Skocz do zawartości
IGNORED

Gilowska i Religa - wycieraczki PO.

noster

Rekomendowane odpowiedzi

Jaro_747, 10 Wrz 2007, 08:35

>Możesz rozwinąć!

Tą dezyderatą wykluczyłeś się z grona inteligencji!

Gomułka po prostu doskonale wiedział co, w przytłaczającej większości, reprezentowała ówczesna "inteligencja". "Inteligencja" (to chyba od angileskiego "intelligence (service)") poszła zwyczajnie na usługi tyranii, całkowicie się zaprzedała stalinizmowi. To im właśnie Gomułka zawdzięczał swoje uwięzienie. Gomułka wiedział po prostu że to żadne tam elity, tylko zwyczajna skundlona zbieranina oportunistów. Zgniłki. I miał rację. Do dziś mamy z tym do czynienia.

Zresztą Donald jest "obliczalny". "konstruktywny"(jak widać po kampanii i jego zachowaniu ostatnio), "Razem"(najpierw słyszałem wymyślił "wszystkich Polaków", ale ktoś mu podpowiedział, ze to juz było:)), nie dzieli a łaczy i najważniejsze można na nim polegać, bo on w przeciwieństwie do kaczorów jest prawdomówny :))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...wiem, wiem, było....ale komuna tez juz była a ludzie naal na różowych i czerwonych głosują;)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

dudivan, 10 Wrz 2007, 08:43

>Gomułka wiedział po prostu że to żadne tam elity, tylko zwyczajna skundlona zbieranina oportunistów. Zgniłki. I miał rację. Do dziś mamy z tym do czynienia.

dudi, to Ty zaliczasz sie do inteligencji czy do 'motlochu' ? A może Ty jesteś 'motłoch' z wyboru? A to już jest to 'skundlenie' :-)

lancaster, komuszku-kłamczuszku przeciez podałem ci linka z cenami paliw gdzie jasno widac że za rządów pis jeżdzenie samochodem jest duzo droższe niż wcześniej. No chyba ze ty nieczytaty-niepisaty. Zaszczekiwaniem prawdy faktów nie zmienisz. Próbował ostatnio Kurski i nie wyszło, wiec ta metoda w pisie już nie obowiązuje. Widzę że nie odrobiles lekcji...

Tak sie zastanawiam, masz jakis interes w lizaniu d. pisowi?

"...filtruj wszystko to co uslyszysz od różnych mącicieli oraz pisowskich speców od socjotechniki! Nieraz tu jeszcze usłyszymy o tym czego opozycja przez te dwa lata nie zrobiła. (Tak jakby to opozycja rządziła). W odwracaniu kota ogonem, w mieszaniu pojęć, w odwracaniu uwagi od spraw o znaczeniu najbardziej zasadniczym to oni w pisie akurat są dobrzy i trzeba byc na to wyczulonym."

niesamowite, że na cel wzięliście sobie chłopaki akurat dwóch najciężej i zupełnie bezinteresownie pracujących ministrów z tego rządu, w dodatku ludzi poważnie chorych, którzy ryzykują swoje życie i zdrowie pracując zdecydowanie ponad swoje siły

to wiem, bo oboje znam osobiście (podobnie jak i Donka i jego kolegów)

zaznaczam, że nie należę do żadnej partii i poza płaszczyzną osobistej znajomości nie mam obecnie nic wspólnego z polityką

Kaczyńscy to nie moja bajka

należałem do PO (którą współzakładałem) póki Donek i jego koledzy nie postanowili zmarnować tej partii

dokopać Gilowskiej i Relidze

jesteście doprawdy niesamowici

jakby któreś z nich umarło z przepracowania to pojedziecie napluć na grób "wycieraczek PO"?

skąd Wam coś takiego do głowy przychodzi?

>należałem do PO (którą współzakładałem) póki Donek i jego koledzy nie postanowili zmarnować tej

>partii

buahahahaha :-)))))

A mrówka na to: Ale tupiem słoniu, nie?

graaf, 10 Wrz 2007, 09:34

>

>dokopać Gilowskiej i Relidze

>jesteście doprawdy niesamowici

>

>jakby któreś z nich umarło z przepracowania to pojedziecie napluć na grób "wycieraczek PO"?

