Skocz do zawartości
IGNORED

Co o za głośniki ??

cypher

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś wie co to za przetworniki ??

A może ktoś dysponuje parametrami ??

Pozdrawiam,

Artur

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-14895-100007621 1204114362_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/35121-co-o-za-g%C5%82o%C5%9Bniki/

Proponuję ci udać się do OBI i kupić płytę mdf lub nawet osb, żeby było taniej. Zrób z tej płyty dwa jednakowe panele, zrób w tych panelach otwory na te głośniki i je tam przykręć.

Potem tak zrobione kolumny podłącz do swojej lampki i powiedz co usłyszałeś.

Jak ci sie spodoba dokup tweetery i basy i zrób coś takiego.

Zaręczam ci, że swoje dotychczasowe kolumny zechcesz spalić w piecu.

Nie żartuję, było już o tym na forum wiele razy.

Pozdrawiam.

Panowie nie znacie historii. Takie głośniki GDS 18/24 produkował tonsil dla Fonicy do kolumn A 11 i 12.Były to 15 ohmowe konstrukcje 5W do obudów zamkniętych.Wykończenie skrzynek oczywiście jak na fonicę przystało machoń na wysoki połysk .Wiem bo mam;-)

Tzn piszę o elipsie.Może se pomyliłem w rozmiarach ale jest to gigant elipsa może nawet 18/30.z kolumn od gramofonu G 500. Był opis na Triodzie .Gdzie wkładka piezzo napędzała wbudowany wzmak lampowy wzorowany na W480F. Mam wzmak, ale czekam na nową obudowę.Co do kolumn to masywne wiórowe skrzynki ze scianką na elipsę i kwadratowy otwór na tweeter w którejś modyfikacji A11/A12?.Nieststy 15 ohm ogranicza używanie .Na co dzięn grają podłogowe 6 ohm więc nie ma miejsca na te boxy.Jeden z 480F przrobiłem dając trafo wyjsciowe na 4 Ohmy Drugi zostawię pod te A 11/12, podobno elipsy to miód dla lamp.Pytanie czy wzbogacac o jakiś tweeter i ciąć tylko kondensatorem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.