Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

wzmocnienie z nfb na poziomie -80db wzm mocy powinno byc ok x20. Tak wiec musimy zrobic uklad o wzm minimum 106db. nastepnie zamykamy petle i mamy wzm x20 i nfb -80 db. A parametry poprawiaja sie 10000 razy, jesli wzm w otwartej peli ma 1% thd to po zamknieciu petli ma 0.0001%. Najprosciej to zrobic z op na wejsciu np. ustawiajac go na wzm 1000 potem stopien sterujacy o wzmocnieniu 200 i wzmocnienia i amplitudy mamy z glowy. teraz petla nfb i juz. Skonczone. jesli tak proste uklady stanowia dla was proble? ja bym sugerowal aby nie uzywac OP tylko odpowiednika op na tranach. bedzie lepszy dzwiek.

Tylko cały problem leży we wzbudzeniach układu.Ja takie wzmaki robiłem inaczej.

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

wilu żubr, 15 Lis 2007, 00:33

>Tylko cały problem leży we wzbudzeniach układu.Ja takie wzmaki robiłem inaczej.

Jaki problem? Jak się wzbudza, to najprościej jest sciapać pasmo kondensatorem w układzie sprzężenia zwrotnego. Inny sposób to dobór op-ampa lub architektury stopnia napięciowego.

Mnie na przykład zastanawia, jak zrobić układ bez sprzężenia zwrotnego o precyzyjnie zadanym wzmocnieniu? Bez parowania elementów raczej się nie obejdzie. No i jeszcze fajnie by było, żeby te elementy trzymały jednakowo parametry.

senicz, 15 Lis 2007, 00:27

>wzmocnienie z nfb na poziomie -80db wzm mocy powinno byc ok x20. Tak wiec musimy zrobic uklad o wzm

>minimum 106db. nastepnie zamykamy petle i mamy wzm x20 i nfb -80 db. A parametry poprawiaja sie

>10000 razy, jesli wzm w otwartej peli ma 1% thd to po zamknieciu petli ma 0.0001%. Najprosciej to

>zrobic z op na wejsciu np. ustawiajac go na wzm 1000 potem stopien sterujacy o wzmocnieniu 200 i

>wzmocnienia i amplitudy mamy z glowy. teraz petla nfb i juz. Skonczone. jesli tak proste uklady

>stanowia dla was proble? ja bym sugerowal aby nie uzywac OP tylko odpowiednika op na tranach. bedzie

>lepszy dzwiek.

1. Stabilność.

To praktycznie nie może się udać. Albo będzie wyło, albo będzie mieć żałosne pasmo.

2. Zniekształcenia intermodulacyjne i TIM.

Przy takim sprzężeniu będą spore. Co z tego, że THD będzie niskie, skoro co innego będzie bruździć bardziej.

3. Jak mierzysz tak niskie zniekształcenia? Czy to tylko wynik teoretyczny?

4. Jak mierzysz tak wielki współczynnik tłumienia? Czy to też czysta teoria?

Czy na przykład bierzesz po uwagę rezystancję elementów od wyjścia ostatniego stopnia, skąd brany jest sygnał do sprzężenia, do fizycznego wyjścia wzmacniacza? Kawałek kabla, gniazdko, a już nie daj Boże cewka spowodują spadek współczynnika tłumienia do 100-200. Nie wspominając już o kablach głośnikowych.

Czy dalej to jest takie proste?

Teraz wiesz po co schemat? Choćby po to, żeby zobaczyć skąd jest brane sprzężenie i co jest na wyjściu.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

ARGOS

o mnie | ignoruj | PW

stat: 1101 / 814 / 0

12 Lis 2007, 16:04

stefanB, 12 Lis 2007, 12:05

>Dla przypomnienia o czym toczy się rozmowa, kilka przypadkowych cytatów:

>

>"Moj system bedzie najlepszy na as2007. Nie moze byc inaczej. W koncu jednak mi sie udalo cos

>zmajstrowac ciekawego. Bas tak podkrecilem ze ho ho teraz gorke krece. Bo w koncu o to chodzi aby

>bylo duzo basu i gory no nie?

