Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego Pawle z Cholerzyna na AS daleka droga ale warto się tam wybrać żeby zabierać głos na temat

Pozostałych nieobecnych na AS proszę o wyłączenie się z wymienionego wątku bo trolujecie i bełkoczecie i faktycznie coś u Was jest nie ten tego

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Juz nie moge sie doczekac do następnego roku, pojade tam z pewnoscia.

A co do senicza to sprawdziło to o czym myslelismy, wydało sie - brak pojecia o odbrym brzmiemiu i krytyka wszystkiego. Tak jak było wiadomo. Tylko on był naj. Hahahaha

Ooooo a gdzie ci ludzie co stali i stali i klaskali, a moze faktycznie wiekszosc sie wyniesła by nie spalic sie ze wstydu, a kolega senicz sam został i jego system zagrał wtedy najlepjej. Pytam sie gdzie ten cud jedyny na swiecie ?

Senicz oszczedz sobie wstydu człowieku bo zachowujesz sie jakbys ty był Bogiem i wyrocznia co powiesz bez wzgledu na fakty ma byc da całego swiata prawda.

Szkoda juz słów...

Popelnilem blad. Powinienem zawiesc system w piatek posluchac go jak gra. Filtrm wyregulowac poziom wrednego basu a nawet sporo go wyciac. Podniesc subbas i bylo by ok. A tak dudnilo jak choler. Ale oczywiscie nie kolumny tylko podloga na legarach. Ale kolehny raz widac ze wielu z was nie ma pojecia o podstawach akusty i nie potrafi oceniac jakosci dzwieku. Latwo was nabrac na sztuczki w mbl i innych miejscach. Ha ha ale z was naiwniaki. Powodem jest brak wzorca jakosci i tyle. No i brak osluchania. na takich wystawach nie mozna szukac dobrego basu bo pokoje go zniszcza. A raczej podloga na legarach. Byc moze polozenie wielu plyt na podlodze spowodowalo by ze dudnienie by bylo mniejsze. Ale kto to ma dzwigac na pietra? Ocena srednicy i wysokich jest tez problematyczna bo dudnie nie podlug maskuje czystosc brzmienia. dlatego warto wziasc kilka plyt z wokalami zenskimi trudnych do odtworzenia. Warto je sprawdzic na sluchawkach jak brzmia. Ale sluvchawki tez czesto podbarwiaja. No ale mozna sobie poradzic. Ciekawe ze u mnie wokale na ta,ich nagraniach byly czyste jak lza a mbl skrzeczal?

Naprawdę myśleliście, że jak się osuszy to sie wykruszy? ;-)

Pozdrawiam wielbicieli TANDETY !

Są, widzę dwie grupy psycholi - obie oceniają dźwięk według kasy.

Jedna, to ci, co uważają że drogie to gra świetnie - druga zupełnie odwrotnie.

pragne dodac wpis od kuzyna ktory nie ma internetu wiec wpisuje za niego smsa -cytuje:

"Troche dystansu z brakiem uprzedzen i stwierdzic mozna ze to mimo ze nie audiofilskie brzmienie to za ta kase facet dokonal cudu". Do czego sie przylaczam.

Wiecej zdrowego rozsadku i dystansu do swiata, ktorego zaczyna tu coraz bardziej brakowac.

PS. Nadal brak merytorycznej wypowiedzi o Slawku :P

Ok, zeby wam zatkac geby zrobie na nastepny as system na mfb. Zaloze filtr na dudnienie lub pozycze od lingdorfa korektor room i pogramy. Co wtedy padalce napiszecie?

generalnie widzę bez niespodzianek- tak jak przewidywałem .Cześc za ,część przeciw .To dotyczy nie tylko sprzetu senicza.To dotyczy tez sprzetu za duuuuzo wieksze pieniadze.Tak było zawsze i to nie dziwi. Tylko proporcje zaskakuja. Przewidywałem pół na pół.Jest duzo gorzej. Ale wczesniej w KAimie tez opinie były rozbiezne.Tak więc bez niespodzianek.Geniusz ma juz troche słuch nie ten i ustawia sprzet pod siebie.Zafascynowany swoją genialnościa nie słucha nikogo ,a raczej sam stara sie narzucic reszcie swoją szkołe.Znaczy że niedługo bedzie to świetny sprzet, jak wszyscy przejdą na szkołe senicza.Ale jeszcze musi troche popracowąc nad tym ,na forum ...czego sie spodziewam.Tak naprawdę to jest dobrze.Nie może byc tak, żeby tak durny facet był geniuszem.To psuje poczucie dobrego smaku.

Przede wszystkim fajnie Senicz, że wystąpiłeś. Dzięki sponsorom za taką możliwość!

Co do brzmienia:

Plusy:

- dynamicznie

- z powerem

Minusy:

- jazgotliwie

- straszna góra

- straszny dół

- absolutnie niemuzykalnie

- technicznie

Reasumując - Twój sprzęt w moich uszach zagrał jak trochę wyższa Yamaha w połączeniu z JBL E100. Powtarzam to jest moje zdanie, zresztą byłem ze znajomym - sądził podobnie.

