Skocz do zawartości
IGNORED

Gilowska i Religa - wycieraczki PO.

noster

Rekomendowane odpowiedzi

Ale ja wlasnie zainicjowałem ten wątek by namówic wszystkich którzy czują potrzebę wzmocnienia pisowskiego dna moralnego by zagłosowali na pis. Wtedy mielibyśmy pewnosc kto jest po stronie pana Rydzyka, a kto po stronie prawej ręki JPII kardynała Dziwisza, który ostatnio wszedł w ostry konflikt z Kaczyńskimi.

Kilku zwolenników moralnego dna się już ujawniło - np. lancaster. Zechęcam by reszta też się ujawniła. Chodzi o transparentnosc postaw.

serdecznie wszystkich pozdrawiam.

Dr Religa zaś to świetny przykład na osiągnięcie poziomu niekompetencji wg Parkinsona. Wydaje mu się że bycie ministrem zdrowia to tak samo jak bycie szefem zespołu operacyjnego, tylko w większej skali - wystarczy skołować trochę kasy i wszystko da się załatwić własnymi rękami.

noster, 9 Wrz 2007, 19:59

> Wtedy mielibyśmy pewnosc kto jest po stronie pana

>Rydzyka, a kto po stronie prawej ręki JPII kardynała Dziwisza, który ostatnio wszedł w ostry

>konflikt z Kaczyńskimi.

>Kilku zwolenników moralnego dna się już ujawniło - np. lancaster. Zechęcam by reszta też się

>ujawniła. Chodzi o transparentnosc postaw.

>

>serdecznie wszystkich pozdrawiam.

chodzi ci o uczestników naszego forum?

kto jest za Rydzykiem a kto za Dziwiszem wsród forumowiczów?

a inne opcje?

są przecież jeszcze zwolennicy - jak to pan premier trafnie ujął - "Aleksandra Kwaśniewskiego, chwiejącego się po pijanemu nad grobami pomordowanych Polaków",

co z nimi noster?

Ostatnie wypowiedzi premiera wskazują nieomylnie że wchodzimy w etap zaostrzenia walki klasowej. Problem w tym, że zużyto ostatnie liczące się rezerwy. No bo kogo oskarży się i aresztuje po Kaczmarku i Krauzem aby zrobić większe wrażenie? Może Gosiewskiego za niegospodarność przy budowie peronów PKP? LOL!

Nie jestem za młody, mam dobrą pamięć i jestem dobrze wyedukowany przez rodzinę której losy otarły się o takie miejsca jak Katyń, Oświęcim, Archangielsk, Buzułuk, Monte Cassino czy Tobruk. Naprawdę możesz sobie darować.

nothing personal, Zbig,

po prostu dziwi mnie, że wielu ludzi porównuje PiS do gomułkowszczyzny,

wybacz ja gomułki nie pamiętam osobiscie, czyżby te analogie nie były nieuzasadnione, hmm?

Mi się bardziej nasuwają analogie do okresu rewolucji francuskiej.

Jaruś uparł się zdobyć pełnię władzy i coraz bliżej jest tego że wszystko straci. Nawet jesli wygra wybory to i tak będzie jego klęska, bo nie znajdzie nowych chętnych na przystawki. PiS w roli opozycji z wetującym wszystko preziem w końcu padnie z przypiętą etykietką tych co nie bo nie, a żadnej kontrkoncepcji nie będzie w stanie przedstawiać, bo oni generalnie nie mają koncepcji na tak, a hasła rozliczania będą z czasem traciły popularność. Dodatkowo będą jeszcze gnębieni procesami które wytoczą im Kaczmarek i inni, komisjami śledczymi i być może Trybunałem Stanu za ostatnie numery z powoływaniem odwołanych ministrów.

Tak to widzę, tylko nie wiem ile to może potrwać - może pół roku a może trzy lata. Siła zawiści którą karmi się PiS jest w narodzie wielka.

Zbig, 10 Wrz 2007, 01:38

>

>

>Jaruś uparł się zdobyć pełnię władzy i coraz bliżej jest tego że wszystko straci. Nawet jesli

>wygra wybory to i tak będzie jego klęska, bo nie znajdzie nowych chętnych na przystawki. PiS w roli

>opozycji z wetującym wszystko preziem w końcu padnie z przypiętą etykietką tych co nie bo nie, a

>żadnej kontrkoncepcji nie będzie w stanie przedstawiać, bo oni generalnie nie mają koncepcji na tak,

nie znajdzie nowych chętnych na przystawki? a PO?

powstanie np. rozłam w PO i znajda sie chętni do współdzielenia wladzy , nie doceniasz naszych politykow,

możliwe są różne scenariusze ale koniec PiSu raczej wesoly nie będzie

>arbuzMC

Niczego nie wykluczam, tym bardziej że nie jestem zdeklarowanym fanem żadnej z partii, aczkolwiek na wybory chodzę.

