Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

TomekL3, 10 Lis 2007, 20:58

>Belial

>za taką kasę ciężko będzie znaleźć coś lepszego nowego.

Wygląda wspaniale....Ale to tylko zdjęcia. Obrazki mnie nie interesują. Interesuje mnie brzmienie, a Ty nie chcesz napisać jak gra. Ukrywasz coś? Zresztą niebawem zmieniam system i to będzie coś angielskiego....Widziałeś nowy pre i końcówkę Roksana?

Będzie mój!

Każdy ma swoje zdanie, ale szkoda jka sie wydało pewna jednostka(i) koloryzuja po to by byc fair wobec poznanego kolegi senicza. I Bedą specialnie isc w zaparte.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Rafaell>

>W porównaniu do większości systemów system Włodka (naleśnik i Maracunio) potrafił się bardzo dobrze

>zaprezentować

Uzasadnienie, garść szczegółów - please.

Jakie utwory, jakie tłoczenia. Czy ten sam materiał był odsłuchiwany przez Ciebie na MBL-u, AA, innych?

TomekL3

>a jak mam opisać jak gra?Chyba sam wiesz , że najlepiej posłuchać , a kupić możesz co ci się żywnie

>podoba, twój wybór

Ależ ja nie twierdzę, że Dussun V6 gra źle! Na pewno jest zajebisty i jestem o tym przekonany! Dziwi mnie jedynie, że jego właściciel nie potrafi skreślić o nim kilka słów??? Jak interesuje Cię dźwięk Denona 2000 AE to pytaj, chyba wiem już o jego dźwięku wszystko. Każdy właściciel powinien wiedzieć wszystko o swoim psie, ażeby przypadkiem nie pogryzł sąsiada!

twonk, 10 Lis 2007, 22:17

>Ależ dlaczego nie doceniany? Przecież już rok temu pisałem, że to sukces - skoro system za 600 zł

>gra jakby był wart 2000... ;-)

Ale kto system czy Senicz?

U Senicza tragedii nie było. Jednak jak dla mnie trochę zbyt subwooferowaty bas i za mało powietrza, zwiewności, przestrzeni. Grało to wszystko dość poprawnie ale tylko tyle. Nie zatrzymało mnie tam nic na dłużej. Spodziewałem się czegoś więcej ale nie był to najgorszy dźwięk wystawy.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Belial, 10 Lis 2007, 22:53

>Czemu taka cisza? Mam popijać w samotności?

zawsze jest ktoś kto też popija ;-)

dajcie fotki, mogą być z innych ekspozycji.

dziś nie byłem. jutro będę tylko rano.

Ja zaliczyłem dziś tylko Hotel Sobieski, bo mi na resztę brakło czasu i chęci. Pierwsza sprawa - ustawienie kolumn na początku było niepotymalne, niemal dotykające tej skośnej ściany z tyłu. Po interwencji lancastera głośniki odjechały od ścian i mocniejsze skręcenie ich do środka spowodowało przesunięcie w dół balansu tonalnego. Nie ukrywam, że zagrało to (zbyt) jasno na początku, i nie tak zapamiętałem zestaw Mrańciunio/Naleśnik po pierwszym odsłuchu. Pierwszy plan przestrzeni ładnie wychodził przed głośniki. Ogólnie dźwięk był w miarę spójny i logiczny, czego brakowało większości prezentowanych w Sobieskim zestawów. Autentycznie duże wrażenie zrobił na mnie kompletny zestaw MBLa i JAG Electronics. W pierwszym wrażenie robił duży realizm i totalne oderwanie dźwięku od kolumn. Tu nie ma co pisać o poszczególnych zjawiskach - było bardzo realistycznie, bez rozbijania się na przymiotniki. JAG to dla mnie kwintesencja audiofilizmu w dobrym tego słowa znaczeniu - dźwięk piękny, spójny, kojący i kompletny. Robił wrażenie pięknem w sposób taki, że się człowiek nie zastanawia nad jego prawdziwością. Ciekawy systemik za około 7kpln wzmak + kolumny przedstawił Talcomp. Można by się czegoś doczepić na siłe, np. drobnych podkolorowań na kolumnach (dwudrożne, bas na papierowym), ale dźwięk był logiczny, spójny i przyjemny, raczej w jasną stronę i ciepłą stronę. Systemów, które grały pastikowo, z narzuconym kocem, szeleszcząco lub w inny sposób bezsensownie było na tyle sporo, że nie jestem w stanie ich wyliczyć. Elektrostaty u Audionovy i nowe kolumienki Visatona to też jasna strona wystawy. Jeszcze były takie kolumny dwudrożne ze stelażem u dołu, co to ich nazwy nie pamiętam, a reszta - nie ma co wspominać. Reasumując - zestaw Włodka był zdecydowanie po tej pozytywnej stronie, daleki od kaszany, i raczej powyżej szeroko pojętej średniej. Na pewno zmiótłby wszelką budżetówkę, a gdyby wypróbować inne kolumny - może Naleśnik i Marańciunio pokazałyby jeszcze więcej?

