Skocz do zawartości
IGNORED

Tusk ustalił już skład rządu

anatol

Rekomendowane odpowiedzi

Gabinet Tuska:

premier: Donald Tusk lub Bronisław Komorowski lub Jerzy Buzek

minister finansów: Leszek Balcerowicz (z funkcją wicepremiera) lub Zbigniew Chlebowski

minister spraw zagranicznych: Bronisław Komorowski (z funkcją wicepremiera) lub Jerzy Buzek (z funkcją wicepremiera)

minister rozwoju regionalnego: Anna Zielińska-Głębocka

minister infrastruktury (budownictwo i transport): Tadeusz Jarmuziewicz lub Sławomir Najnigier (były wiceprezydent Wrocławia)

minister sportu: Mirosław Drzewiecki

minister skarbu i gospodarki: Jan Rokita (z funkcją wicepremiera)

minister gospodarki: Adam Szejnfeld lub Tadeusz Aziewicz

minister edukacji: Edmund Wittbrodt

minister rolnictwa: Kazimierz Plocie lub Aleksander Grad lub Janusz Byliński (minister rolnictwa w rządzie Tadeusza Mazowieckiego)

minister zdrowia: Jerzy Miller (wiceprezydent Warszawy i były szef NFZ)

minister nauki: Edmund Wittbrodt

minister spraw wewnętrznych i administracji: (w jego gestii może się znaleźć organizacja euro 2012): Grzegorz Schetyna

minister obrony narodowej: Radosław Sikorski lub Bogdan Zdrojewski

minister środowiska: Stanisław Gawłowski

minister kultury: Rafał Grupiński lub Bogdan Zdrojewski

minister sprawiedliwości: Jan Rokita (z funkcją wicepremiera) lub Cezary Grabarczyk

minister koordynator ds. służb specjalnych: Paweł Graś

marszałek Sejmu – Bronisław Komorowski

szefowa sejmowej komisji śledczej ds. akcji CBA – Julia Pitera

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

a kto będzie ministrem do spraw równego statusu kobiet i mężczyzn - czy jak to się nazywa?

a może nie będzie wcale? przecież za SLD bylo coś takiego,

nie może tak być żeby nie bylo, to wstyd.

Z tym kolanem to byłby dopiero news, a gdyby tak od razu w obydwa to cho cho.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Co Ty tu defetyzm siejesz! Balonówki nie dostałeś?!

Balcerowicz ministrem finansów, trzymajcie mnie !!

Platfusy do poradni, leczyć się na nogi bo na głowę już za póżno!!

Trochę za wcześnie na takie "radosne" wieści.

Re: anatol, 26 Sie 2007, 19:01

>Gabinet Tuska:

>

>premier: Donald Tusk lub Bronisław Komorowski lub Jerzy Buzek

>minister finansów: Leszek Balcerowicz (z funkcją wicepremiera) lub Zbigniew Chlebowski

>minister spraw zagranicznych: Bronisław Komorowski (z funkcją wicepremiera) lub Jerzy Buzek (z

>funkcją wicepremiera)

>minister rozwoju regionalnego: Anna Zielińska-Głębocka

>minister infrastruktury (budownictwo i transport): Tadeusz Jarmuziewicz lub Sławomir Najnigier (były

>wiceprezydent Wrocławia)

>minister sportu: Mirosław Drzewiecki

>minister skarbu i gospodarki: Jan Rokita (z funkcją wicepremiera)

>minister gospodarki: Adam Szejnfeld lub Tadeusz Aziewicz

>minister edukacji: Edmund Wittbrodt

>minister rolnictwa: Kazimierz Plocie lub Aleksander Grad lub Janusz Byliński (minister rolnictwa w

>rządzie Tadeusza Mazowieckiego)

>minister zdrowia: Jerzy Miller (wiceprezydent Warszawy i były szef NFZ)

>minister nauki: Edmund Wittbrodt

>minister spraw wewnętrznych i administracji: (w jego gestii może się znaleźć organizacja euro 2012):

>Grzegorz Schetyna

>minister obrony narodowej: Radosław Sikorski lub Bogdan Zdrojewski

>minister środowiska: Stanisław Gawłowski

>minister kultury: Rafał Grupiński lub Bogdan Zdrojewski

>minister sprawiedliwości: Jan Rokita (z funkcją wicepremiera) lub Cezary Grabarczyk

>minister koordynator ds. służb specjalnych: Paweł Graś

>

>marszałek Sejmu - Bronisław Komorowski

>szefowa sejmowej komisji śledczej ds. akcji CBA - Julia Pitera

>

>

Ukryta Zawartość

o a hhahahaha hihihihi buahahahaha

o rany! a dla Palikota "ministerstwo głupich kroków"

ale squad!! :-))

Ukryta Zawartość

anatol, przecież dopiero PiS wywalił balcerka...reszta ekip go kochała ... i był syf w gospoarce.