>

>Gwarantuje ze bedzie najlepsza jakosc dzwieku jakiej jeszcze nie slyszeliscie. Bo czyz moze byc cos

>lepszego niz Maranciunio? a co moez zastapis Nalesnika? A i staruchy marantz dms 250 graja

>wspaniale. Wiec o czym mowa. Radze przyniesc magn. i dyktafony cyfrowe i nagrac ten dzwiek.

>

>Kazda czesc mojego systemu jest jedyna w swoim rodzaju. Zaczynajac od Maranciunia. Moze wydac sie to

>dziwne ale zaden cd nie ma z nim szans. ...Wlasciwie to nawet dobrze sie stalo ze nikt nie odwazyl

>sie porownywac swojego drogiego klocka z Maranciuniem bo przegrana murowana a tak moze nadal

>opowiadac jakiego to on ma wielkiego Hienda.

>Inna sprawa z Nalesnikiem. To bylo meczone dlugo. Nie majac odpowiedniego przygotowania musial po

>omacku znalezsc wlasciwe rozwiazanie. Ale udalo sie. Oczywiscie na drodze dbierania elementow

>wreszcie dostalem to com chcial i co lubie. Sami uslyszycie na AS2007. Zapraszam.

>

>No i co cieniasy!!! macie cos na mnie? wiedzialem. Za chudzi w uszach. Straszne. A tyle szczekania i

>odgrazania. A jak przyszlo co do czego to g. Panowie wasza sromote oglada kupa ludzi. Jak sie z tym

>czujecie?

>

>Chyba was pogielo. Nalesnik na zwyklych drutach natynkowych rozwali kazdy wasz system na zlotych

>nawet nitkach z perelkami i sniedzia w naroznikach. takich bzdur dawno nie slyszalem. Ciagnac to se

>panowie mozecie druta w parku a nie w sprzecie hiend.

>

>Rozumiem ze was zazdrosc dusi. Ja, samouk w centrum uwagi. Ba, gwiazda tego forum a wy tylko o

>burkach potraficie gadac. Ale prosze bardzo zrobcie lepszy wzm niz ja. No prosze. A moze juz macie

>tylko sie ukrywacie z tym?

>A niechtam. Mozecie do konfrontacji przywlec jakiegos fabrycznego wzmaka. Bo jak widze z cd to juz

>koniec. Skonczyly sie wam pomysly. A moze dwa systemy porownamy? Moj i jakis wasz. Tu tez nie ma

>chetnych?

>

>Na wystawie bede przyjmowal wasze dyplomy. jesli nie potraficie zrobic nic dobrego to niestety

>musicie oddac swoje dyplomy jako niegodni ich posiadania. narazie pozostana pod kluczem i oddam je

>wtedy gdy bedziecie mogli udowodnic ze macie jaja i lby i potraficie cos splodzic.

>

>Zrobcie lepszy wzmacniacz niz ja. Lub zrobcie lepszy cd niz ja. O innych trudniejszych zadaniach to

>nawet nie ma co pisac. Narazie do wyboru. Wzm lub cd. Mozecie pracowac zespolowo i samolubnie.

>Mozecie uzyc profesorow i dziekanow. Ale na Boga zrobcie cos lepszego niz ja.

>

>Ja, jak stary mistrz spokojnie ostrze sobie miecz z gory znajac wynik pojedynku. Czy wy durnie,

>myslicie ze mnie zlapiecie na czyms? I tak ztchorzycie i nie przywleczcei niczego dobrego do

>porownan a jesli to radze zajrzec najpierw posluchac i cichutko zamknac drzwi za spba udajc sie do

>domu ze smutkiem w sercu i zlomem w bagazniku.

>

> wy o tym dobrze wiecie ze nalesnik wykosi wszystko i cala wasza nadzieja to Cd. Ale trafila kosa na

>Maranciunia i maluszek sie nie daje. Ten Burmaster cd 001 nawet bylby dobry dla mnie bo rozwiazania

>w nim daja zdecydowanie gorszy dzwiek niz Maranciunio wiec nie mam strachu.Czy juz w POlsce nie ma

>nikogo z jajami? zadnego audiofila? takie z was wydmuchy?

