Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze raz ja sobie pozwolę...

Przexzytełem kilka ostatnich wpisów w tym wątku, take konstruktiora we wlasnej osoabie, ktory raczel napisać:

"Sciany w sobieskim z jakiegos gipsu czy co? podwojna podloga. Pozornie wydawalo sie ze wielkosc pokoju i wymiary sprzyjaja muzie ale drgania konstrukcji byly ogromne. Najgorzej mialy te systemy ktore potrafily wtloczyc energie na basie w te sciany i podloge a moze i podwieszany sufit. Mocny impuls basowy odzywal sie dlugim pobudzeniem z drgajacych plyt konstrukcji hotelu. Wiec te systemy, miezy innymi moj, ktore mialy bas najbardziej na tym ucierpialy. nastepnie system gral z moca bliska znamionowej. Taka glosnosc w bloku mieszkalnym skonczyla by sie wizyta policji. gdyby to byly 4om kolumny ale Marantz sa 8om i sredniej skutecznosci. Co do ostatecznej oceny to sporo zalezalo od materialu muzycznego. Sporo osob podeszlo do mnie z ocena ze obok mbl ten system zagral najlepeij. Jutro poslucham mlb i napisze co o tym sadze. Najgorszy byl poziom dzieku. Drzaly sciany i sofa. kolumny dawaly czadu na basie strasznie. A ze on byl przetwarzany w dudnienie scian i konstrukcji hotelu to inna sprawa. Intuos twierdzi ze to glownie wina podwojnej podlogi z przestrzenia pod wlasciwa na instalacje. A co do sluchawek to bylo to bardzo udane spotkanie. Jestem bardzo zadowolony. Musze przyznac ze zle przygotowalem material dziwkowy. Duze firmy robia to super. A ja nie ma zrodla na takie skoczne melodie. Co moge powiedziec wiecej. Dopiero w konfrontacji z moim systemem w tym samym pokoju i na takim materiale dzwiekowym mozna by powaznie porownywac jakosc dzwieku. I jestem pewny ze moj system by sie obronil. Wydaje sie ze dalsze prezentacje systemow w hotelu tego typu nie ma sensu. Dudnienie konstrukcji zniszczy najlepszy przekaz i zestaw. Nawet kosztowny mbl. A co co z taka latwoscia krytykuja nich sami sprobuja sie wystawic w takich warunkach. Wtedy zobaczymy jak ich zestaw wypadnie. Szkoda ze ten milutki niski basik byl na korytarzu a nie w pokoju 701. Choc pochodzil z moich kolumn. Mysle ze nawet systemy mfb w takich warunkach nie maja szans. Trzeba koniecznie zmienic hotel. Napewno mocna strona mojej prezentacji byly wokale. I wlasciwie o to mi chodzilo. nawet na ostrych kawalkach metalowych wokale byly czyste. Ale wspominajac zeszloroczna prezentacje i moja to przepasc byla ogromna. Ciekawe jak wypadna koledzy na jutrzejszym pokazie?"

Panie Senicz, nie rób Pan z siebie idioty, albo raczej nie rób Pan z nas idioty!!!! To znaczy co - to Panu przydzielili najgorszy z pokoi a Sbieskim? To tylko Pan ma ściany z gipsu, podwójną podłogę, podwieszany sufit? A inni wystawcy to co, w innym hotelu są, czy jak? Daj Pan spokóji I tym razem to nei ocena pańskiego systemy tylko pańskiego niezdarnego tłumaczenia się...

Pozdrawiam Stempur

>kopaczmopa, 11 Lis 2007, 02:26

>a czy nie lepiej przyjac ze to zadecie to poza, albo taki marketingowy triczek albo jeszzce cos -

>ale po prostu nie brac tego do konca powaznie?

Tak też robię. System senicza miał według zapowiedzi walić po rogach wszystko co ludzka

ręka stworzyła. Pewnie nikt się nie obrazi ani nie zdziwi, jeśli tak nie będzie.

Ale jeżeli jakiś system za xxxk zł zagrał tak sobie nie powinien być to argument przy ocenie

czegoś całkiem innego.

Jestem Europejczykiem.

Ty, kopaczmopa, a Ty kto, brat czy syn Senicza, e??????

Raczyłeś napisać:

"Z tego co pamietam z reguly Senicz nie wylaczal muzyki - chyba ze naprawde byla kiepska albo nieciekawa - tzn . trudny jazz:) faktycznie niekiedy juz trudno bylo sluchac tego samego co w innych pokojach..."

