Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

rochu, 11 Lis 2007, 13:10

Pawle

>Rozumiem że według Ciebie niniejszy wątek jest przeznaczony jedynie dla klakierów i przydupasów

>Mistrza.

4 RP już się skończyła i dotychczasowa nowomowa gomółkowska na mnie nie robiła wrażenia ja pamiętam tamte lata 60

Co do odsłuchów Senicza w Krakowie to nie jest taki głupi pomysł ale na ten cel udostępniany mam puściutki lokal 25 metrów2 wysoki na 3.80 i akustyka była by gorsza niż w Sobieskim (odsłuch słuchawkowy w Krakowie chyba wypalił :D ). Jak zauważyłeś z wpisów w Bristolu było znacznie lepiej . Z tego co Włodek pisał nie pisze się ponownie na odsłuch w takim pomieszczeniu akustycznie nieprzygotowanym jak w Sobieskim -jeśli takowe lokum masz na oku,bez wzbudzania podłogi (odczuwałem pod nogami puste w środku elementy betonowe-bas schodził naprawdę energetycznie nisko mimo że w przeciwieństwie do co niektórych według mnie nie był podbity) to daj znać .

Ja też idę dziś dalej pracować

Miłego dnia

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

>A ze ludzie spodziewali sie czegos innego...no coz nie mnie wypada oceniac poziom rozumowania niektorych...

Tym wpisem dowiodłeś, że sam byłeś sceptycznie nastawiony do tego, ewentualnie też nie wiesz jakie to jest dobre brzmienie, po prostu grało przeciętnie a nie nawet jak lepszy hi-end można jednoznacznie wyciągnąc wnioski. Tyle prawdy.

Czy ja się mylę ale wczoraj kolumny Włodka zostały po uwagach wysunięte na środek pokoju i mocniej skręcone-kto znów wpadł na ten debilny pomysł żeby je dawać w sam róg pokoju ? Chyba że znafcy wcale u Włodka nie byli i piszą głupoty

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

senicz, 11 Lis 2007, 12:43

>Popelnilem blad. Powinienem ... Filtrm wyregulowac poziom wrednego basu a nawet sporo go wyciac. Podniesc subbas i bylo by ok. A tak dudnilo jak choler. Ale oczywiscie nie kolumny tylko podloga na legarach. <

LOL - łzy płyna mi po plecach...

Senicz - genetyczny pajacu, nie masz pojęcia o dobrym dźwięku, ale za to o akustyce i budownictwie ...

Też nie masz pojęcia :)))

Widze ze zawisc i nienawisc was zzera. Mysle ze porownujaca te same nagrania w tych samych warunkach mozna dyskutowac co lepsze. Np. Lingdorfa nie daje sie sluchac kompletnie bez korekcji na procesorze dzwieku. Wiec jak by zgaral moj system z takim prockiem? bo Lingdorf zagral w miare czysto po wlaczeniu systemu eliminacji dudnienia. Co do barwy ogolnej kopulka 38mm miala udzial w odczuciu podbicia srednicy. to fakt. Widac to bylo dla niej zbyt duzo taka moc. Ale to fajnie ze sie czepiacie. Zrobie cos na przyszly rok. Dam jednak wiecej niz planowalem glosnikow na srednice. Moze nawet 4 na kolumne. przy wiekszych poziomach latwo o przester. I pewnie dwie kopulki na kolumne. Do tego 2x42cm na basie i bedzie ok. jak pierdykne w przyszlym roku to zwiedzajacy uciekna od poziomu basu. Lingdorf jest na wystawie wiec ide z nim pogadac o tym procku na przyszly rok.

senicz.Zrób to -tylko juz nie pisz co zrobisz.Bedzie to taka niespodzianka.A ja zaprosze Borusewicza.Normalny facet w przeciwienstwie do ciebie.Będziesz mógł zobaczyc róznice..... w wokalach.

rafaell chcial mnie nagranim z Bandyty skasowqc ale sie system obronil. Mistrz Waldemar tez mnie chcial skontrolowac jakims kawalkiem. Czy zawsze bylo czysto? no nie, niepotrzebnie podkrecalem moc. Ale bas fajnie walil co? z takich maluchow ajak dawal. Slychac bylo ten df z nalesnika. No i te natynkowe przewody sue sprawdzily. Bas byl super chco dudniacy. W innych pokojach nawet odrobine tak kolumny nie schodzily. he he dawalo popalic jakby sub byl wlaczony?

senicz, 11 Lis 2007, 13:42

>jak pierdykne w przyszlym roku to zwiedzajacy uciekna od poziomu

>basu.