>

>A ze przez przypadek udaje mi sie cos wybitnego zrobic no to juz nie moja wina. Apeluje do kolegow

>zeby koledzy choc w przyblizeniu zrobili podobnej jakosci urzadzenia. I to jest ciekawe ze koledzy

>pomimo wyksztalcenia i przygotowania zawodowego, teoretycznego nie robia nic fajnego. Malo tego

>majac tak wysokie IQ powinni juz dawno zaksowac mnie. Ale jakos tak dziwnie sie sklada ze nic z tego

>nie wychodzi. Intuos sluchajac juz wiele razy mojego systemu ma komfortowa sytuacje moze sie tylko

>smiac z prob zdyskredytowanie mojego systema

>

>widze ze koledzy nie maja pojecia o budowaniu wzm. niestety ale takich bzdur nie slyszlem nigdy. nie

>wiem ile zlota i platyny byscie w te uklady wsadzili to i tak nic z tego nie bedzie. zawsze bedzie

>to brzeczalo a nie galo. Musze przypomniec ze ja robie na weglowkach i kondziach 30 letnich. I

>reszta to tez syf. Ha ha ale jak to gra!!! malo tego w obu kanalach sa rozne lementy i co gra? i to

>jak. Wasze kretynskie teorie nie sprawdzaja sie jakos.

>

>ale jeszcze raz przypominam ze wszyscy ci co sie ze mnie smieja powinni plackiem padac na moj widok,

>bo ja zrobilem cos, czego oni nigdy - przez cale swoje - zycie nie zrobia...Wiec powstrzymajcie sie

>od krytyki gdy sami jestescie bliscy zeru w swoich poczynaniach konstruktorskich a kompletne zera

>jako tfurcy nowych ukladow czy technologii. Zrozumiano?

>

>Ale bardzo prosze zeby moi krytycy zrobili np Maranciunia czy Nalesnika! no miech zrobia te tegie

>lby. Bo jesli nie potrafia to oznacza ze sa znacznie a moze, nieskonczenie glubsi ode mnie. Troche

>szacunku dla mistrza.

>

>A ja powiem jedno spotkanie z moim systemem to jest szok dla audiofila. Napewno wiekszosc sluchaczy

>nie slyszala lepszego dzwieku. Ja zreszta tez. A mialem takie mozliwosci. A rezultat? a straszny

>atak na moja osobe i moje sprzety. Ze niby ze smietnika. A jakie maja prawo do takiej oceny nie

>sluchajac mojego systemu? Im blizej wystawy tym goraczka u moich wrogow rosnie. I maja racje. Ich

>sromota jest juz blisko. Ciekawe co wtedy napisza i czy przeprosza za te lata zlosliwosci i

>szyderstw? no i czy nadal beda mieli czelnosc uczestniczyc w tym forum?

>

>Moge sobie robic jaja ale nie z techniki. jak dotad wyszedlem zwyciesko z wszystkich prob podwazenia

>Maranciunia i Nalesnika. Mysle ze na as rola trola zostanie zamieniona. Trolami okaza sie ci co na

>mnie napadali. I to juz niedlugo. Nie chce sie czuc tak jak oni sie poczuja. czesc juz zwiala z

>forum gdyz wyczuli ze cos smierdzi......

>

>koledzy sa smieszni. Zamiast mi placic za moje wiekopomne wpisy wysmiewaja sie z nich!! Na Boga,

>opamietajcie sie!"

>

>

>"... Bo zaparcia bardzo szkodza na zdolnosci i psyche."

Ja nie czytałem wszystkich wpisów Senicza i nie trafiłem nigdy na takie hardcore jak to co byłeś łaskaw zacytować, zawsze myślałem że senicz to nieszkodliwy wariat, coś tam płodzi z różnym skutkiem, czasem zdarzy mu się pojechać po jakimś dobrym sprzęcie bez zdania racji jak zdarzało się wielu początkującym... No, ale to zmienia postać rzeczy, takie cos albo kwalifikuje się do leczenia psychiatrycznego (ośrodki dla takich ludzi są pełne Napoleonów) albo świadczy o nowym, niespotykanym poziomie tupetu i w tej sytuacji śmiać mi sie chce z ludzi którzy połknęli te kity i zasponsowrrowali mu występ na AS z własnych pieniędzy, zamiast odłożyć je na jakis dobry klocek. Zawsze wydawało mi się, ze audiofil to osoba świadoma, mająca dystans do wszelkiego rodzaju samochwalstwa, zwłaszcza że na tym forum jeden taki co to wszystko miał zrobic lepiej zaliczył spektakularny upadek. Nie wątpię, że taki kubeł zimnej wody podziała coniektórym na wyobraźnię, ale znów jestem ciekaw na jak długo...

