Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

Sam ylem ciekaw jak zagraja mbl ale ten dzwiek to porazka. Pokoj byl mniejszy to na plus - mniejsze dudnienie. Ale i tak super niskiego dolu jak u mnie nie bylo. Srednica na wokalach podbarwiona strasznie. Okropienstwo. Audionote zasluzylo na miano audioknota. A co oznacza ta krytyka? a to zenie stey moj ssystem zbiraajc wszystkie punkty do kupy byl najlepszy. Oczywiscie relacja ceny do jakosci to ............. sami rozumiecie. Ale nawet zwykla jakosc daje mi palme pierwszenstwa.

wilu żubr, 11 Lis 2007, 14:27

>Proponuję sformułować odpowiednie prawo ( 1-sze prawo audiostereo);Jeżeli ktoś uważa że jego system

>gra najlepiej na świecie to najprawdopodobniej jest idiotą lub głuchym lub Seniczem (niepotrzebne

>skreślić,ale nie koniecznie..)

czytając takie wpisy kolegi wyżej (i wielu innych w tym temacie) to naprawde przykro sie robi

w życiu też wszystko bierzecie tak na poważnie ? chyba mało kto tutaj poznał się na specyficznym poczuciu humoru mr Senicza...

wilu zubr - widze ze koledze znowu odbija z tym atakiem na mnie? tak na powaznie to pomyslcie jak wasze systemy domowe by zagraly w takich warunkach? he he smiechu warte.

Widac wyraznie ze srednica na stozku nie radzi sobie z wokalami. Wszyskie kolumny tego typu podbarwiaja. Kopulki sredniotonowe tez maja specyficzne brzmienie szcegolnie na wiekszych poziomach. Rozwiazaniem wydaje sie ze 3-4 kopulki sredniotonowe na kolumne. Nie bedzie kompresji dla malych poziomow sygnalu bo wiadomo lekka membrana i nie bedzie znieksztalcen dla duzych poziomow.

audiophisic czy jak im tam z mbl tez daly ciala. Mialy takie piki na wokalach babskich ze strach. Wiec jak ktos je stawial do porownan z moim systemem to................ po jaka cholere ja przesterowywalem ten sygnal dajac tak glosno muze. Co ciekawe wokale nadal nie maialy pikow od rezonansow membran choc od przesteru slychac bylo zapiaszczenie.

senicz, 11 Lis 2007, 14:41

>wilu zubr - widze ze koledze znowu odbija z tym atakiem na mnie? tak na powaznie to pomyslcie jak

>wasze systemy domowe by zagraly w takich warunkach? he he smiechu warte.

Dlatego - po co ci było AS?Sam wiesz jaka jest dynamika i jak sa zbudowane sciany,nie jestesmy tutaj poraz pierwszy.Nie mozna bylo zrobic odsluchu w jakies knajpie ,takze w wawie,za ta kase mozna wynajac miejsce nawet na starowce.Zagralo by to tylko dla was/nas i bardziej kameralnie.

To by było tak, Panie Włodku było wiele systemów gorszych jeśli wziąść pod uwage że PAN ROBI TO SAM a tam duże firmy z zapleczem i labotariami to o czym tu pisać?

Pomysł odsunięcia kolumn od ściany był b. dobry lepiej grało choć same kolumny to ,no nie wiem.

Dobże było słychać trąbki i tależe [Komeda od Rafaela?] szkoda żem nie wiedział kt5o zacz bo uścisnołbym prawice koledze.

Skoro na takich drutach zagrało tak że mnie nie odrzucało to ciekawe jak było by na lepszych , ale nie tych cholernie drogich?

Warto było sponsorować, a jeszcze tylko obudowa trza by coś na płyte czołową dać. Prosze sie nie przejmować krytyką co po niektórych, krowa co dużo ryczy mało mleka daje,a zrobić coś samemu i nie bać sie pokazać z tym to już tak nie każdy.

pozdrawiam Zbyszek z klonem i klonicą

senicz, 11 Lis 2007, 14:38

>Ale i tak super niskiego dolu jak u mnie nie bylo

Włodek odpowiedz sobie sam pokój z MBL był mniejszy, po za tym MBL miał zredukowany bas przez dwie eleganckie szmatki w otworach BR

Posłuchaj sobie jeszcze Wilson Audio w Bristolu tam jest trudniej wyłapać co jest skaszanione w konfiguracji a sala jest super dużo elementów drewenopodobnych i pochłaniających

Zejdż na ziemię Twój system zabrzmiał bardzo przyzwoicie i kulturalnie no ale nie czarujmy się i nie doładowujmy się obniżając wartość dżwiękową zarówno MBL jak i Audionote .Że ciebie zawistnicy obrzucają gównem to nie znaczy że tak samo należy robić z dobrymi sprzętami jak dla ciebie cenowo 0 konkurencji .