Weź tam estradówki wsadź, jakieś alphardy, tez wszyscy uciekną,ale tak na serio jak czytam o tym twoim basie to mi sie tak śmiać chce ze ja pier...

senicz

skoncz blazenade.trzymaj chodz pozory,ze nie jestes chory psychicznie.

jak czytam twoje wpisy po wystawie to rzygac mi sie chce.

poniosles PORAZKE.

Wątek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ptx 11 Lis 2007, 11:31

>pewnie odpowiedz senicza będzie tak iż to zmusi go do bardziej wytężonej pracy nad swoimi naleśnikami i w przyszłym roku będzie rządził.<

Senicz 11 Lis 2007, 13:42

>Dam jednak wiecej niz planowalem glosnikow na srednice. Moze nawet 4 na kolumne. przy wiekszych poziomach latwo o przester. I pewnie dwie kopulki na kolumne. Do tego 2x42cm na basie i bedzie ok. jak pierdykne w przyszlym roku to zwiedzajacy uciekna od poziomu basu. Lingdorf jest na wystawie wiec ide z nim pogadac o tym procku na przyszly rok.<

Ptx, prorok jakiś, czy co... :)))

A ty się Senicz nie wysilaj. Zwiedzający już uciekli... Jeszcze Lingdorf zejdzie ze śmiechu - ale oczywiście zawsze możesz go zastąpić na rynku audio... W razie czego Stainway podpisze z tobą umowę na konstrukcję jego pierwszego referencyjnego systemu audio :)))

Ukryta Zawartość

senicz

> Bas był super choc dudniacy.

Ahaha

Totalny, laik nie mający bladego pojęcia o dobrym brzmienu.

Pospisuje sie po tym uzytkownikiem, który powiedział, że senicz dobiera system do swojego, co tu dużo mówic słabiutkiego i "trudnego" słuchu.

Sam juz nie kontrolujesz tych niby usprawidliwień, przechwalek i pokazujesz, co dla ciebie jest dobrym brzmieniem.

>>Tym wpisem dowiodłeś, że sam byłeś sceptycznie nastawiony do tego, ewentualnie też nie wiesz jakie to jest dobre brzmienie, po prostu grało przeciętnie a nie nawet jak lepszy hi-end można jednoznacznie wyciągnąc wnioski. Tyle prawdy.

Żółwik ale ja juz pisalem tu nie raz ze to zagralo przecietnie, nie zle ale tez nie wyjatkowo dobrze. Duzo zestawow jednak pokonalo a obszedlem caly Sobieski - kazdy pokoj, to nie swiadczy zle o Seniczu ale o tamtych producentach. No coz ja tak do tego podszedlem, jesli ktos oczekiwal cudu w sumie ma prawo krytykowac bo cudu nie bylo, jesli jednak podejdziemy do tego rozsadnie to i za duzy system Seniczowi naleza sie brawa, bez wzgledu na to co tu wypisywal, Po co jątrzyć sprawe.

Dla przykladu jednak wezmy takie Minas Anor - kuzyn sluchal utworu ktory pare dni temu slyszal wlasnie na JBL E100 i mowi- tu gra wyraznie ladniej, z tym ze JBL zagral koncertowo - prawda miejsca ( w tym przypadku koncertowego) wygrala u JBLa, prawda muzyczna , brzmienie na Minasach bylo jednak wyraznie lepsze. Tak samo z Seniczowym zestawieniem, bywalo ze drogie zestawy z rockiem gubily sie i graly karykaturalnie zle.

masz racje bylem sceptycznie nastawiony. Tj. wpisy Senicza przyjmowalem z usmiechem - dziwie sie ze wiekszosc tak do tego nie podeszla. System Senicza to fajny wyrob, sklecil cos sam, bez wielkich technologii , wielkich pieniedzy i zagralo to calkiem fajnie.

