Skocz do zawartości
IGNORED

3.Spotkanie w Sudetach 21.09.07

dymu73

Rekomendowane odpowiedzi

=>kondrax

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest dostępna na Merlinie

pozdr

Ukryta Zawartość

Hey.

Dzięki za fajną atmosferę, deszczem zgrilowaną kiełbę i łyk świeżego powietrza – ja bawiłem się zacnie (i to przynajmniej zacnie).

Odsłuchowo znowu klasę pokazały Naimy i Quad (nie sprzedawaj Aro!). Wybraliśmy tym razem zdecydowanie lepsze pomieszczenie. A i reszta osprzętu zrobiła swoje.

Wieczorne i nocne odsłuchy były raczej nerwowe – bo grupowe i ze sprzętowymi emocjami. Raniutko za to było zdecydowanie spokojniej: zagrał dla nas przyśpiewując Mateen a Drake łoił perkę przy tym jak się patrzy – koncertowy zawrót głowy. Później pograł i Parker (coraz to następny kojarzy coraz więcej imion i instrumentów związanych z tym nazwiskiem) – Wili dla odmiany i jeszcze raz Mateen z Shapes’ową ekipą - pozwoliło to zapomnieć o spółce mnichów z trzynastoma wojownikami (Wolf jak Ty wytrzymałeś godzinę czy dwie słuchając tego nonstop?).

Trzymajcie się cieplutko – do następnego.

Pozdr. W.

PS> Wolfowe DVD fajnie zagrało (ale na Jego płytach) – a wystraszyła go .. Różowa Pantera!!

PS> standy pod Herbatę mają 41cm wysokości (od spodu stopy do krawędzi górnej) z dodatkowym dystansem (1-2cm) od poziomujących śrubo-kolców. Zasypane są drobną śruciną ołowianą w ilości (około) 7 litrów (pozostało jeszcze wolne miejsce na dodatkowy 1 litr – może Uranium bo cięższe?!).

PS> może by tak winylowy zawrót głowy na następnym?

Obiecałem wkleić tytuły plytek , które Wam się spodobały...oto one:

BURNT FRIEDMAN & JAKI LIEBEZEIT - "Secret Rhythms 2"

Contemporary Noise Quintet "PIG INSIDE THE GENTLEMAN"

Triosk "The Headlight Serenade"

ps. co do pomysłu gramofonowego to jestem za, ale musimy znaleźć jakiegoś "analogowca". Umka mówił,że jego gramofon do suzuki się nie zmieści:-))))

ps2. Wawrzek mam nadzieję, ze nie mówiłeś poważnie ,ze więcej kolumn nieprzywieziesz...pomożemy Ci te 8 litrów ołowiu wnosić na 1. piętro:-))))

Ukryta Zawartość

post-13172-100003617 1191241659_thumb.jpg

post-13172-100003618 1191241659_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

BURNT FRIEDMAN & JAKI LIEBEZEIT - "Secret Rhythms 2"

Libezeit to bębniarz z Can, facio z rocznika 1939...wie jak się gra:-)))W jednym kawałku David Sylvian na wokalu.

.. na razie kregi powyskakiwaly od wnoszeniu i rozpakowywaniu sprzetu .. poczekajcie .. czas goi rany (niech zyje patos!!!) .. czeba bedzie przywieziem, nie czeba bedzie - bedzie co innego nie przywieziem ..

npl, 1 Paź 2007, 15:07

>odsłuchy w grudniu będą w takich samych warunkach?

>jeśli pomieszczenie nie za duże, to mogę zabrać moje monitorki. do grudnia powinny zostać

>aktywowane...

i to mi się podoba:-)))....luźno zapodany termin zaczyna się krystalizować....jak tak dalej pójdzie to będziemy prosić Wawrzka, zeby nie zabierał Harbethów :-)))

Do ustalenia zostaje myśl przewodnia, jeśli nie analog to może DAC-i ?? Myślę ,że byłaby szansa coś wypożyczyć z forumowych konstrukcji....ale póki co nie mieszam. Bo jeśli pojawili by się goście z Warszawy to na pewno będzie cos ciekawego (np Linn :-), a mamy także zaległy odsłuch systemu johnego (mam nadzieję,że będziemy mogli spotkac się przy następnej okazji)

nie wiem jak z ustawieniem głośników, u mnie dealer ustawiał ponad 3 godziny...

warto pomyśleć faktycznie o czymś ciekawym (linn, naim, quad?), ale zlot np. 12 daców to morderstwo...

Do grudnia to miałem nadzieję znalezć parę "kołą" na wkładkę i preamp, ale po ostatniej sobocie wiem, że najpierw muszą być docelowe kolumny.Tak więc z paru zrobiło się parenaście. hahaha..

Wawrzek, 1 Paź 2007, 13:36

>(Wo lf jak Ty wytrzymałeś godzinę czy dwie słuchając tego nonstop?).

-primo

godzinę non stop to słuchałem coś dużo mocniejszego

-secundo

na Haberthach można wytrzymać wszystko ;-)

> Wolfowe DVD fajnie zagrało (ale na Jego płytach) - a wystraszyła go .. Różowa Pantera!!

hihi ale ile to trwało zanim znaleźliście w końcu TĄ PŁYTĘ ;-)>(około) 7 litrów (pozostało jeszcze wolne miejsce na dodatkowy 1 litr

>PS> może by tak winylowy zawrót głowy na następnym?

Jeżeli udałoby się zorganizować większe pomieszczenie to mogę spróbować zapakować pięć kolumn i dużo płyt mch + wzmachol i resztę

pozdr

hihi ale ile to trwało zanim znaleźliście w końcu TĄ PŁYTĘ ;-)>(około) 7 litrów (pozostało jeszcze wolne miejsce na dodatkowy 1 litr

hehe poprostu napilem sie i przylazlem z panterka:) dlatego tak dlugo bo nikt sie nie pytal czy przypadkiem ja mam przy sobie:)

ups... Się mi nie wycięło. Nie miało być 7 literków :-?

Ale fakt faktem muzyki było dużo i to chyba było najfajniejsze, aczkolwiek jazz który Wawrzak próbował mi wytłumaczyć był ciężki :-) Na razie pozostanę przy E.S.T.

pozdr

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

...będzie ok, zwłaszcza że podobno jakieś monitory komuś będę przewoził, więc sprawdzę przy okazji, czy czasem lepszych głośników niż moje nie mają, bo wtedy... podmianka cicha!

pzdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.