Dziękuję za możliwość odsłuchu raz jeszcze.

pzdr.

Jędrek

>muls, jak sie ma z kolumn bas do d.... i próbuje sie go 'odnaleźć wstawiając kolumny do kąta, to nie może być dobrze.

Sceny zero. Średnica nierozpoznawalna. Bas, jak z altusów sprzed 30 lat z kata pokoju... Stereofonii brak. Wszystko zlane w jeden 'kapeć' . Bez energii i życia.

To grało naprawdę znacznie gorzej niż zetaw tonsila z sąsiedniego pokoju.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Rafaell>

>Kolego Pawle z Cholerzyna na AS daleka droga ale warto się tam wybrać żeby zabierać głos na temat

Są tacy co muszą byc w pracy, nawet w soboty - jeżeli Kolega pyta.

A swoje zdanie mam i nawet proponowałem Mistrzowi nawet jego weryfikację poprzez propozycję zorganiowania odsłuchów w Krakowie, co zostało zbyte pogardliwym milczeniem.

>Pozostałych nieobecnych na AS proszę o wyłączenie się z wymienionego wątku bo trolujecie i

>bełkoczecie i faktycznie coś u Was jest nie ten tego

Świat się kończy. Kto to mówi. Popatrz w swoje posty Kolego. I zapłacz.

Rozumiem że według Ciebie niniejszy wątek jest przeznaczony jedynie dla klakierów i przydupasów Mistrza.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Jędruś>

>Plusy:

>- dynamicznie

>- z powerem

>Minusy:

>- jazgotliwie

>- straszna góra

>- straszny dół

>- absolutnie niemuzykalnie

Nie wiem czy wiesz ale właśnie opisałeś brzmienie Altusów ; )

>muls

Największy problem to jest w tym, że ludzie są na różnych etapach punktów odniesienia dla swojego wzorca dźwięku. Najbardziej dotyczy to 'młodzieży'... ;-). Tak, jak w każdej dziedzinie' pewne doświadczenie i czas 'bycia w temacie' dopiero kształtuje w miarę obiektywne podejście do ocen.

Jak sie dotąd przez całe życie słuchało na poziomie zestawu unitry z lat 70tych zakupionego za grosze, to wszystko, co inaczej' jest nie tym, co powinno.

Kolumny byly przesterowane. Z tym sie zgodze. czesto. Ciszej nie dawalo sie sluchac z powodu muzy z korytarza i gadania zwiedzajacych. Dudnienie podlogi tez maskowalo dzwiek wiec gralo glosno. Kolumny maja pewnie z 50 watt a dostawaly ze 100. Kopulki wyraznie na wiekszej mocy podbarwialy dzwiek. Ale przynajmniej wokale byly cztse. Co oczywiscie nikogo nie obchodzi bo i tak prawie nikt nie wiw o cochodzi w tym podbarwianiem wokali. Bo jak maja wiedziec jak wiekszosc sprzetu barwi wokale wiec uwaza sie ze tak musi byc. Dopiero jak sie podnosi palec do gory po fakcie podbarwienia sluchacze zaczynaja lapac o co chodzi. Bez paluszka w gorze nie wiedza o co mam pretensje.

senicz...odwal sie od wokali.Zobacz co pisze na górze.Jak pokój był zły, trzeba było napisac ,wynajęlibyśmy pietro w mariocie.Trzeba sie było chwalic ,a nie piać.

>Senicz, naprawdę w zeszłym roku na AS naleśnik przynajmniej pokazał, że ma choć dynamikę. Tu był zwykły 'kapeć' - a wpuszczenie kolumn do rogów pokoju ten efekt jeszcze bardziej zwiększyło.

>>Reasumując - Twój sprzęt w moich uszach zagrał jak trochę wyższa Yamaha w połączeniu z JBL E100. Powtarzam to jest moje zdanie, zresztą byłem ze znajomym - sądził podobnie.

cos w tym jest Jędruś , bo wlasnie jakos tak to zagralo. Jakos tak nie znaczy ze doladnie tak bo chyba jednak barwe mimo wszystko to mialo ladniejsza od JBL i niektore utwory zagraly naprawde w pyte i z fajna przestrzenia, wokalem wysunietym do przodu.

Co gorsza bywaly pokoje w ktorych bylo znacznie, znacznie gorzej - to mnie zmartwilo powaznie, ze powazni producenci zjezdzaja z niezla kaszana, i to powinno byc powodem smutku na forum, nie efekt prac Senicza:/

A ze ludzie spodziewali sie czegos innego...no coz nie mnie wypada oceniac poziom rozumowania niektorych...

Natomiast jesli chodzi o Slawka powtorze raz jeszcze, bez jaj - sluchal ktos? Jest ktos w stanie dac jakas wiazaca opinie? Bo moim zdaniem to naprawde zacny sprzet.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.