Powiedzmy tak - duzy zestaw Senicza mnie nie rozczarowal a nawet wstawilbym go do mnie do duzego pokoju ale pierwsze co bym w nim wymienil to by byly kolumny.

Nie znaczy to ze nie widze ze wiele systemow pobilo Senicza, zagralo rasowym dzwiekiem.

Do tego doklada sie 25cm basowiec w Marantzach Senicza - dla mnie najfajniej na AS graly kolumienki mniejsze , badz z mniejszymi glosnikami - Helene, monitorki Audionova.

Jedno nie ulega watpliwosci, nie wierzylem specjalnie w Seniczowego Slawka co poczytuje sobie za blad - bo ten zagral ZNAKOMICIE , nawet na moich HD580tkach, potem nawet sluchajac STAXow nie mialem wrazenia nokautu.

A co mozna powiedziec o Panach z Bayerdynamikami gdzie tego po prostu nie dalo sie sluchac? U Senicza nie tylko to gralo ale gralo to naprawde super, i jesli bedzie sprzedawal to w rozsadnej cenie to chetnie bym kupil, ja maniak sluchawkowy naprawde nie strzelalbym sobie samoboja.

Wedlug mnie gdyby spotkanie u Senicza bylo tylko spotkaniem sluchawkowym , nie byloby powodu do takich jazd, zreszta i tak nie ma - jesli wybierzemy ten zdrowy rozsadek i popatrzymy na to wszystko z przymtruzeniem oka.

osobiscie mialem kilka pochwal od osob ktorych zdanie bardzo cenie. Np. Mistrz Ludwik pochwalil system za galdkosc dzwieku ale oczywiscie bez przesteru na normalnym poziomie glosnosci. A beznadziejne szczekanie? no coz sa takie kundelki co zawsze szczekaja nawet przez sen.

Ukryta Zawartość

senicz popa na to zdjęcie, gdzie ty wsadzisz tam te twoje estradówki? Ciekawe jak je nazwiesz? Może Wesołe pierdki? dobre, w sam raz pasuje do twojego nazewnictwa....

Ukryta Zawartość

senicz, 11 Lis 2007, 13:55

>osobiscie mialem kilka pochwal od osob ktorych zdanie bardzo cenie. Np. Mistrz Ludwik pochwalil... <

Ten od płynu do mycia naczyń...

A Mr Muscle cię nie pochwalił?

>Senicz 11 Lis 2007, 13:42

>>Dam jednak wiecej niz planowalem glosnikow na srednice. Moze nawet 4 na kolumne. przy wiekszych

>poziomach latwo o przester. I pewnie dwie kopulki na kolumne. Do tego 2x42cm na basie i bedzie ok.

>jak pierdykne w przyszlym roku to zwiedzajacy uciekna od poziomu basu. Lingdorf jest na wystawie

>wiec ide z nim pogadac o tym procku na przyszly rok.<

ja za rok nadal bede czytał twoje wpisy i moze bede na AS ale ty potrzebujesz sponsora by tam wystawic cos. zbierzesz ich zaufanie przez rok?

jako najbardziej znany audiofil w Polsce wlasnie podpisalem kontrakt na serie reklamowek dla TV a w nich bede chwalil sprzet swiatowych marek. te firmy zaplaca za moj pokaz abym nadal byl na topie.

Proponuję sformułować odpowiednie prawo ( 1-sze prawo audiostereo);Jeżeli ktoś uważa że jego system gra najlepiej na świecie to najprawdopodobniej jest idiotą lub głuchym lub Seniczem (niepotrzebne skreślić,ale nie koniecznie..)

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.