Panowie Forumowicze proszę skończmy z tym szambem i bardzo proszę od tej chwili o wpisy pozytywne odnośnie całego sprzętu na AS

Co faktycznie nam się na AS podobało i dla czego bluzgaczy proszę idźcie do rynsztoka tam się dowartościowujecie i unużacie gównem po samą szyję

Pozostałych pozytywnych

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

>senicz,

- A stożek na srednicy to już nie?

I co, Mistrz Owner ze służewca przybieżył, radośnie przyklaskując:

senicz, jaki fajny sprzet masz! ale wiesz... k**wa MAC JAK JA ROBIŁEM WZACNIACZE TO WAS k**wa NA SWIECIE NIE BYŁO >>>WSZYSTKO ODEMNIE WYSZŁO k**wa

k**wa k**wa ...

Szkoda ze nie wybralismy sie na wycieczke do tych super kolumn a wtedy bym wam pokazal na nagraniach wokalnych trudnych? jak sobie z tym materialem nie radza te super kolumny. Po takiej wycieczce puscil bym wam jak ten materail gra na moim systemie i wszystko bylo by jasne. Nie pomyslalem o tym bo w czasie sesji sluchawkowej moglbym spokojnie sie z wami umowic i odwiedzic te legendy. na wlasne uszy byscie sie przekonali jak to drazniaco gra na pewnych nagraniach. Ale wszystko wiedzacy audiofile chwala cos czego nawet dobrze nie sprawdzili a tylko jak barany dali sie nabrac na plumkanie firmowej muzy.

Rafaell posluchalem kilku nagran i wylazlo to czego nie byles w stanie wylapac na zwyklej muzie. Te super systemy graja bardzo twardo z podbarwieniem. Tak jak pisalem, test babskich wokali powala te potegi do piwnicy.

Włodek masz całe 2 godziny wsiadaj w auto bież swoje płyty i drałuj do Sali Kościuszko bo inaczej dupa ja miałem kłopoty co tam nie gra coś mi nie pasowało sporo mi gineło szczegółów i chyba to zasługa tych 15 metrowych pytonów przyzsających się do kolumn. Syn mówił że jest do dupy (płytka Bandyta utwór 17)

don111, 11 Lis 2007, 14:39

>czytając takie wpisy kolegi wyżej (i wielu innych w tym temacie) to naprawde przykro sie robi

>w życiu też wszystko bierzecie tak na poważnie ? chyba mało kto tutaj poznał się na specyficznym

>poczuciu humoru mr Senicza...

Don111 też tak kiedyś myślałem, że senicz to zgrywus albo... no właśnie albo delikatnie mówiąc wariat.

Teraz nie mam już wątpliwości... niestety :(

ja zawsze pisze prawde w sprawach audio. jak cos zle robie to sie przyznaje. Ale tez bezlitosnie krytykuje iinych. No i pamietajcie ze z takim pozimem dzwieku nie sluchacie na codzien i na to trzeba wziac poprawke. w koncu to zwykly suystem domowy a nie estradowy do naglasniania imprez.

Włodek wyłącz kompa i jedż do Bristolu taka okazja dopiero trafi się za rok masz jeszcze prawie 2 godziny

>Jareq

>dochodzę do wniosku,że Włodek Senicz na AS2007 i Włodek Senicz z przed >monitora to dwie różne osoby... :-/

Spokojnie, to tylko lekka schizofrenia

nowy40, 11 Lis 2007, 14:49

>Prosze sie nie przejmować krytyką .... ,a zrobić coś samemu i nie bać sie pokazać z tym to już tak nie każdy.<

Fakt... Włodziu to potrafi zrobić i pokazać ...

Zrobił kupe i pokazuje wszystkim dookoła.

11 Lis 2007, 15:04

>senicz

>Przypominam ze moj system kosztowal 600zl.

Aż tyle, nie 200 zł ?

No to tymbardzjej powinien zawsze pokonać sprzety z miliony; najlepsze na swiecie hi-endu ;-)

Cos pieknegom czego nigdy i nigdzie na swiecie jaszcze nie słyszelismy. Jak sam powiedziales.

________________________________________________________________________________________________________

A objawy złego funkcjonowania mozgu sie nasilaja :)

Senicz ja nie atakuję -tylko chyba zaraziłem się twoim poczuciem humoru..poza tym chcę zmusić sukin...do myślenia(chyba zaraziłem sie na maksa..)

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

kopaczmopa

>nowy40-jedyny opis na poziomie w tym wątku-również biorąc pod uwagę moje

a co, reszta to w pionie pisze?

Senicz

Ty chciałeś konfrontacji z AUDIOMATUS.

Kable im możesz bracie zwijać!

?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.