Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek, wiecej mnie nie strasz...troche juz do ciebie przywykłem....ale cholera, niech Cię szlag z tym designem...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To moze byc ciekawe - prezentacja - na przykldzie rehdeko jak hiendowe kolumny nie radza sobie z odtwarzaniem wokali. Puscimy wokal z koncertu udajacy ze wszystko jest ok a potem czyste wokale ze studia. To moze byc pouczajace. Lubie obalac. Mity oczywiscie.

pamietacie mode na magnesy w kotlowniach samochodach.......... ciekawe dlaczego auuuuuuuudiofile nie stosuja magnesy na drutach? moze by uporzadkowaly domeny pradowe w kablu?

podobaja mi sie poradyw stylu no niby ten sprzet jest dobry ale wiesz roznie to bywa ja bym polecil raczej cos sprawdzonego np xxx ale to oczywiscie twoj wybor bla bla i kasa leci mile takie porady. Albo cwaniaczki zakladaja watek calkowicie obojetny fanow jakiegos klocka ......... i znowu kasiora leci. panowie ostroznie jesli maja odwage orznac was na kablach to na innym sprzecie was zalatwia na cacy.

Mysle ze wielu hnadlarzy sprzetu zdolnych jest do najwiekszych podlosci. Jak ciekawie podsycaja zainteresowanie wzm lampowymi z Chin. A jak by kto chcial to oczywiscie chwila momet juz jest i to w kraju, od miesiecy czeka na formumowicza tylko kaska i szczesliwy posiadacz taszczy syfa do domu. No jeszcze musi batalie z zona stoczyc ale juz ma france bo zaplacil za nia. No a szczesliwy sprzedawca dalej snuje nici na forum .............. czekajac na nastepna ofiare.............

senicz, 17 Lis 2007, 15:11

>podobaja mi sie poradyw stylu no niby ten sprzet jest dobry ale wiesz roznie to bywa ja bym polecil

>raczej cos sprawdzonego np xxx ale to oczywiscie twoj wybor bla bla i kasa leci mile takie porady.

>Albo cwaniaczki zakladaja watek calkowicie obojetny fanow jakiegos klocka ...... i znowu kasiora

>leci. panowie ostroznie jesli maja odwage orznac was na kablach to na innym sprzecie was zalatwia na

>cacy.

No wiesz, nie kazdy chce isc w niski budzet. Sa ludzie z ambicjami. Czytajac refleksje z AS 2007 o Tobie mozna przeczytac pochwaly w stylu 'brawo za odwage' lub 'miesci sie w normie jezeli chodzi o relacje jakosc do ceny' itp. To wszystko. Po co robic z siebie blazna, podskakujacego kogucika kiedy kazdy wie, ze jak orzel to Ty nie polecisz. Dlaczego nie wyluzujesz sobie? Mierzi Cie, ze ludzie z kasa omijaja Cie z daleka? To dosc niskie, Senicz.

pzdro

soso

ja niczego nie sprzedaje i nie wciskam kitu innym. A jak widac z forum robi sie zerowisko na naiwnych. Mysle ze kilka porad a szczegolnie dzialalnosc edukacyjna klubu wzbudzi ostroznosc w ofiarach i ze nie wszyskie znane z tego forum osobniki sa takie swiete a raczej wrecz odwrotnie.

senicz, 17 Lis 2007, 15:35

>ja niczego nie sprzedaje i nie wciskam kitu innym. A jak widac z forum robi sie zerowisko na

>naiwnych. Mysle ze kilka porad a szczegolnie dzialalnosc edukacyjna klubu wzbudzi ostroznosc w

>ofiarach i ze nie wszyskie znane z tego forum osobniki sa takie swiete a raczej wrecz odwrotnie.

Jeszcze raz ja, bo zaintrygowały mnie dwie sprawy:

1. Skoro senicz niczego nie sprzedaje, to po co pojechał na AS? Myślałem, że to są TARGI.

2. Działalność edukacyjną to rozpoczyna się od publikacji schematów. Tak przynajmniej robią wszyscy od autorów książek i publikacji technicznych po moją skromną osobę.

hm?