Argos ja znam te wpisy. Jak napisalem na ich podstawie ze senicz powinien sie leczyc to zaraz rzucila sie na mnie jego swita klakierow. Nie mam ochoty odsluchiwac tego systemu z dwoch powodoiw: 1. nie toleruje takich indywiduow jak senicz 2. gowniane klocki mozna sobie tuningowac i tak nic z tego nie wyjdzie bo sa gowniane i szkoda czasu.

>>Argos ja znam te wpisy. Jak napisalem na ich podstawie ze senicz powinien sie leczyc to zaraz rzucila sie na mnie jego swita klakierow. Nie mam ochoty odsluchiwac tego systemu z dwoch powodoiw: 1. nie toleruje takich indywiduow jak senicz 2. gowniane klocki mozna sobie tuningowac i tak nic z tego nie wyjdzie bo sa gowniane i szkoda czasu.

Nigdy przenigdy nie bede mogl sie zgodzic z czyms takim. Po pierwsze uwazam ze warto dac czlowiekowi szanse w spotkaniu na zywo, po drugie jak nie sluchales Discomaniac to prosze Cie nie oceniaj bo w ten sposob wszystko mozna opisac. Tak jakbym napisal - sluchalem kiedys CA , nie podobalo mi sie , gowniana firma wiec wszystkie klocki robi gowniane. Przemysl sprawe, daj szanse - potem mozesz mowic , "a nie mowilem". Chyba ze juz nie raz przezywales podobne sytuacje i jeszcze nikt Cie nie zaskoczyl in plus wowczas zrozumiem.

Kurcze..tylko przydupasów mi trzeba..

A z tym wzbudzaniem to nie jest takie proste i niestety w szkołach tego nie uczą.

A zbudowanie wzmaka bez sprzężenia o stałym wzmocnieniu to akurat proste tylko też już tego w szkołach nie uczą..

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

senicz weź no firme załóż, jesteś przeca taki mega i masz tak dobre klocki za tak niską cenę, że zrobisz furorę, do tego załóż wątek sponsorowany. Jeśli do tej pory tego nie zrobiłeś to jesteś mitoman, który zamiast kasę zarobić na swoich rewelacyjnych klockach, popełnia tysiące wpisów na tym forum. Jak to widze to jeśli nawet te twoje klocki są takie hinaj, to OGROMNIE trudno mi w to uwierzyć, bo nie masz czasu ani na ich dopieszczanie, ani nawet na ich słuchanie, bo gdzie spojrze piszesz i piszesz i piszesz i piszesz

piszesz i piszesz i piszesz i piszesz piszesz i piszesz i piszesz i piszesz piszesz i piszesz i piszesz i piszesz. Znam ludzi co coś robią z pasją, budują kolumny, gramofony, od podstaw bez bazy naleśnika i mają dużo większą wiedze niż mistrz senicz a nie wpierdzielają się wszędzie i nie wymądrzają w tworzonych co chwila nowych wątkach, nawet jeśli są samoukami, tylko pracują, żeby zrobić coś sensownego i nie proszą, biora "jałmużny", żeby wystawić się na AS.

Szkoda, że tacy ludzie z ogromną wiedzą nie piszą tutaj zbyt wiele, bo z czasem to forum dzięki takim seniczom zupełnie zjedzie na psy.

Ludzie wypierdzielili cie z kilku forów,są mądrzy bo cie wypierdzielili i mądrzy bo nie mogli słuchać ciągłego bełkotu jaki teraz tutaj serwujesz, na tym forum.

Wiem, powiecie jest śmiesznie i jest ciekawie, senicz rozruszał to forum.

Senicz wyglądasz jak małolat który czeka tylko by dopaść internetu i pisać pisać pisać pisać i pisać pisać pisać pisać i pisać pisać pisać pisać i pisać pisać pisać pisać nie ważne co ważne, żeby pisać pisać pisać pisać.

Być może dobrze się bawisz jak każde dziecko czekając co mi odpowiedzą na kolejne moje wpisy, zaczepki, wątki, odkrycia.