>

>skąd Wam coś takiego do głowy przychodzi?

panie, jak kierunek słuszny to wszystko jest cacy..

i wszystko można

(tu nawet zobaczyłem nawet prostą konstatację "ta cipka zyta" czy jakoś tak)

a jak niesłuszny, to nawet fakt że u władzy są dwaj bracia to horror zamordyzmu

(galba: "Kogo śmieszy, że mamy premiera i prezydenta z jednej matki tego pewnie jeszcze bardziej rozśmieszy to, że w super-śmiesznych Stanach Zjednoczonych w tym samym czasie (1) prezydentem, (2) ministrem sprawiedliwości, prokuratorem generalnym, najbliższym doradcą prezydenta, człowiekiem nr 2 w państwie oraz (3) wpływowym senatorem było trzech braci. Co prawda nie bliźniaków ale jednak braci (trzech!). Nazywali się Kennedy.")

>lancaster, 10 Wrz 2007, 08:50

Zacytuję sam siebie :-) :

>3 Wrz 2007, 14:26

>Co wy tak chłopcy ciągle o tej benzynie pierdzielicie. Po ile jest i po ile była.

>A ceny ropy bierzecie pod uwagę? Porównywanie miałoby sens gdyby pokazać

>taki wykresik: cena podzielona na składniki -zakup-koszty-marża-podatki.

>Jak piszą ostatnio ropa dość tania.

Może byś tak dupsko ruszył i zamiast tyle szczekać jakiś wykresik przygotował?

Jestem Europejczykiem.

- To jest męczące, ale jestem gotów się poświęcić - powiedział Jarosław Kaczyński, pytany czy zostanie premierem, jeśli PiS ponownie wygra wybory. W wywiadzie dla radia RMF FM szef rządu wykluczył po wyborach koalicję z Samoobroną i Ligą Polskich Rodzin, natomiast nie wykluczył wspólnego rządu z Platformą Obywatelską.

Ukryta Zawartość

dobrze mowię, Jarosław chce rządzić z PO,

a swojś drogą znowu coś obiecuje, zapisywacze obietnic niech notują będa mogli po wyborach sprawdzić :-)

Ukryta Zawartość

graaf, 10 Wrz 2007, 09:34

>

>dokopać Gilowskiej i Relidze

>jesteście doprawdy niesamowici

>

>jakby któreś z nich umarło z przepracowania to pojedziecie napluć na grób "wycieraczek PO"?

>

>skąd Wam coś takiego do głowy przychodzi?

he he a jak pis prowadził kampanię w 2005 to wybiórczo nadwrażliwych raziły nawet pluszaki

>dudivan, 10 Wrz 2007, 08:43

>Gomułka po prostu doskonale wiedział co, w przytłaczającej większości, reprezentowała ówczesna

>"inteligencja". "Inteligencja" (to chyba od angileskiego "intelligence (service)") poszła zwyczajnie

>na usługi tyranii, całkowicie się zaprzedała stalinizmowi.

Bredzisz chłopcze. Chyba nie za wiele wiesz o tamtych czasach. Pewnie tyle, co z waszych PiSowskich

czytanek. Nawet specjalnie nie chce mi się więcej pisać, bo i tak tego nie zrozumiesz.

Poddałeś się modzie lansowanej przez twoich idoli, że czasy przed IV RP to bagno i czarna dziura.

To gdzie się ci twoi idole wychowali? Od kogo się uczyli (fakt, mamusia była kiepską polonistką,

bo bełkotania ich nie oduczyła)?

Jestem Europejczykiem.

z benzyną lancaster ma racje, jezdżę codziennie od wielu lat a wszystkie wydatki za samochód notuje w kajecie, a że auto japońskie :-) to głównie jest to benzyna i przeglady,

noster, jak mozesz kłamać? walczysz tu o katolicyzm spod znaku JPII a kłamiesz w żywe oczy,

gdzie twoja godność? czy JPII był kłamca jak ty?

kim ty jesteś?

