Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki zrobić komplet do kina domowego?

Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Chciałem wybadać rynek i zapytać sie czy wiele osób kupuje centralny i dwie satelity w cenie ok. 2500zł.

Niebawem wprowadzam takie zestawy do sprzedazy, ale ciągle mam dylemat czy zrobić cos tańszego czy może skierować produkty do zamożniejszych osób (2500zł). Nie chcę robic dwóch zestawów - tańszego i droższego, bo nie mam za bardzo na to czasu, tym bardziej, że tańszy zestaw będzie kosztował niewiele mniej. Komplet wykonany będzie oczywiście bardzo elegancko i w fornirze naturalnym.

Będzie też subwoofer za ok. 2000zł na Peerlesie SLS 20cm.

Czekam na sugestie.

to raczej normalna cena (nie licząc bardzo budżetowych zestawów) w zestawach kosztujących w sumie ok 5-6 tys bez suba (system 5.0) a więc sporo kolumn mieści się w tym przedziale ;)

z tego co zauważyłem to przeważnie w takich zestawach 5.0 same fronty kosztują mniej więcej tyle co centralny + satelity

ja właśnie kupiłem teraz taki komplet za 2 tys. - najtańsze dipole (2x14cm) i najmniejszy (chociaż i tak duży bo ma 2x 14stki basowe) centralny z serii Paradigm Monitor (moje fronty 9v5 to koszt 3,2 tys. przy czym ten zestaw, który kupiłem jest polecany przez producenta do 7v5 kosztujacych ok 2,5 tys., a do moich zalecany zestaw większych dipoli i centralnego wyszedłby ok 3,5 tys)

--

a ten sub to nie za słaby będzie ? z jakim wzmacniaczem będzie współpracował ten głośnik ?

to zależy jak zagra... i jakie fronty będą do tego zestawu będą dedykowane (jakby nie było przeważnie całe zestawy ludziska lubią kupować (wizualnie jest oki), albo najpierw fronty kupują, a potem resztę - aby to współgrało)

chętnie bym posłuchał, kiedy premiera?

pzdr

123... test

Zgadzam się z slayerem. Jeśli po kolei, to raczej kupuje się najpierw same, jak najlepsze fronty. Potem albo surroundy albo suba. Dopiero potem centralny (choć czasem nigdy do tej fazy nie dochodzi). Dlaczego? Bo brak centralnego jest najmniej odczuwalny.

No to dobrze, że cena nie zabija, może nawet trochę podniesiemy, żeby było z czego opuszczać ;)

Center i dwa tyły będą do wszystkiego co robimy, czyli do Phoebe, Mimasa i Hyperiona. Mozna tez podpiąc do Tethysa. Szkoła dźwięku jest ta sama co w kolumnach. Stawiamy na emocjonalnośc przekazu, powietrze i swobodę. Tych rzeczy najczęściej brakuje w systemach, które słyszy sie w sklepach, często za bardzo duże pieniądze.

Centralny będzie na jednym głosniku 15cm i membranie biernej. Na tych samych głosnikach będą tyły, które będą tak grały, że będzie można zrobić sobie system z 5 satelit + sub.

Zdjęcia będę robił niebawem. Później podam do oficjalnej wiadomości i wraz ze szczegółowym opisem założe osobny temat sponsorowany.

centralny na 15cm głośniku... to będzie musiało fajnie zagrać... sam jak dobierałem do moich frontów centra to miałem duży problem, wszystko co miało 10cm głośniki separowało się zabardzo od frontów w końcu skończyło sie na Elac-u ma 2x 13cm i daje nieźle czadu...

tak że center zapowiada się nieźle :-)

pzdr

123... test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.