Co do PiSu, to spoiwo łączące tę grupę wydaje się być twarde ale kruche. Jak już pęknie to na tysiące kawałków. Nie wydaje mi się aby oni mieli jakąkolwiek koncepcję, która nie jest anachroniczna. Np. wydaje im się że zdobycie władzy rozwiązuje problemy. Im więcej władzy zdobywają tym bardziej są bezradni, przeciez to widać gołym okiem.

Albo u Jarka pogłębia się paranoja, albo jego polityczny cynizm sięga zenitu.

Bo przecież chyba nie jest takim kretynem, żeby wierzyć w to, co mówi.

Ma to tyle sensu co gadanie Leppera o Białorusi i stalinizmie.

Aczkolwiek Mały Cezar ma mentalność stalinowskiego ubeka napuszczającego

jednych na drugich żeby ich wszystkich skłócić i wykorzystać.

Jestem Europejczykiem.

>Im więcej władzyzdobywają tym bardziej są bezradni, przeciez to widać gołym okiem.

>

nie bardzo cenie Wałęsę ale jego opis Kaczyńskich wydaje sie dosyc trafny "ludzie do walki" oczywiście tyczy się to Jarosława, bo Lech to kukiełka w rękach brata,

Lech chyba zupełnie nie zdawał sobie sprawy na czym polega rola prezydenta. Nie zdziwiłbym się gdyby skrycie marzył o tym aby Jarek przestał być premierem a on na pozycji ostatniego sprawiedliwego wetował ustawy autorstwa bezpisowego rządu.

ja tak szczegołowo nie sledze sceny politycznej i często nie wiem jak oceniać poszczególne wydarzenia,

faktem jest, że wylansowano od samego początku "antykaczyzm" jako trendy,

chociażby dlatego czułem do nich pewna sympatię, pozatym przy okrągłym stole wynegocjowano pewną wizję Polski z którą nie do końca się zgadzam, Kaczyński sporo naobiecywał.

>lancaster, 9 Wrz 2007, 16:10

>tadeo, a widziałeś kiedys samodzielnie myslącego fana PO ?:)))

Taaa...

A widziałeś chłopcze przekrój społeczny elektoratu PiS?

Jak rozumiem wioskowi więcej myślą od wykształciuchów.

Tam czai się zdrowe jądro narodu, podczas gdy im kto bardziej wykształcony,

tym większa zgnilizna i degrengolada moralna.

Gomułka tez za inteligencją nie przepadał ;-).

Jestem Europejczykiem.

dr.Lepper twierdzi, że będzie miał dwucyfrowy wynik, powiedzcie, że to nieprawda,

chciałbym by Leppera nie było już w rządzie i Sejmie ani Giertycha

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>arbuzMC, 10 Wrz 2007, 02:32

Mówimy, że to nieprawda.

Romek ostatnio okazał się być niezłym jajcarzem.

Może te mundurki i lektury to na jaja było?

Jestem Europejczykiem.

>dudivan, 10 Wrz 2007, 08:30

>>Gomułka tez za inteligencją nie przepadał ;-).

>

>I miał ku temu bardzo mocne powody.

Że co, Żydzi???

Możesz rozwinąć!

Jestem Europejczykiem.

Jaro, ooooo....już sie zaczyna personalnie per "chłopcze" ?:)

Zwieracze puszczaja jak Dońkowi tak i elektoratowi....

...najlepsze jest to, ze Donald teraz robi dokładnie kropka w kropke to o co sie oburzał(niesłusznie:)) na PiS i robi ze swoim elektoratem dokładnie to za co ganił jego moherowy fanatyczny elektorat....projekcje jakieś czy jak ? Polityka donaldopodobnych i milleroidentycznych już się Polakom znudziła :) Niedługo znudzi się penie i POlakom(czyli tym ze spotów PO)....bo milleropodobni to lany beton i niech sobie taki zostanie jako pomnik zeszłego ustroju.

...tak, ze przekrój społeczny elektoratu jet tu myślę bez znaczenia....nawet bym powiedział, że zmanipulowany człowiek wygląda żałośniej kiedy jest wykształcony, niż kiedy jest "prosty".

W tym drugim wypadku to zmanipulowanie znacznie łatwiej jest wytłumaczyć :)

Pozdrawiam

noster poprawny coolturalny obywatelu

a nie zapomniałeś chyba dodać że prof Gilowska to (jak kiedyś napisałeś) "pipka"

w przeciwieństwie do takiego tytana odpowiedzialności i ważkości jak ty

no i ta wycieraczka- religa

eee pisiory pipki itp

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.