Jaro, specem od wykresów to jest noster :)

Miał facet problem z policzeniem średniorocznego wzrostu cen paliw i opowieściami, ze ceny paliw obecnie są wyzsze niż w 2005r. Co oczywiście jest bzdurą.

Ja wiem, ze ceny paliw są takie same, a PiS na dzień dobry akcyzę nawet OBNIŻYŁ :)

Pozdrawiam

arbuz, to ty chyba w stanach jeździsz tym autem. Co do Gilowskiej i Religi to wierzę że jako osoby prywatne to z pewnością godni szacunku ludzie. Ale idąc w politykę muszą się liczyc że za swoje mizerne efekty, zaniechania, nepotyzm, skrajny koniunkturalizm będą musiac poniesc polityczną odpowiedzialnosc. A ich dolegliwości (daj im Boże długie lata w zdrowiu) nie mają tu nic do rzeczy. Moja ocena dokonań tych ludzi na stanowiskach rzadowych pozostaje druzgocąca.

Jaro, widziałeś najnowsze nekrologi polityczne Donalda ?:)

PiS teraz oszczędza kasę na kampanii reklamowej i pewnie przeznaczy ją na budowanie lepszego państwa niz to komunistyczno-POstokrągłostołowe ;)

Trzymaj kciuki i zagłosuj na PiS zamiast narzekac :)

....jezeli narobią bajzlu to bedę pierwszy, który zwróci na to uwagę, na razie w porównaniu z tym co było do 2005r i z tym co obecnie odpierdziela PO jest super.

A tu masz na zgodę :) :

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

>prywatne to z pewnością godni szacunku ludzie.

dlatego piszesz "wycieraczki" "bez honoru"?

>za swoje

>mizerne efekty, zaniechania

jakie zaniechania i mizerne efekty przypisujesz tym dwóm osobom? może masz na myśli zaniechania rządu czy sejmu? tego i poprzednich kadencji?

rozumiem, że doskonale orientujesz się w ich pracy w ministerstwach i zdajesz sobie sprawę, co w państwie zależy jednoosobowo od ministra?

>nepotyzm, skrajny koniunkturalizm

? co masz na myśli?

>będą musiac poniesc polityczną

>odpowiedzialnosc

polegającą na tym, że "noster" będzie o nich pisał "wycieraczki" "bez honoru"?

prawdopodobnie dlatego, że decydując się na kandydowanie chcą dać ludziom możliwość tego politycznego rozliczenia?

>A ich dolegliwości (daj im Boże długie lata w zdrowiu) nie mają tu nic do rzeczy

mają bardzo wiele

nie ułatwiają bowiem pracy

>Moja ocena dokonań tych ludzi na stanowiskach rzadowych pozostaje druzgocąca

a na jakiej podstawie?

rozumiem, że doskonale orientujesz się w ich pracy w ministerstwach?

w tym co i dlaczego zrobiono a co i dlaczego nie zrobiono?

jesteś oczywiście specem od tych spraw?

jak nie zapomnę to przyniosę z auta ten kajet i wpiszę ceny benzyny z ostatnich 2 lat, z tej samej stacji, raz w miesiącu,

zobaczymy jak to wygląda,

będziemy mieli "jasność" w temacie

:-)

Re: jar1, 10 Wrz 2007, 09:40

>>należałem do PO (którą współzakładałem) póki Donek i jego koledzy nie postanowili zmarnować tej

>>partii

>

>buahahahaha :-)))))

>

>A mrówka na to: Ale tupiem słoniu, nie?

