Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki cd do Coplanda csa8

gressi

Rekomendowane odpowiedzi

Mój obecny "system" to wzmacniacz copland csa8 i dvd pioneera 626D , spięte audiquestem copperhead , kolumny to kit Akkusa na scan speakach (9300 i 18W8545) .Chcę kupić teraz cd i nie bardzo wiem jaki :rotel 971 , 1070 , 991, może thule 150 , myryad mc100 czy też przede wszystkim marantz cd 17 a może jeszcze coś innego ? Chodz mi głównie o sprzęt z drugiej ręki, no cóż - budżetówka . Jeśli możecie , doradźcie !

https://www.audiostereo.pl/topic/3607-jaki-cd-do-coplanda-csa8/
  • 6 miesięcy później...

Witajcie. Bardzo długo używałem z Coplandem odtwarzaczy SONY, różnych modeli ES (20, 30, 5) i bardzo polecam. Marantze natomiast nie sprawdzają się wcale, dobrze radzą sobie też wyższe modele Pioneera typu 904, 06, 77. To zostało przetestowane, na temat reszty nie wypowiadam się. Pozdrawiam

Zgadza sie, cieple barwne i analogowe brzmienie koniecznie do coplanda.

Kiedys tachalem csa8 po sklepach i sluchalem paru kolumn i przy okazji cd. Podobaly mi sie marantz cd17mkii oraz thule cd150. Nie podobaly mi sie cd nad i primare. Bardzo mnie urzekl kiedys czarny cd musicala oraz tanszy amc cd8, ktorego... w ostatecznosci kupilem.

moje typy:

csa 8 odsłuchiwałem z densenem - poezja (ale za drogo)

nad s-500 - rewelacja (jak wyżej)

w końcu trafiłem na regę 2000 - do coplanda idealne polaczenie (zrodlo do 3000pln).

Moim zdaniem rega jest bezkonkurencyjna - przejrzystosc, swoboda, szczególy nie wyskakuja jak

Filip z konopi, no chyba ze indyjskich to oki, zrownowazenie i spójnosc pasma, lekko ocieplona, uwypuklona srednica,.

Jej analogowy charakter swietnie uzupelnia sie z copi'm, generalnie lubie lampową srednice (wokale) i szybki drive tranzystorowego basu, dlatego to zestawienie jest swietnym kompromisem dla ludzi sklaniajacych sie ku temu. Kiedys mialem marantza 6000 i grało to kulturalnie, kupilem jednak rege i po jakims czasie podlaczylem z powrotem marantza by zademonstrowac go kupcowi - mialem wrazenie ze cos mu sie stalo, gralo to jak pod kocem:-), brakowalo spektakularnej barwy i kultury regi. Zabrzmi to jak truizm, ale wazne jest dopasowanie kolumn, bo te klocki prezentuja z gola odmienne oblicze na konstrukcjach w przedziale cenowym 5-8kilozlotych (takie mnie interesowaly).

Do copiego nie polecam cdików rotela, cairn i coplanda 266 - bedzie za zimno, za sterylnie - chyba ze tego szukasz.

Swoja droga szukam osób majacych doswiadczenia z tunningiem Coplanda ósemki!

Sonicznie Rega to super wybór (żeby się tylko nie sypnęła - raz byłem świadkiem) - większość cd z 8ką gra chłodno i sypie górą. Rega takich extrasów ;))) Ci nie dostarczy. Congratulation anyway!

ja do tego polaczenia polecalbym VDH the firsta, juz na pewno nie bedzie metalicznej góry:-)

a pojawi sie spokój i kultura - glosnikowy dobry kimber zrekompensuje spowolnienie ataku basu, bedzie duzo sie dzialo w tym zakresie:-)

moga pojawic sie problemy z malo delikatnym traktowaniem wysokich tonów, ale przy tym scanspikku to raczej malo prawdopodobne,

bardziej tu wplynie kiepska akustyka pomieszczenia

pozdrawiam all

CD17II - rozjaśnia lekko górną średnicę - II jest lepszy od zwykłego bliżej mu do KI. Z Coplandów sprawdzałem na 17 - CSA28 i było ok, ale bardziej dogadywała się z Exposure 2010 i ECI-2. Wyższe AMC, Musicale oraz wspomniana Rega - to powinny być dobre strzały do CSA 8.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.