Niestety senicz znowu dopieści maranciunia, tym razem wystrzeli z jego wartością do 1000 pln zajmie mu to 30 minut i będzie znowu zajehiendowo i za rok znowu poprosi znowu o ściepe na AS bo od klepania w klawiature na tym forum i od głoszenia prawd objawionych jakoś mu nie kasy nie przybywa a robi takie mega konstrukcje, szkoda że nie ma na nie chętnych.

Życze seniczowi duzo zdrówka i gratuluje zaistnienia jako zjawiska i życzę forumowiczom, żeby kształtowali to forum jak

na to przystało, bo senicz wtedy nigdzie nie zagrzałby miejsca.

_WILU_

Ta tablica to - szacunek! Szczęka mi opadła.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Czy moja ocena mozliwosci sprzetu byla bledna? tak zapomnialem o innej sytuacji w jakiej sie znajdzie . Np. kolumny ktore w warunkach domowych jakos tam graja to w warunkach duzej mocy przylozonej nie wytrzymaly. Mysle ze elektronika spokojnie wytrzymala probe ale element emisji zawiodl. poprawimy. Ale dlatego powoluje KAHE aby zabawa trwala dalej. Co do jakosci elektorniki to niech przykladem bedzie slawek. Juz teraz ladnie gra a bedzie gral cudownie. A przeciez Nalesnik jest od niego duzo lepszy nawet jako naped do sluchawek. Wasz problem to taki ze wy nigdy dobrego wzm nie zrobicie sami. No moze jak zerzniecie sch z netu. Sami nic nie wymyslicie. Przeciez to jest oczywiste. ja to wiem i wy to wiecie i dlatego was to tak wkurza. Ale bedziecie mieli szanse. W kahe znajdzie sie czas i na wasze prezentacje. Nic tylko usiasc i robic. ja wprowadze poprawki do kolumn. A takze zredukuje pre z systemu. Byc moze nawet przykrece maranciunia do nalesnika. na stale. Ale efekt bedzie slychac juz za 2 tyg. Moze i koledzy zdaza zrobic cos super w pajaczku? zaplaca za pokaz troche i jazda do slawy otwarta.

a ja , chce pogratulowac seniczowi. podniecenie spora czescia forum Twoja osoba przy balwochwalczych argumentach jest dowodem geniuszu senicza. jszcze ten sponsoring........rewelka. potrafisz chlopie ruszyc tlumy. historia zna takie przypadki: rosja, niemcy, francja, macedonia, mongolia. zaloż partie, moze czesc cie zje ale i czesc pojdzie za tobą jak te samce owieczek.

Dobra, czas kończyć tę gimnastykę.

Senicz, nie bierz za bardzo do siebie tego co napisałem. Miałeś zaległe jeszcze za "wzmacniacz operacyjny na lampach". Dobrze wiem, że żadnego schematu nie pokazałeś i nie pokażesz, inni też to wiedzą.

Po prostu wczoraj miałem chęć podyskutować sobie trochę o niczym, ale na szczęście już mi przeszło.

Więc proponuję abyśmy zajęli się czymś ciekawszym, wszak audio nie kończy się na Seniczu, ba - te dwa tematy mają bardzo mało punktów wspólnych. Dlatego ja oddalam się i oddaję tematowi ciekawszemu.

Wam polecam podobnie :)

Pozdrawiam ciepło, jak to wzmacniacz w klasie A :)

Co do sponsoringu bym się nie przyczepiał bo osoby te mogą teraz obiektywnie ocenić no i podejrzewam że te osoby zjawiły by się na AS2007 tak czy tak, ale mogę się mylić

Czyli kolejny przegrany i sfrustrowany "mlodzieniec" ktoremu powiedziano - zrob sobie. Najlepiej to sie obrazic i byc ponad. he he Za wyzwanie - OP na lampach - wywlili mnie z triody. Ja, samouk, potrafie a oni nie. Nawet nie wiedzieli jak sie do tego zabrac. A to jest taki prosty uklad. Ale dla celow rozrodczych powtarzam zrob sam. Nie pros o pomoc o schematy a jesli to napisz nie umiem tego zrobic. Prosta sprawa. Ja np. czesto prosze mistrzow cyfrowki o wskazowki. I nie wstydze sie tego. Zastanawim sie teraz nad filtrem do tej kolumny marantz. Skomplikowana sprawa. Bez systemu pomiarowego nawet najprostszego trudno bedzie to ugrysc. Prawdopodobnie zrobie zwykly filtr rc a skutecznosc sredniaka dobiore na sluch dzielnikiem rc. przerobie jedna z kolumn majac wzorzec poziomow z drugiej. Moge tez zmierzyc w srodkach pasma amplitudy.