nieporozumienie

wyjaśniliśmy już sobie z jar1 przez PW, że "należałem i współzakładałem"

to jeśli chodzi o fakty, ale oczywiście na temat roli DT można mieć różne zdanie

graaf

dolegliwosci nie maja tu nic do rzeczy, funkcje w rzadzie nie sa chlopie PRZYMUSOWE tylko trzeba przyjac nominacje, jestem chory, nie podolam , odchodze, religa mogl korzystajac ze swojego autorytetu zrobic bardzo duzo i nikt by nie fiknal, kazda ustawe dotyczaca sluzby zdrowia przeglosowano by bez problemu, tylko wiem to ,ze nie mial nic do zaoferowania, jedyne co zrobil to projekt koszyka swiadczen, jest to smiesznie malo jak na 2 lata pracy, niech on odejdzie i oszczedzi wstydu, za wszelka cene z piecha konserwowali uklad w sluzbie zdrowia, co im sie doskonale udalo, bo po 2 latach rzadow dalej mamy do czynienia z przezarta korupcja, niekonkurencyjna instytucja w ktorej nie zmienilo sie NIC, przykro to pisac , ale taka jest prawda...natomiast z punktu widzenia ukladu w ochronir zdrowai wykonali swoje zadanie bardzo dobrze i w 100% , ba posuneli sie nawet do publicznej krytyki prywatnych jednostek ochrony zdrowia i jak mogli utrudniali ich rozwoj, kontraktowanie z NFZ...

co do prof. Gilowskiej to nie wierzylem , ze zrobi cokolwiek jesli chodzi o reforme finansow i w sumie nie mialem zadnych zludzen bo nawet niewinne proby jakichkolwiek ingerencji byly przez do szpiku populistyczny i socjalistyczny PIS utracane w zarodku, co konczylo sie tylko miotaniem Gilowskiej w wielu sytuacjach , ktora nie mogla liczyc tak naprawde na poparcie braci i partii i jakby poszla na wymiane to by ja spuscili z dnia na dzien ... tak jak marcinkiewicz polecial chociaz sie wydawal umocowany w partii...

Ciebie w robocie tez chyba nikt Graaf nie pyta czy jestes chory , czy masz dobry dzien i bedziesz pracowal heroicznie czy nie bo biomet niekorzystny tylko masz robic co do Ciebie nalezy, chociaz Ty w oswiacie robisz to tam chyba jest inaczej...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Re: electro, 10 Wrz 2007, 12:04

>dolegliwosci nie maja tu nic do rzeczy, funkcje w rzadzie nie sa chlopie PRZYMUSOWE tylko trzeba

>przyjac nominacje, jestem chory, nie podolam , odchodze

i co? umywam ręce i co dalej?

nie widzisz, że to kwestia odpowiedzialności?

>religa mogl korzystajac ze swojego

>autorytetu zrobic bardzo duzo i nikt by nie fiknal, kazda ustawe dotyczaca sluzby zdrowia

>przeglosowano by bez problemu

? skąd u Ciebie taka wiedza o funkcjonowaniu ministerstw, rządu i sejmu?

>tylko wiem to ,ze nie mial nic do zaoferowania, jedyne co zrobil to

>projekt koszyka swiadczen, jest to smiesznie malo jak na 2 lata pracy

rozumiem, że doskonale orientujesz się w ich pracy w ministerstwach i zdajesz sobie sprawę, co w państwie zależy jednoosobowo od ministra?

>co do prof. Gilowskiej to nie wierzylem , ze zrobi cokolwiek jesli chodzi o reforme finansow i w

>sumie nie mialem zadnych zludzen bo nawet niewinne proby jakichkolwiek ingerencji byly przez do

>szpiku populistyczny i socjalistyczny PIS utracane w zarodku

myślisz, że to PiS stawia opór ze względu na to, że jest PiSem?

myślisz, że PO, LiD itp. popierają tę reformę?

myślisz, że gdyby Gilowska i Kaczyński byi zdeterminowani to by zrobili tę reformę?

mylisz się, to nie takie proste

Nie graaf. Ludzi nie ocenia się za to czego nie mogli dokonać tylko za to czego dokonali. Każdy, kto podejmuje się jakiegoś zadania zdaje sobie sprawę z ograniczeń. jesli widzi, że nie ma szans - nie podejmuje się. Inaczej się błąźni.

