Skocz do zawartości
IGNORED

jaki ekran - rozwijany czy ramowy?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

jesli nie bedziesz go zwijał to lepiej ramowy. A jak ramowy to lepiej juz samemu zrobić - takie moje zdanie.

A rozwijany to jak to jest pokoj goscinny i nie chcesz zeby cos 24h na dobe wisiało.

Ja ciagle zmieniam rozmar moich ekranów. Raz za duzy raz za mały. Mam trzy ekrany z pilśni i ciagle mi mało. Kazdy film wymaga innego ekranu.

Ja za jeden zapłaciłem okolo 20zl. + farba, pigment. Taka farba starczy mi na 20ekranów.

prawda ,ze pięknie ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>>KOpyt25

Tyś to jest maniak.

Ten problem wg mnie można lepiej rozwiązać:

- zamontować czarne maskownice, coś a'la rozwiązanie xajasa. Pozwoli to dostsować wielkość ekranu praktyczniedo każdefo formatu, czyli od 4:3 do 2,5:1.

- lub kupić projektor z obiektywem anarmoficznym.

>>AdamGdansk

Zalety i wady ekranu ramowego:

- powierzchnia gładka, bez tendencji do falowania,

- osiada na nim kurz,,

- zajmuje miejsce - jest widoczny.

Zaletey i wady ekranu zwijanego:

- zwija się :-), tym samym zajmuje mniej miejsca i jego powierzchnia nie kurzy się. Z drugiej strony, trzeba uważać aby przy chowaniu nie zrolować jakiegoś komara lub inne robactwo. Potem są problemy z doczyszczeniem.

- mają tendencję do falowania. Ale można trafić, takj jak moja pierwsza Projecta ProCinema HS - no po prostu tafla lodu po rozwinięciu.

Zdecydowanie ramowy, jeśli możesz sobie na to pozwolić. Ja mam zwijaną Cinemę Pro. Kolory i kontrast b. dobre ale fałduje się. Co prawda, podobno tylko taka partia i z wiekiem jakby lepiej... Ale wolałbym ramowy. Myślę też, że zależy od wielkości. Ja mam niestety podstawę 2,40.

Dlaczeog? Ekrany użytkuję od kilku lat... W tym czasie udało mi się raz zawinąć ekran wraz z komarem i to pełnym krwii :-(. Trudno się to potem czyściło.

Teraz na oknach mam moskitiery, więc komary mi nie straszne :-)

Karaluchów w domu nie posiadam :-))

• 4 tygodnie później...

Aby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj.

Czy ktoś z Was miał do czynienia z tym materiałem, może ma ekran zrobiony na jego bazie, czy też może wie coś na jego temat, czy jest to coś warte??

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu są zdjęcia wykonanego przeze mnie ekranu,tanio,szybko,estetycznie,wczesniej miałem ekran rozwijany - to była porażka a dałem za niego 350 zł.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.