Skocz do zawartości
IGNORED

CD do tuningu - TOP 10

lete

Rekomendowane odpowiedzi

disco,

Odnosnie Pioneera PD-75... sam wiesz, jakie sa teraz na niego ceny, jezeli gdziekolwiek sie juz pojawi... Z drugiej strony, taka przerobke musialby wykonac ktos, kto "zeby zjadl" na modyfikacji urzadzen tej marki, bo w innym przypadku po prostu szkoda kasy (watpie, aby budzet udalo sie dopiac w kwocie ponizej 1,5-2 tys.). A wiec stad moje pytanie, czy nie lepszym patentem byloby wykorzystanie dobrego transportu i DAC Stelmacha MK2? W moim systemie przyda sie troche wiecej rozdzielczosci + mikroszczegolu (to jedyne aspekty, ktorych na najwyzszym mozliwym poziomie nie zapewni TDA1540D z mojej OMS-7E - reszta parametrow jest znakomita).

Innymi slowy, poszukuje prawdziwego "sportowego zawodnika" ze znakomitymi osiagami, ale zeby na te okazje nie utracic tego, co w muzyce najwazniejsze - klimatu, czaru, spojnosci i muzykalnosci (to teraz mam i wiem, jak bardzo mi tego moze brakowac, zwlaszcza po odsluchu kilku "osilkow" mocno tuningowanych).

Pozdrawiam,

Lete

Witam.

A jaki będzie po tunningu Denon DCD 910?Warto w niego inwestować?

Mam sznsę kupić (300zł) DCD 1420.Ale te 3 stówy mógłbym włożyć w tunning tego pierwszego.

Zamówiłem już Jocko Clocko i nie wiem w którego go wkładać.Proszę o fachową poradę.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

disco,

Musialbym posluchac takiego "grzebnietego" PD-75. Generalnie jednak na dzis jestem sceptyczny w kontekscie tego, ze taki, czy inny cd po takich czy innych zmianach zagra u kazdego "naj, naj, naj"... :) Tak do konca, to wierze tylko swoim uszom i temu, co uslysze w moim systemie :)

Ps.

Masz moze dostep do takiego PD-75 o ktorym mowisz? Wypozyczenie na odsluch, etc... :)

Pozdrawiam,

Lete

Blady99, 16 Sie 2007, 11:36

>Czy ktos tuningowal rotela..chodzi mi o modle RCD-1072...w sonus oliva chyba widzialem Pan Witek

>mial cd rotela chyba , modyfikowanego przez siebie sameo napewno:)

Tuningowałem Rotele RCD 975 (bardzo dobry rezultat), RCD945 (przyzwoity rezultat), i RCD930 (pewna poprawa jest, ale to w sumie niski model i raczej szkoda czasu).

Obiecujące jako baza do tuningu są również RCD970 i RCD971, ale nie kopałem w nich jeszcze.

RCD991 to model z tej samej serii co 971 którego znam doskonale (choć w nim nie dłubałem). Skoro Jar1 dłubał w RCD991 i go prąd nie pokopał, to dlaczego sądzisz, że ja mógłbym się bać dotknąć tego modelu?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3550-100006679 1187267269_thumb.gif

post-3550-100006680 1187267269_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> przemyslany tuning Pioneera PD 75 moglby dac dzwiek z wyzszej polki niz np Linn Mayik. Sam PD 75 nie gra wcale gorzej od Linna ale troszke inaczej z tym samym charakterem. Obawiam sie ze zagra lepiej niz Twoje Nakamichi. Przemyslany upgrade tego CD moze dac swietne rezultaty.

ciekawe, ciekawe. raczej Majik się obroni...

To moze przyszla juz pora, abysmy tu jakos "ulokowali" DAC A. Stelmacha?

Slyszalem opinie doswiadczonego forumowicza (nick zastrzezony), ze jest to rozwiazanie raczej dla ludzi, ktorzy przesiadaja sie z naprawde taniej i prawdziwej budzetowki jedno oczko wyzej. No i wreszcie, ze nie da sie tego DAC'a obronic w konfrontacji z "uczciwymi" i renomowanymi CD z polki cenowej powyzej 4-5 tys (vide Linn Mayik i wyzej...). Prawda li to? ;)))

Pozdrawiam,

Lete

nie bedzie juz mozna kupic przez te dyrdymaly i agrotuning taniego cd na allegro bo wszystko hi-end i zajebiste jak wadia....i tak juz przez te glupoty ceny skoczyly na niektore stare cd do poziomu absurdu...na szczescie sa jeszcze modele o ktorych 'znawcy' gowno wiedza...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

chodzi mi o te wypisywane pierdoly , ze to takie zajebiste Przymule i ze wystarczy , ze grzebniesz swoimi niedouczonymi lapami i od razu Ci sie w hi-end przemieni, zrozumiales?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

skoro widzisz, że się nie znam, tzn., że musisz się znać. Skoro się znasz - pomóż mi znaleźć CD do około 350 - 400 PLN, który będzie dobrym (solidnym) transportem z tanim laserem w razie wymiany.

będę zaszczycony.

electro,

Niepotrzebnie ludziom zalujesz... ;) Skoro sa dobre i zle cd, to warto o tym rozmawiac. Przeciez nie potrzebujesz tych wszystkich cd, ktore mozna kupic na allegro, a inni chetnie by z pomocy skorzystali, zeby nie "wdepnac" w badziewie... A ze beda sie tlukli i kase trwonili niekiedy, to w sumie ich sprawa :)

Pozdrawiam,

Lete

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.