To jest właśnie odpowiedzialność.

I tak jak w latach komuny nie było przymusu zapisu do PZPR i wchodzenie do władzy- teraz zadnego przymusu tez nie ma. A jeśli ktos ma takie swoje własne ambicje, to również musi się liczyć z krytyką.

Re: jar1, 10 Wrz 2007, 12:17

>Nie graaf. Ludzi nie ocenia się za to czego nie mogli dokonać tylko za to czego dokonali. Każdy,

>kto podejmuje się jakiegoś zadania zdaje sobie sprawę z ograniczeń. jesli widzi, że nie ma szans -

>nie podejmuje się. Inaczej się błąźni.

nie dla wszystkich - dla niektórych nie spróbować to błąd

to się nazywa wielkoduszność - podejmowanie wyzwań, które mogą się nie udać

>To jest właśnie odpowiedzialność

czyli co? umycie rąk?

i co? umywam ręce i co dalej?

nie widzisz, że właśnie decyzja o pozostaniu w takim nieciekawym układzie to jest właśnie kwestia odpowiedzialności?

zostać i robić co się da mimo, że ludzie, których światopogląd kształtują media masowe Cię za to oplują i nazwą koniunkturalistą czy "wycieraczką"

to jest odpowiedzialność i nawet heroizm

>I tak jak w latach komuny nie było przymusu zapisu do PZPR i wchodzenie do władzy- teraz zadnego

>przymusu tez nie ma. A jeśli ktos ma takie swoje własne ambicje, to również musi się liczyć z

>krytyką.

krytyką?

jaką krytyką?

czy chodzi Ci o epitety typu "wycieraczki bez honoru" wypowiadane przez osoby, które nie mają pojęcia o tym jak funkcjonuje system rządu w demokratycznym państwie?

Graaf

ja nic nie mysle chlopie, ja oceniam fakty, nie wiem co zrobi lid czy po, wiem co zrobil religa i gilowska, wiem bo minely dwa cholerne lata, rozumiesz? wiem co zrobili , mam tego pelny obraz, nie mam zludzen , ze zmiany sa latwe, nie mam zludzen , ze jeden nawet genialny minister pociagnie prace ustawodawcze, natomiast oceniam ludzi po owocach ich pracy, tylko tyle i az tyle, czym sie moze pochwalic gilowska? wg mnie niczym, religa ? to samo, nie tylko Ty byles w sejmie , nie tylko Ty znasz waznych ludzi, spusc z siebie troche powietrza czlowieku, polityka poznaje sie po owocach jego pracy, nikogo za 10 lat nie bedzie interesowalo na co chorowala gilowska i jak Jej bylo ciezko, te 2 lata minely i kilkanascie wczesniej i nikt tych lat nam nie zwroci, ostatnie dwa lata to byla ogromna zmarnowana szansa na reformy, gdyz byl to okres wzrostu gospodarczego , ktory zacznie slabnac i sie skonczy...to ze bylo tak zle to nie jest wina tylko religi czy gilowskiej, moznaby napisac , ze w najmniejszym stopniu jest to ich wina, jest to wina partii rzadzacej , ktora mial pelnie wladzy i ludzi , ktorzy na nia glosowali...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Re: electro, 10 Wrz 2007, 12:25

>Graaf

>ja nic nie mysle chlopie, ja oceniam fakty, nie wiem co zrobi lid czy po, wiem co zrobil religa i

>gilowska, wiem bo minely dwa cholerne lata, rozumiesz? wiem co zrobili , mam tego pelny obraz, nie

>mam zludzen , ze zmiany sa latwe, nie mam zludzen , ze jeden nawet genialny minister pociagnie prace

>ustawodawcze, natomiast oceniam ludzi po owocach ich pracy, tylko tyle i az tyle, czym sie moze

>pochwalic gilowska? wg mnie niczym, religa ?

nic o tym nie wiesz po prostu

dlatego piszesz, że "niczym"

zresztą to zrozumiałe bo skąd masz mieć wiedzę o pracy ministrów w ministerstwach?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.