Tez tak uwazam. W zasadzie od poczatku wiedzialem, ze tak bedzie, skoro "master" okreslil pozostale systemy jako plaskie :)) Spodziewalem sie nienaturalnego podbicia, ale to juz bylo "drobne" przegiecie.

Generalnie - wrocilismy do poczatku. A na poczatku byl ...

Jak wiadomo, zwolennicy "konstruktora" beda szli w zaparte. Tak to juz jest w naszym kraju, ze wielu ludziom potrzeba dziwnych zjawisk w typie np: Konona.

Ja nie jestem po zadnej stronie.

Ja tylko przekleje moj fragment z watku o wrazeniach z AS2007:

Wielki plus dla wzmacniacza Pana Senicza -Sławka - to jest naprawde kawal brzmienia , bez chwalenia sie -rewelacja. na akzdych sluchawkach zagral conajmniej przyzwoicie. Inne tez nie byly zle ale Slawek wygral wielkoscia brzmienia , dynamika - co tu duzo mowic- byl dobry , wbrew temu co niektorzy by chcieli przeczytac Senicz wykonal kawal dobrej roboty.

Co ciekawe zestaw 'duzy' Senicza - nie zagral moze najlepuiej ale z pewnoscia na samym 7 pietrze jak i w calym Sobieskim wiele zestawow zagralo gorzej, i gdy wrocilem jeszcze raz do pokoju 701 mialem pewnosc ze Nalesnik , Marancunio i glosniki Marantza brzmia razem niezle. Wydaje mi sie ze waskim gardlem sa tam glosniki i byc moze tez mogloby byc zdeczko lepsze okablowanie. Sam chetnie bym chcial wiedziec czy cos z tym pan Wlodek ma zamiar zrobic ( moze lepsze wysokotonowki , moze cos poszperac w kolumnach?), z cala pewnoscia bede go w tym dopingowal bo jak na tak tani system to w kategorii cena/jakosc najlepszy a i wiele drozszym zestawom skopal tylki.

Ach i tylko Pan Senicz dal pusszczac jakas normlana muze dla zwyklych zjadaczy chleba, za co duzy szacunek bo inni musieli niestety puszczac na okraglo smyki i zjadliwy jazz co by ukryc wady swoich sprzetow gdyby przyszlo im cos łoić.

Szeryfo

Weź ku.... powiedz ludzkim językiem, jak to grało?????? Ja pie...Czy to jest za trudne ??? Czy zmiana rządu powoduje w ludziach skłonności do bycia mnichem ?

>Słuchałem. Wyostrzony, syczący dźwięk. Słyszałem gorsze, to prawda, ale chyba nie o to chodziło.

>Byłem około 16. W pokoju prawie pusto. Chyba się nie poznali...

bylem w pokoju przed , o , po 16 - bylo sporo ludzi , inzynier chyba do zlego pokoju trafiles...tam gdzie lozka to nie grali. Powaga.

Belial, 10 Lis 2007, 23:16

>Wow!!!

>Jakże inny od średniej optymistyczny wpis! Będzie takich więcej, czy to jakiś samotnik audiofil się

>trafił?

Zauważ, że średnią z tego wątku robili głównie ludzie, których dziś nie było na Audio Show w Sobieskim.

