Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DVD jako transport do DAC'a ?

arturo

Rekomendowane odpowiedzi

Z żalem pozbyłem się wczoraj swojego CD SONY XA555ES. Chcialbym teraz nabyć jakiś starszy DVD z górnej półki, który w przyszłosći posłużyłbymi jako transport do przetwornika Parasound DAC 1600HD, który mam na oku. Po lekturze netu znalazłem np. Pioneera DB-717, Sony DVP-S715, Yamahę DVD-S796 wszystkie w zbliżonej cenie ok. 700zł. czy ktoś ma jakieś doświadczenia w uzywaniu DVD jako transportu CD do DACa? A jak w ogóle grają takie lepsze DVD w stereo? Do tej pory z DVD miałem w domu Harmana DVD 20 i jakiegoś Kenwooda, ale przy sony es to porażka, zresztą mozna było się tego spodziewać. Reszta systemu to kolumny HGP Nightingale i integra Accuphase.

https://www.audiostereo.pl/topic/3603-jaki-dvd-jako-transport-do-daca/
Gość borek1

(Konto usunięte)

Uważam, że lepiej kupić nowe DVD Sony za 700zł jeżeli ma służyć jako transport. W dokładności śledzenia, odczytu i długości życia lasera jest zauważalny progres co do jakości brzmienia nie wypowiem się (po prostu nie wiem jak brzmienie DVD ma się do CD z tego poziomy cenowego do 1000zł). Ponadto 2 letnia gwarancja.

Nie istnieje coś takiego jak suma, którą chcę wydać. Zależy jak atrakcyjna jest cena za dane urządzenie. Dodam, że lubię porządnie zrobione sprzęty (np. cd sony es). I nie mam zaufania do nowych, płaskich i lekkich jak piórko dvd.

marcin07

W kwestii formalnej - zawsze wypowiadaj się ZA SIEBIE

np tak jak to zrobileś pisząc o przyroscie mocy ...wprawdzie zupełnie nie na temat ale przynajmniej nie wypowiadałeś się w imieniu całej ludzkości...

Troy

moje doswiadczenia z DAC plus DVD sa kiepskie (no moze bez rewelacji) ale pewnie z powodu kiepskiego napedu (tania jamaszka).

Co do filtrow stozkowych - to nie tedy droga. to czy filtr zadziala zalezy od krzywek rozrzadu - nie tedy byla moja droga eksperymentatora.

ale to nie to forum

• 3 lata później...

Wznawiam temat. Chodzi mi o solidne markowe DVD, moze byc bez dekodera dts. Stosunkowo tanie. Aluminiowy panel przedni. Wygodna obsluga CD. Odtwarzanie nagranych DVD-R. Brak klopotow z porysowanymi plytami i ze zmiana warstw DVD.

Najchetniej kupilbym Yamache DVD-S796, ale niestety nie odtwarza ona nagrywanych plyt.

Dzieki za wpisy!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.