Jeśli ludzie odkryją że audiostereo.pl jest zupełnie nie moderowane to będzie więcej takich aaalfredów.

Problemem nie są regulaminy i zasady

>ale ich egzekwowanie. Jak sie nie sprząta, to sie robi syf.

No, no, no... Jak zbanować ludzi z przydzielanym IP ? Znasz odpowiedź na to pytanie ?

>To nie Vlad jest problemem - problemem jest zarządzanie tym forum. Póki co ruch jest, odsłon

>przybywa - po co marnować czas na 'sprzatanie'.

Jo tyż zawsze tak na prawdę podejrzewalem że Lukar robi to dla kasy !!!

>A naprawdę wystarczy parę razy odpowiednio zareagować - tylko bez osobistych uprzedzeń - ale na

>konkretne i ewidentne przekroczenia granic kultury.

20 moderatorów którzy swego czasu szaleli na forum to bylo mało ? Lukar przegrał z Atoposem bo go nie zbanowal... I tyle.

>No, no, no... Jak zbanować ludzi z przydzielanym IP ? Znasz odpowiedź na to pytanie ?

Wystarcza blokada nicka. Zakładanie ciągle nowych jest na ogół wystarczającym utrudnieniem.

>20 moderatorów którzy swego czasu szaleli na forum to bylo mało ? Lukar przegrał z Atoposem bo go

>nie zbanowal... I tyle.

Tak, oni rzeczywiście szaleli. Moderator ma sprzątać a nie odgrywać się za urazone włąsne ego. Lukar 'przegrał' z atoposem bo nie potrafił zrezygnować z własnego ego, by wprowadzić jawność moderacji. Jak się ma 'taki kaprys' to się ma też takie forum.

Ale i tak atopos zostal zbanowany;-) Atoposa nie ma.

Przy takiej ilości ludzi odwiedzających forum, nie ma siły, że znajdzie sie również grupa wystarczająco liczna 'dzikusów' i harcowników.

Zarowno "chaos" (albo "dziki zachod wg. innej terminologii),

jak i JASNE i SPRAWIEDLIWIE EGZEKWOWANE ZASADY, moga byc OK.

Problem w tym, ze to forum to "ni pies ni wydra, cos na ksztalt swidra",

jak mawial nieodzalowanej pamieci - Wladyslaw Gomulka.

Jezeli Lukar przegrywa, to przede wszystkim - moralnie !

Nie da sie utrzymac "wlasnosci" wirtualnego forum na ksztalt - Bialorusi.

Tu trzeba inteligencji, zdolnosci do kompromisu, szlachetnosci intencji, dobrej woli,

a nie - SILY FIZYCZNEJ oraz zalosnych, pustych zapewnien o swoich "prawach wlasnosci"

To forum jest mniej wiecej tak Jego wlasne, jak powietrze ktore go otacza !

Jego "wlasnoscia" jest mozliwosc inteligentnego sterowania (w dobrym znaczeniu)

tej masy zaangazowanych ludzi ! On tego nie robi ! Olewa (badz nie czuje sie kompetentny)

sterowanie i odcina tylko kupony ! To krotkowzroczna i "rabunkowa" polityka.

Nie wydaje mi sie zebym stanowil zagrozenie dla forum.

Mozna sie ze mna bezproblemowo dogadac. Do tej pory jednak, nikt nie przejawial takiej woli,

czy tez nie widzial potrzeby. Totez ja tez, nie czujac zadnych zobowiazan, dzialam w taki sposob

jaki uwazam za stosowny.

Czy wiecie, ze na zagranicznych forach ludzie kochaja swoich moderatorow ?

Sa czesto dla nich wzorem, przykladem madrego, uczciwego i szlachetnego postepowania.

Wszystko zalezy od mentalnosci i charakteru takiego kolesia !