disco, z całym szacunkiem. To, ze Twoje poczucie humoru jest bardziej słowiańsko-radzieckie niż angielskie(żaden plus ani minus sam w sobie) nie upowaznia Cię do wyzywania ludzi od klakierów(chyba, ze Twój wpis był żartem, wtedy pozostaje mi pogratulowac całkiem dobrego:)). Tłumaczyć sobie na własny użytek możesz co tam chcesz...nikt nie broni.

Sam ostatnio broniłeś(być moze to równiez był żart, w takim razie pozostaje mi pogratulować poczucia humoru po raz drugi:)) niegodnego miejscami postepowania jednego z kolegów forumowych ... tyle, że kolega oparł swoje niegdysiejsze(oby) zachowanie na forum o filozofię nagabywania klientów. Senicz zwyczajnie Was podkręca, a jedno co można mieć do niego uwagę to to ze czasami daje sie ponieśc własnym żartom podczas dyskusji....i staje sie ona faktycznie mało strawna...no ale sami ją w tym kierunku prwadzicie...

...takim go stworzyliście, bez Waszej pomocy nie miaby pewnie nawet 1/4wpisów na forum. Mam świetna zabawe czytajac senicza i wasze reakcje na jego wpisy....

...wyglada to mniej więcej tak....senicz napisał: "jestem boski i mój sprzęt jest najlepszy a cała reszta to padaka"...i tylko czekac na poważne odniesienie się do tego wpisu jakiegoś co bystrzejszego kolegi :))))

....najlepsze są żadania dowodów itp:).....no ale pamiętajcie ze koniec konców to senicz sie na AS wystawił ....arturp, Shark, antos mieli też przy tej okazji(w niedzielę) myślę fajną zabawę...wogóle miło było ludzi poznać...tak więc pomysł senicza okazał sie uważam bardzo trafiony sam z siebie....no ale na zrzędy jak zwykle można liczyć :)

....co zrobić ....senicz nie jest typem starszego, pozbawionego poczucia humoru zgreda....jakim pewnie powinien być Waszym zdaniem...

...moze niepotrzebnie Wam takie rzeczy tłumaczę, bo tracę przy tej okazji częśc zabawy....ale co tam...i tak bez problemu dacie się podkręcić :)

....druga sprawa, ze zagrało jak zagrało(fartalny bas i przez to kiepskie pczucie tempa itp)...ale cała reszta super :) ...chcecie moze porównac swoje padlinki do marancunia, lub naleśniczka ?

...wyśmać to kazdy potrafi, ale jak co do czego przychodzi to tylko jeden senicz sie wystawia a chetnych do bezpośrenich porównań - brak :)

Cienko Panowie, bardzo cienko....

Pozdrawiam

Po prostu stwierdzili że mają do czynienia z idiotą, a i tak dano Tobie szansę, duuużo dobrej woli, ale w końcu admin nie wytrzymał dostałeś bana. Wszystko. Trzymaj się faktów.

Trochę sensu poproszę.

lancaster, to Twój punkt widzenia, który szanuję. Ale dla niektórych ludzi, którzy nie są zmuszeni do stadnego zachowania, uczestniczenia w wyścigu szczurów itd., mają jakieś-tam opartcie w sobie, stanowisko i mogą swobodnie przedstawiać swoje racje z powodzi tego całego bełkotu wyłania się obraz biednego, chorego człowieka śmiecącego na forum. Nikt przy zdrowych zmysłach nie zachowywałby się tak, zarówno dla jaj jak i nie dla nich. Rozumiesz? To mierzi.

Trochę sensu poproszę.

Gość rochu

(Konto usunięte)

lancaster>

>...wyśmać to kazdy potrafi, ale jak co do czego przychodzi to tylko jeden senicz sie wystawia a

>chetnych do bezpośrenich porównań - brak :)

Jak to brak chętnych do porównań.

Od roku proponuję Miszczowi publiczny odsłuch jego marancunia w Krakowie.

I co. I nic.

Miszcz nie miał tyle odwagi aby poddać się pod osąd w trakcie odsłuchów w Krakowie.