Haiku, bo to fajny pomysł zeby pokazac hobbystyczne ciekawostki. Nie uważasz ?

Chłopaki w chillout studio promowali expresy do kawy...ma to z audio wspólnego tylko co ile...ale i tak było super, ze tam byli. Jeszcze raz pozdrawiam.

Sprawa tak wylada - mnie to mozna wysmiewac ale jak ja podaje fakty prawdziwe o innych a szczegolnie o firmach i ich wyrobach to zaczynaja sie problemy. Wiec zwracam sie do szefow firm aby sami sie odwalili i trzymali swoje szczekaczki forumowe na uwiezi.

A co do sch i reszty info. jak ktos z was zrobi jakis wesoly wzm to moge pogadac o np. pomiarach. A tak to co za przyjemnosc pokazywac wam cos co nie istnieje? zrobta wzm o df 30k a moze nawet 50k i pogadamy. A moze thd jest latwiej? np. 0.00005% o to by bylo ciekawe. Wy tacy bystrzy i tacy mlodzi wyksztalceni a ja smouk, nie dajecie rady? to czego was w szkolach uczyli?

senicz, 17 Lis 2007, 16:15

>A co do sch i reszty info. jak ktos z was zrobi jakis wesoly wzm to moge pogadac o np. pomiarach. A

>tak to co za przyjemnosc pokazywac wam cos co nie istnieje? zrobta wzm o df 30k a moze nawet 50k i

>pogadamy. A moze thd jest latwiej? np. 0.00005% o to by bylo ciekawe. Wy tacy bystrzy i tacy mlodzi

>wyksztalceni a ja smouk, nie dajecie rady? to czego was w szkolach uczyli?

Mało Ci moich wzmacniaczy? Większość jest opublikowana razem ze schematami, pomiarami i dokładnym opisem.

Aj, zapomniałem, zablokowali ci dostęp. No to idź do kafejki internetowej, albo odwiedź znajomych z komputerem ;)

Poza tym skrywanie schematu dobrze zrobionego wzmacniacza jest bez sensu. Kilka wątków obok kolega miał problem z A1. Oczywiście schemat od razu znalazł w sieci. I co - od razu rzuciły się tłumy, żeby go kopiować?

;)

Haiku, 17 Lis 2007, 16:23

>Poza tym skrywanie schematu dobrze zrobionego wzmacniacza jest bez sensu. Kilka wątków obok kolega

>miał problem z A1. Oczywiście schemat od razu znalazł w sieci. I co - od razu rzuciły się tłumy,

>żeby go kopiować?

>

Ma sens pod warunkiem że zrobi się to z głową np. najpierw zbierze się odpowiednie dobre opinie póżniej naprzyjmuje się zamówień i w okresie roku dostarczy do wszystkich zamawiających .Po drodze się robi coś nowszego i znów mamy rok przewagi nad kloniarzami inaczej nie da rady (chyba żeby wybuchajace obudowy robić to takiemu bez odpowiedniego kodu łapki pourywa tylko kto na to pójdzie-może podczas próby otwarcia mały mechanizm autodestrukcyjny silna sprężyna i i nożyk jak z gilotyny taki malutki potrzask na elektronikę zerwie wszystko do kupy.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

muls, 17 Lis 2007, 16:37

>no dobra senicz.Problem w tym ze tych twoich thd jeszcze nikt nie widział.jest nawet problem, czy

>ty je widziałeś.

Bo one są tyci, tyci i ich gołym okiem nie widać-takie są malutkie!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Senicz, mimo,iż byłem jednym ze "sponsorów" Twojego "pokazu" "altusowatego" dźwięku i prywatnie okazałeś się całkiem miłym człowiekiem,ale to co teraz wyprawiasz woła o pomstę do nieba.

Mówisz,że nie wciskasz ludziom kitu - chłopie posłuchaj sam siebie, to jest największy KIT jaki do tej pory był na tym forum.

Jednakowoż nie żałuje tych pieniędzy - posłużyły w dobrym celu - obaliły największy mit tego forum,szkoda,że nie dały rady mitomanowi....