>>Wygląda wspaniale....Ale to tylko zdjęcia. Obrazki mnie nie interesują. Interesuje mnie brzmienie, a Ty nie chcesz napisać jak gra. Ukrywasz coś? Zresztą niebawem zmieniam system i to będzie coś angielskiego....Widziałeś nowy pre i końcówkę Roksana?

Będzie mój

Super Belial , chcesz wiedziec jak gra sprzet Senicza to posluchaj, czytajac nie uslyszysz. Powaga.

Sciany w sobieskim z jakiegos gipsu czy co? podwojna podloga. Pozornie wydawalo sie ze wielkosc pokoju i wymiary sprzyjaja muzie ale drgania konstrukcji byly ogromne. Najgorzej mialy te systemy ktore potrafily wtloczyc energie na basie w te sciany i podloge a moze i podwieszany sufit. Mocny impuls basowy odzywal sie dlugim pobudzeniem z drgajacych plyt konstrukcji hotelu. Wiec te systemy, miezy innymi moj, ktore mialy bas najbardziej na tym ucierpialy. nastepnie system gral z moca bliska znamionowej. Taka glosnosc w bloku mieszkalnym skonczyla by sie wizyta policji. gdyby to byly 4om kolumny ale Marantz sa 8om i sredniej skutecznosci. Co do ostatecznej oceny to sporo zalezalo od materialu muzycznego. Sporo osob podeszlo do mnie z ocena ze obok mbl ten system zagral najlepeij. Jutro poslucham mlb i napisze co o tym sadze. Najgorszy byl poziom dzieku. Drzaly sciany i sofa. kolumny dawaly czadu na basie strasznie. A ze on byl przetwarzany w dudnienie scian i konstrukcji hotelu to inna sprawa. Intuos twierdzi ze to glownie wina podwojnej podlogi z przestrzenia pod wlasciwa na instalacje. A co do sluchawek to bylo to bardzo udane spotkanie. Jestem bardzo zadowolony. Musze przyznac ze zle przygotowalem material dziwkowy. Duze firmy robia to super. A ja nie ma zrodla na takie skoczne melodie. Co moge powiedziec wiecej. Dopiero w konfrontacji z moim systemem w tym samym pokoju i na takim materiale dzwiekowym mozna by powaznie porownywac jakosc dzwieku. I jestem pewny ze moj system by sie obronil. Wydaje sie ze dalsze prezentacje systemow w hotelu tego typu nie ma sensu. Dudnienie konstrukcji zniszczy najlepszy przekaz i zestaw. Nawet kosztowny mbl. A co co z taka latwoscia krytykuja nich sami sprobuja sie wystawic w takich warunkach. Wtedy zobaczymy jak ich zestaw wypadnie. Szkoda ze ten milutki niski basik byl na korytarzu a nie w pokoju 701. Choc pochodzil z moich kolumn. Mysle ze nawet systemy mfb w takich warunkach nie maja szans. Trzeba koniecznie zmienic hotel. Napewno mocna strona mojej prezentacji byly wokale. I wlasciwie o to mi chodzilo. nawet na ostrych kawalkach metalowych wokale byly czyste. Ale wspominajac zeszloroczna prezentacje i moja to przepasc byla ogromna. Ciekawe jak wypadna koledzy na jutrzejszym pokazie?

>>Weź ku.... powiedz ludzkim językiem, jak to grało?????? Ja pie...Czy to jest za trudne ??? Czy zmiana rządu powoduje w ludziach skłonności do bycia mnichem ?

no to juz wiadomo Belial na kogo glosowales...

Brawo Michal za odpowiednia odpowiedz, jest tak w istocie. Wprowadzmy wiec zasade- nie sluchales , nie oceniaj a juz na pewno nie opluwaj - jakas kultura i szacunek w wypowiedziach obowiazuje.

No to już mamy dwów słyszących inaczej. Senicz i Rafaell:)

Co do systemu to był to dźwięk z połowy lat 80-tych, rodem z PRL-u. Czyli ZRK, Elizabeth plus Altus 140, soprany i basy podbite. Dzisiaj Car-Audio gra kulturalniej. Szkoda gadać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.