Blaga, żenada i tyle.

lancaster, 15 Lis 2007, 09:33

takim go stworzyliście

-------------------------------------------

WOLNE ŻARTY hahaha sory ale każdy kowalem swego losu a tłumaczenie senicza zachowania nie przez niego tylko przez innych to stawia go teżw odpowiednim świetle

Gość rochu

(Konto usunięte)

lancaster>

>Dawajcie dalej chlopaki :)

Można też klasycznym heksametrem?

Na przykład tak:

„Gniew Konstruktora, bogini, głoś, obfity w szkody,

Który ściągnął klęsk tyle na audiofilskie narody,

Mnóstwo dusz mężnych wcześnie wtrącił do Erebu,

A na pastwę dał sępom i psom bez pogrzebu

Walające się trupy rycerskie wśród pola:

Tak to Miszcza wielkiego spełniała się wola

Odtąd, gdy się zjątrzyli sporem niebezpiecznym

Senicz Konstruktor, z Forum walecznym.[...] „

- Jasne. A jakie to głupie! Tez tak chcesz? Dla mnie to bez różnicy, w przelocie spoglądnę na forum dla rozrywki i napiszę co nieco. Pomyśl. Jestem zdziwiony tym w co ostatnio zacząłeś się angażować, odbierałem Ciebie jako fajnego, mądrego faceta.

Trochę sensu poproszę.

i jeszcvze jedna sprzeczność SENICZA

wszyscy zgodnie twierdzą że na AS2007 niskimi zagrał ŹLEEEEE, przed wystawą senicz już bełkotał o złej akustyce POMIESZCZENIA... po wystawie również zgonił na POMIESZCZENIE po tym pisał że dokona zmian w tych swoich naleśnikach. Więc o co chodzi do kur.y nędzy ! w końcu pomieszczenie czy jego potrawy były winne ? skoro u niego w domu gra wyśmienicie natomiast na na AS2007 ŻLEEE a w dodatku teraz jeszcze planuje jakiś pokaz i też chce go zmieniać...?? skoro nie wie nic o akustyce tegoż pomieszczenia to JA spodziewam się tego samego bełkotu o pomieszczeniu co po AS.

BOOOŻE on sam nie wie czego chce ! i jak grają jego naleśniki

senicz sam zachowuje się jakby był z WYLUTU !

=>rochu, 15 Lis 2007, 09:44

...chcecie moze porównac swoje padlinki do marancunia, lub naleśniczka ?

Tak pisał Lancaster

Rozmawiałem z Włodkiem jak go zaprosisz pokryjesz koszty przejazdu a najlepiej jak go zabierzesz do Krakowa a póżniej odwieziesz to całkiem możliwe że Cię zaszczyci Maracuniem, Naleśniczkiem Głośnikami i jak mu się uda także naprawionym Technicsem SL-P1200 którego masz w pogardzie.

Pawle naprawdę czasem jak coś się chce poznać to trzeba zrobić w tym kierunku ruch (ja na przykład ruszyłem dupsko wraz z synem na Audio Show).Włodek na razie tym nie handluje i nie ma produkcji; dla czego ma dopłacać do interesu-to tak ciężko zrozumieć?

Włodek w kontakcie bezpośrednim bardzo otwartym człowiekiem a że ma inne poglądy polityczne niż inni to w kulturalnym społeczeństwie można na tematy polityczne nie rozmawiać tylko o tym co nas tutaj na forum audio interesuje

Proszę Cię zachowuj się,na razie nie słuchałeś tego zestawu Włodka ale sądzę że po podłączeniu do Twojego napędu zachorujesz na Naleśnika to bardzo kulturalny wzmacniacz.Skupmy się na sprzęcie a nie na tym co go otacza

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

>....druga sprawa, ze zagrało jak zagrało(fartalny bas i przez to kiepskie pczucie tempa itp)...ale

>cała reszta super :) ...chcecie moze porównac swoje padlinki do marancunia, lub naleśniczka ?

>...wyśmać to kazdy potrafi, ale jak co do czego przychodzi to tylko jeden senicz sie wystawia a

>chetnych do bezpośrenich porównań - brak :)

No i widzisz, sam nakręcasz te spiralę. Nic nie było super. Zresztą rozmawialiśmy na ten temat na AS ;-) Wiec po co takie teksty?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.