A co Ty pamietasz???? Co to znaczy kiepska muzyka? Co to znaczy nieciekawa? Kto ma oceniać, czy ciekawa czy kiepska. Senicz? A dlacezgio On? To je jestem potencjalny klieny i chce słuchać takiej muzyki, jakiej lubie, nawet gdyby była to grupa Boys labo 2+1.

"tzn. trudny jazz" - napisałeś. A co, trudny jazz to muzyka nieciekawa czy kiepska? Nie rozumiem?

A gwoli ścisłisci to na pewno nie byl plastikowy Dejer Strejts. To była klasyka muzyki rockowej - King Crimson.

>stempur, 11 Lis 2007, 02:50

>To była klasyka muzyki rockowej - King Crimson.

No tak, nie jest to łatwy materiał dla sprzętu. Podejrzewam jednak, że senicz

się nie wystraszył, tylko zniechęcił go brak żeńskich wokali ;-).

Jestem Europejczykiem.

STempur zupelnie nie rozumiem Twojego kalkulowania - ze co ma znow piernik do wiatraka - ze ja musze byc sy bo mi podszedl system Senicza a ty niby kto wtakim razie jego najwiekszy wrog ? Zrobil Ci cos, ukradl, sprzeniewierzyl? ( idac Twoim tokiem rozumowania - aha zapomnialem zaczac od - "E Stempur":))

po prostu w wiekszosci pokoi muzyka byla nudnawa po przesluchaniu 50 podobnych kawalkow chcialem czegos innego a na dobra sprawe tylko pokoj Senicza to umozliwial ciagle. Sam Senicz wstawal co rusz i pytal co kto chce posluchac - wiec o co chodzi?

Co do King Crimson - a moze mu sie nie pdoobalo i juz - bywa ta muzyka nudnawa i dlugo rozkrecajaca :) A zeby nie bylo to sam lubie - wlasnie sam skonczylem sluchac ich Epitaph wiec nie piernicz mi tu wacpan ze sie nie znam czy cus.

Co do "trudny jazz" to widze ze nie zakumales, bo byl taki Pan co przyszedl z trudnym jazzem.

A zeby zakonczyc to powiem - te Stempur - Ty jestes taki klient jak z koziej d... traba - czy Senicz cos tam sprzedawal ? Bo ja sobie nie przypominam. Mozesz sobie wiec żądać od swojej reki zeby podrapala Cie po nosie.

Markowa system slychalem. Gra tak jak lampowka. Plasko z metna srednica i bez kopa. O basie nie ma co mowic. Inne wymienione to jag. Z tego co widze w necie to tez lampowce. Czyli dzwiek wyplaszczony bez energii. Porownanie do systemow sluchanych w domu ma sie nijak do prezentacji w takich warunkach jak w sobieskim. A co do nagran od zwiedzajacych. Czasami wciskali taka klipe ze strach. Kilka razy musialem przerwac odtwarzanie ze wzgledu na bardzo niska jakosc nagania. Co do oceny calosci systemu to najgorszym elementem systemu byly kolumny. Zreszta fabryczne i byc moze te maluchy sa ok do naglasniania w domach z duzo mniejszym poziomem glosnosci a nie na wystawy. najchetniej to bym postawil obok siebie porownywane zestawy. jak widac w watku pisza niezadowoleni i nastawieni krytycznie. Ciekawe ze nie slyszeli zadnego pozytywnego aspektu dzwieku nic o tym nie pisza. Wszystko bylo zle. No to chyba wiemy o co chodzi. Zrobie sobie notatki przy prezentacjach z sobieskiego i pogadamy tez co jest porownywane do moje go zestawu. No to lece na wystawe.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Wg Pana Senicza i jego kilku jego kolegów zagrał w zasadzie jedynie jego system. Ponoć prawie wszystkie inne systemy miały problemy z zagraniem.

Pojawiły się wielokrotnie głosy, że pomieszczenie, w których organizowane były pokazy generalnie miały problem z akustyką. Z tym jestem w stanie się zgodzić, bo pomieszczenia hotelowe z racji swych funkcji do odsłuchu raczej nie służą ze względu na choćby materiał użyty do ich budowy (cienkie ściany, regips użyty w ściankach działowych, podwieszane sufity, etc.).

Nasuwa mi się, zatem taka myśl, że system Pana Senicza jest właśnie zoptymalizowany do pomieszczenia hotelowego. I takim właśnie otoczeniu pokazuje swoje możliwości (o ile takowe ma ; )

Chyba nie jest problem dla Megakonstruktora wykonać i zestroić system który w odróżnieniu od reszty prezentowanego na wystawie sprzętu zagra w specyficznych warunkach.