Przypuszczam, ze gdyby tusk miał cokolwiek do powiedzenia przy tworzeniu gabinetu, to leszek znów dostałby z budżetu 50Kzł/mc za nieróbstwo....i w sumie trzeba by było się cieszyc, bo to i tak lepeiej dla wszystkich niż gdyby balcerek miał się znów zabrac za majstrowanie w gospodarce.

Myśle, ze balcerowicz mogłby wykładać ekonomię centralnie sterowano-schładzaną z elementami międzynarodowych spekulacji walutowych....i w takiej jest na miejscu.

Forever Peace :)

graafie, ja bym na miejscu tuska zlecił palikotowi sprawdzanie list obecności w sejmie :D

....a Komorowski ministerstwo telekomunikacji oczywiście

....niesiołowski - kontakty z mediami

....gronkiewicz - ministerstwo premii rządowych

...geremek - twarde negocjacje unijne

Dawajcie propozycje, bo widzę, ze donald zupełnie sobie nie radzi z obsada kadr :))

...a druga sprawa....donald już trzeci raz myśli ze wygra wybory ?

Najpierw myślał, ze bedzie tworzyc rząd, potem myślał, ze będzie prezydentem, teraz znów to samo ?

graafie, miaes przyjemnosć z donaldem...on zawsze się tak wolno uczy ?:)

Dajcie sobie ludzie spokój...balcerowicz, Buzek, Komorowski i nad wszystkimi miałki tusk...i do tego ta komisja CBA....kononowicz normalnie...

Forever Peace :)

Re: lancaster, 27 Sie 2007, 10:40

>graafie, miaes przyjemnosć z donaldem...on zawsze się tak wolno uczy ?:)

o jeżu!!! gwoli wyjaśnienia - "przyjemności" to raczej z nim nie miałem! :-)))

tak "blisko" nie byliśmy ;-)

co do meritum - on się w ogóle nie uczy, on jest taki wspaniały, że "musi wygrać"

kierownictwo Pi-Oł to generalnie tacy kolesie - tacy wspaniali że "muszą wygrać", nie muszą się uczyć i nie znoszą pracować

porównajcie kampanię medialną, propagandę i cały PR PiS-u

a co prezentuje Pi-Oł - literalnie nic

a forsy z budżetu dostają tyle samo, tyle że nie zatrudnią fachowców ani sensownych ludzi do roboty

tam literalnie nie ma komu myśleć ani pracować, młodzi ludzie odchodzą do PiS-u, takie jest tam poczucie inercji organizacyjnej

myślą, ze TVN 24 i inne "wolne media" zrobią im kampanię i załatwią sprawę za darmo

co oni robią z tymi pieniędzmi?

no zapytajcie Mirka - ministra sportu in spe oraz oczywiście Grzesia

och jak oni nie lubią oddawać swoich pieniędzy

a Pi-Oł to "ich partia", "własność" i dotacja z budżetu dla Pi-Oł to ich "prywatne piniendze"

wcale się nie zdziwię jeśli PiS po raz kolejny wygra wybory

wspaniałość Pi-Oł wspaniałością Pi-Oł a na kampanii politycznej trzeba się znać i pieniądze wydawać z sensem i wtedy kiedy trzeba

marketing polityczny Pi-Oł jest beznadziejny a właściwie nie istniejący - zapytaj jakiegokolwiek fachowca

a TVN 24 i GW są wyrocznią dla jakichś 2% wyborców, mało

mniejszość, która żyje w wirtualnej rzeczywistości nie da władzy Pi-Oł

mnie się chce płakać jak pomyślę jak ci "chłopacy", "piłkarzyki", jak ich nazywam, zmarnowali taki pomysł polityczny jaki był Platforma, kiedy zakładaliśmy

bo Kaczyńscy to wcale nie moja bajka :-(

graafie, kaczyńscy to nie jest rownież moja bajka, ale i tak zagłosuję na PiS patrząc na resztę buractwa pchajacego się do koryta.

Spoko. Wygrają. A nawet jezeli nie, to i tak bedzie ich wystarczajaco wielu w parlamencie, zeby to leniwe towarzycho z PO do roboty zagnać....no chyba, ze sie nie da...wtedy znów bedzie syf....balcerowicz ministrem finansów...kurde kolejne 7 lat chudych, bo za dobrze sie dzieje ?