Proszę opanuj się i pozostaw po sobie takie wrażenie jakie miałem po wizycie na AS2007

Jak zobacze wasze konstrukcje to porownamy. Ale jak narazie cos cicho. No to w koncu potraficie czy nie? tyle piany bijecie i nic. A moze mfb ktory machnie? za kilka tygodni biore sie za ta technike i co wtedy? jak daleko jestescie w tyle. No dobra rezygnuje z 0.0001% moze 0.001% dacie rade?

Przyznaje ze to byla wpadka lokalowa. Co ciekawe czesci osob sie podbala choc nie do konca. Mysel ze mam nauczke. Co ciekawego animozje z forum nie zostaly wyciszone. Ale mniejsza z tym. gdyby sponsor napisal konkretnie co jest zlego w pisaninie mojej? i dokladnie z cytowaniem wypowiedzi?

"To moze byc ciekawe - prezentacja - na przykldzie rehdeko jak hiendowe kolumny nie radza sobie z odtwarzaniem wokali. Puscimy wokal z koncertu udajacy ze wszystko jest ok a potem czyste wokale ze studia. To moze byc pouczajace. Lubie obalac. Mity oczywiscie."

Twoje nie poradziły sobie dobrze z niczym - kit

"Ale jeszcze trudniej taki wzm zrobic. naszczescie jest niewielu co to potrafia. To jest elita i mam to szczescie do nich nalezec. Mysle ze granica wejscia do tego klubu powinna sie zaczynac na poziiomie df 50000. Ale na razie w klubie jestem sam i jakos glupio mianowac siebie prezesem i rozpoczac dzialalnosc klubowa."

Elita - kit

Pozostałe wypowiedzi i zakasowaniu wszystkich "hajendow", co zostało zebrane przez jednego z forumowiczów we wpisie "The best of..."

Największy MegaHiperKit!!

senicz, 17 Lis 2007, 16:43

>Jak zobacze wasze konstrukcje to porownamy. Ale jak narazie cos cicho. No to w koncu potraficie czy

>nie? tyle piany bijecie i nic. A moze mfb ktory machnie? za kilka tygodni biore sie za ta technike i

>co wtedy? jak daleko jestescie w tyle. No dobra rezygnuje z 0.0001% moze 0.001% dacie rade?

Mój drogi, jak mówiłem większość moich konstrukcji jest opisanych na wiadomym forum. Są też obrazki z góry z boku i od środka.

Nie mówię tego żeby się chwalić, ale żeby obalić bezsensowny argument, że rozmawiasz tylko z tymi co robią wzmacniacze. Akurat większość audiofilów sprzętu nie robi, a mnie się wydaje, że jednak warto z nimi rozmawiać o sprawach technicznych. No ale skoro nie chcesz, to pogadaj przynajmniej ze mną.

Jeżeli nie odpowiesz na zaproszenie do rozmowy, to są tylko dwie możliwości: Albo wstydzisz się swojego schematu, albo po prostu go nie ma.

Jeszcze jedno. Żart może i był ciekawy, ale ciągnięcie go przez tyle lat już nie jest. Nie chodzi tu o parametry takiego, czy innego istniejącego, czy nieistniejącego fikołka.

Chodzi o to, że forum zostało zdominowane przez jeden beznadziejnie bezsensowny temat. Forum, które może być bardzo interesujące...

Haiku, no to odpuść sobie ten temat...jak mi sie znudzi to też kliknę sobie dodaj do ignorowanych i po sprawie. Po co to nakręcasz ?

Pozdrawiam

lancaster, 17 Lis 2007, 17:07

>Haiku, no to odpuść sobie ten temat...jak mi sie znudzi to też kliknę sobie dodaj do ignorowanych i

>po sprawie. Po co to nakręcasz ?

>

>Pozdrawiam

Zadaję tylko pytania. A że niewygodne? Cóż, moje prawo.

ps. Senicz nadal nie oświecił mnie kim jest "Mistrz Ludwik".

Mnie się przypominają czasy, kiedy był "Mistrz Florian". Jeśli nie wiecie kto zacz, to tutaj próbka jego możliwości:

Ukryta Zawartość

On zamiast współczynnika tłumienia 30k robi wzmacniacze składowej stałej z transformatorem w torze.

;)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.