Można powiedzieć tylko tyle, bełkot konstruktora jest na poziomie bełkotu jaki wydawał z siebie jego system. Poza tym, brawo za odwagę. Wiem, mocno ale niestety prawdziwie.

Wracajac do nagran to najlepszy byl gosc od King Crimson. To bylo dobre. Nagranie plaskie beczace i takie cos ma sluzyc do oceny jakosci systemow. Jak rozumiem teraz ten czlowiek wypisuje oceny systemow. Jakiez trzeba miec pojecie o jakosci puszczajac jakies stare nagranie z koncertu? zreszta nedznie nagrane. Do chwili gdy nie zrozumialem kto pisze slowa krytyki pod moim adresem to nawet troche sie przejmowalem i zastanawialem. Ale po ujawnieniu ktosia to mnie smiech ogarnia. jesli wystawa audio w przyszlym roku bedzie w innym miejscu to pokaze moj system mfb. Oczywiscie w innym miejscu oznacza pomieszczenia o duzo lepszej akustyce. Sobieski jest wykluczony. Dzisiaj nie bedzie mojego systemu tylko kolegow. Krytyce beda mieli okazje do porownania innych dziel diy. No ide posluchac.

Widze ze starzy ienawidzacy mnie samouka wrocili z ogromna konsolidacja. Moze poczekacie z krytyka az dowiem sie co jest super na tej wystawie zebym mial pojecie z kim dyskutuje. A co do nagran to King Crimson w tym wydaniu napewno mowi o stanie psychicznym wlasciciela. Moze wlaciciel tego nagarania przesle zainteresowanym kawalki z ttej plyty aby mogli ocenic jaka to kicha.

Belial, 10 Lis 2007, 20:21

>Skibus, 10 Lis 2007, 19:30

>

>>Byłem, usłyszałem i więcej nie chcę.

>

>Taaa, każdemu zdarza się umoczyć jakąś sumkę...Chyba sponsorowałeś Senicza (tak dla jaj)?

Nie, nie dla jaj. Każdemu można i trzeba dać szansę.

Senicz nie jest jedynym pop.... mitomanem jakiego w życiu spotkałem. Nie trzeba >dawać szansy< żeby się o tym przekonać. Od tego są odpowiedni specjaliści.

Jednak zamiast powiedzieć gderliwie "a nie mówiłem???",

napisze tylko radośnie ...

BUA HA HA HA HA HA HA ... !!!

prezentacja senicza miała najlepszy stosunek jakości do ceny i w tej kategorii na pewno wygrywa.szczególne wrażenie robiło okablowanie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

JAKIEJ CENY??? Senicz rozpoczął produkcję marancuniów z naleśnikami??? Będzie je sprzedawał za 600zeta w Media Markt???

A ten wiatraczek też będzie dokładał w cenie?

BUA HA HA HA HA HA HA ... !!!

O przepraszam Senicz zapowiadał pogrom. Mój system nie miał mieć najmniejszych szans. Tymczasem naprawdę nie ma co porównywać. Nie mieszajcie w to ceny, bo i Senicz nie mieszał.

Gość rochu

(Konto usunięte)

"Im większe kłamstwo, tym ludzie łatwiej w nie uwierzą" i "Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą"

To dwa cytaty z wypowiedzi osoby która niezbyt chlubnie zapisała się w hitorii powszechnej.

Nie mniej pasują one do sytuacji Mistrza jak ulał.

Tyle ględzenia, wtrętów w każdym wątku o cudotwórczych właściwościach tego marancunia i co?... góra urodziła mysz ; )

Rochu a jak niby stary Marantz (po przejściach) miał niby genialnie zagrać.

Panie Senicz Pan oczywiście nie uważa się za WARIATA?? (odpowiedź jest nie wymagana)

I jeszcze zagadka czy na poniższym zdjęciu widzimy Senicza?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zildjan

To ja jestem ten gościu od King Crimson a to co grało to nie był koncert!!!!

A wiedza Pana Senicza o muzyce jest taka sama, jak jego umiejętności w konstroowaniu hajendowego sprzętu.

Otóz Panie Senicz - ów King Crimson to nie stare nagranie ale ich ostatnia płyta "The Power To Belive" z 2003 roku. I nie zaden koncert a przyzwoicie zrealizowany zrealizowany materiał studyjny... Więc niniejszym się pan skompromitowałeś i udowodniłeś wszystkim na forum, że ze słuchem to u Pana coś słabo. Bo ja i większośc moich znajomych audiofili potrafimy od razu i bez trudu odróżnić stary koncert o wspólczesnej płyty studyjne...

Pozdrawiam Stempur

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.