No tak ale donald kocha leszka i za głupi zeby zrozumiec jego zbędnosć.

hehehe, ostatnio też pewnie mu sie wydawało, ze wygra :)))

Tyle się mówi, jakoby PiS zatrudnia swietnych fachowców od reklamy, byc może tak jest, skoro wygrali ostatnie wybory. Dlaczego więc w wyborczych spotach wciąż słyszymy, że rzadząca partia doprowadziła do sukcesu gospodarki, zwiększenia bezpieczeństwa obywateli (czego policyjne statystyki wydają się nie potwierdzac), trudno natomiast doszukac się elementów programu na przyszłośc... Domyslam sie, ze adresatami owych reklamówek nie sa "wykształciuchy"?

Marek, myśle ze ten program widać...skoro dobry to po co zmieniac ?

Tu akurat bardzo dobrze pokazana jest pozycja PiSu na obecnej scenie politycznej.

...dla odróznienia...olejniczak podczas ostatniej kampanii wystapił w spocie w którym jeczał, ze bierze w obronę najubozszych...kupa śmiechu patrzac na sldowskie dokonania z lat poprzednich...

PO...no cóż...spoty to propaganda sukcesu...i nic poza propagandą. Pamiętasz ten spot o niby"pustoszejacej lodówce za rządów PiS"....i tak to właśnie oni wyglądają....prostackie, dowcipne inaczej ataki na przeciwników politycznych i zero wizji. totalne zero. Tusk mówi dokładnie to samo co Kwaśniewski...

>Domyslam sie, ze adresatami owych reklamówek nie sa "wykształciuchy"?

dobrze się domyślasz, zdecydowane nie są

po co kierować jakąkolwiek reklamę polityczną do wyborców przekonanych, że rząd PiS to "imperium zła"?

to byłoby wyrzucanie pieniędzy w błoto - ich się i tak niczym nie przekona

można o nich powiedzieć używając słów Kleyffa: "Z telewizji (TVN24) jego matka, z gazet (GW/Polityka/Tygodnik Powszechny) dzieci do zrobienia" itd.

Za rządów PIS moje lodówka jest dużo skromniejsza, bak w aucie rzadko kiedy jest napełniony na więcej niż 1/4 pojemnosci bo ceny paliw są wysokie jak nigdy wcześniej.

A jeżeli Tusk wstępnie ma już obmyślony skład gabinetu, to znaczy tylko tyle że poważnie myśli o państwie a nie tak jak PIS który przez lata mówił że "Balcerowicz musi odejsc" a kiedy już kadencja Balcerowicza się skończyła to gorączkowo dopiero szukali kandydatów na prezesa NBP i w konsekwencji najważniejsze w państwie funkcje sprawują przypadkowi, zupełnie nieprzygotowani ludzie. A poza tym słyszeliśta o czymś takim jak gabinet cieni? W kaczokracji niektórym wydaje się to dziwne, ale w normalnych demokracjach to cos zupełnie naturalnego.

lancaster, spot o pustoszejących lodówkach był akurat PISowski i mówił o rzekomo pustoszejących lodówkach za rządów konkurentów. A fakty są takie, że obróciło się to przeciwko samemu PISowi, bo to teraz rosnące w szalonym tempie ceny paliw pociagają wzrost artykułów konsumpcyjnych codziennego użytku.

zastanówcie się zanim wejdziecie w merytoryczną polemikę z czymś co ma w swoim "o mnie" coś takiego jak "noster": "Napiszę kilka słów o sobie: kim jestem, jakie są moje zainteresowania audio, jaki mam sprzęt - wszystko co pozwoli poznać mnie innym użytkownikom forum. Pamiętam, że to co tutaj wpiszę jest ważne, będąc nową osoba na forum nie będę anonimowy. Mam djt-10"

wkleiłem bo jest sporo nicków na forum, które mają często zmieniające się "o mnie", w związku z wahającą się a najczęściej ostatnio spadającą formą ich "operatora" ;-)

Noster, co Ty z przeproszeniem pier**lisz ? Ze E95 placiłem dzis chyba 3,27, a za milera było już prawie 4,5.

Lodówka pełniejsza jak łatwo sie domyslić o niewydaną kasę....w pierwszej fazie rządów PiS ceny paliw poszły sporo w dół jeżeli dobrze pamietasz, a teraz tak jak pisze są NIŻSZE niz dwa lata temu.

Podczas poprzednich rządów ceny paliw wyłącznie- ROSŁY.

Więc proszę Cię nie opowiadaj bajek dla grzecznych platfusiaków :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.