Jesli wyznacza sie do tego charakterologiczne szmaty, pilnujace tylko interesow "wlasciciela",

i ferujace arbitralne, niesprawiedliwe wyroki wg. widzimisie pewnej uprzywilejowanej

na forum grupy, zawsze istniec bedzie zly (bo sztuczny, recznie sterowany) chaos i sytuacja jaka znamy.

vlad .......nie daj sie.Z drugiej strony bardzo mi brakuje okresu kiedy szukalem swoich wpisow a tu luk-zolty,czerwony.Czerwono,zolty i odwrotnie.Pamietam szalal wtedy niejaki inzynier.Mozna by do tego wrocic.

ja rowniez uwazam ze przekazanie, na jakis okres probny, w ograniczony sposob na poczatek, moderacji vladowi byloby rozsadne a w kazdym razie rozwialoby wszelkie watpliwosci i niedomowienia.

co wiecej jestem przekonany ze wszyscy zdziwiliby sie "na potege" w pozytywnym, rzecz jasna, tego slowa znaczeniu.

moge sie mylic ale cos mi mowi ze audiostereo.pl napewno juz nie byloby takie samo :D

>moge sie mylic ale cos mi mowi ze audiostereo.pl napewno juz nie byloby takie samo :D

A zestaw do odbioru przekazow nadprzestrzennych beda dodawac gratis? :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Nie jestem mściwy. Ani pamietliwy.

Szanuje - argumenty.

Nie zywie do nikogo tutaj - zadnej urazy.

Fakt, drazn mnie repetytywna glupota (takiego jaccha np. i kilku innych)

Ale moje "estetyczne" preferencje nie maja znaczenia.

Lis dostawalby w dupe za kradziez kur, a nie za to, ze nie lubie - futerkowych.

Vlad, 3 Sie 2007, 18:06

>Ten niedobry, odrazajacy, brudny, zly !

co za ulga... choc jest jeden co mnie nie lubi :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

jar1, wiesz, tak naprawde w swietle informacji jakie obecnie posiadam, mam watpliwosci czy naprawde istnieja/istnieli...

Vlad, 3 Sie 2007, 18:13

>>foxbat

>

>Ty jestes wporzo !

>Widocznie masz przewagę genów gacka !

no, to chyba po tacie...

Foxy

Foxy

You know youre a cute little heartbreaker

Foxy

You know youre a sweet little lovemaker

Foxy

I wanna take you home

I wont do you no harm, no

Youve got to be all mine, all mine

Ooh, foxy lady

I see you, heh, on down on the scene

Foxy

You make me wanna get up and scream

Foxy

Ah, baby listen now

Ive made up my mind

Im tired of wasting all my precious time

Foxy lady

Here I come

Im gonna take you home

I wont do you no harm, no

Here I come

Im comin to get ya

Foxy lady

You look so good

Yeah, foxy

Yeah, give us some

Foxy

Yeah, get it, babe

You make me feel like

Feel like sayin foxy

Foxy

Foxy lady

Foxy lady

>JFSebastian

>Ale ja wcale nie jestem za dodatkowymi moderatorami. Ewentualnie tylko za jednym, jeśli Lukar nie ma

>czasu zaglądać tutaj. I wcale ten moderator nie powinien być "zasłużonym" forumowiczem, tylko kimś

>do kogo Lukar ma zaufanie.

Sebastianku,(ach , Ty to tak, jak ten Św. Sebastian przeszyty strzałami, a Ty przeszyty powielekroć strzałami zgnilizny moralnej tego forum) Ja nie jestem jeszcze forumowiczem, ale czuję to jakbym znał Was moi kochani od wielu lat i ta brudna, i godna naprawy znajomość nie skalała mojej czystości umysłowej nawet odrobinę, nie mówiąc już o cielesnej. Lukar powinien mnie przydzielić moderację, gdyż reprezentuję instytucję z dwutysiącletnią tradycją moderowania życia od poczętego do złożenia do grobu, z doskonałym skutkiem widocznym nawet gołym okiem dla każdego, a na niej można w pełni polegać, gdyż dzięki jej pomocy wyrosła najwspanialsza cywilizacja - judeochrzścijańska, która trawa i będzie trwać po wieki. Złóżcie w moje ręce SWÓJ NIESZCZĘSNY LOS, a światło czystości spłynie niechybnie na WAS.

Vladzie, zapewniam, że mentalność i charakter mam właściwe, co do reszty, to dopiero w praniu sie okaże.

Korespondencyjny Uczeń Ojca Założyciela:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.