Skocz do zawartości
IGNORED

OOIEVAAR AUDIO - Teraz Polska!

konradskala

Rekomendowane odpowiedzi

Rozwiazanie problemu:

powiadamiasz gościa że towar niezgodny z opisem i odsyłasz mu na jego koszt (nawet rozkręcony - gdyż tylko w ten sposób mogłeś sprawdzić czy Cię nie oszukano) - jeśli będzie brak reakcji to :

możesz przywalić z "grubej rury" :

Możesz powiadomić (w razie problemów) rzecznika praw konsumenta że zakupiłeś towar i sprzedano Ci niezgodnie z opisem oraz zgłosić dokonanie przestępstwa (próba wyłudzenia i oszustwa na kwotę powyżej 250 zł - a to już przestepstwo) Jeśli nie dostałeś paragonu,faktury,-również powiadomienie US

Przy okazji - taki badziew a gra prawie jak najdoskonalsze przewody świata - świadczy to o tym że kupując b drogie kabelki kupujemy głównie marzenia i nazwę firmy a nie jakość

Acha - rzecznik w razie czego działa w Twoim immieniu bez jakiejkolwiek kasy (również poprowadzi sprawę sądową bez kasy - wartość przedmiotu ie przekracza 5 kzł)

A co tu jest do opiniowania? Cena z Allegro?

Konradskala polecam propozycje gotowców, których nawet nie trzeba lutować. Ale jak chcesz możesz zaoszczędzić ze 20 złotych i kupić wszystko w częściach po czym zabawić się w montera...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - przewód Hi-Fi CINC DEXON za 59 złotych (mają tanie wysyłki pocztą)

Albo >klasyka< gatunku w konfekcji Monacora

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) GAC-202 za 47 złotych (trochę kiepskie wtyczki, ale mimo wyglądu nie jest to bazarowa chińszczyzna - raczej sklepowa chińszczyzna).

Albo sięgnięcie do bogatej oferty drutów Sommer Cable

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z działu Premade cables for hiFi & home application: np. topowego Solara (dla oszczędnych dostępne niekonfekcjonowane)

Do zabawy w lutowanie polecam Gothama GAC-4 (4 żyły w ekranie) i generalnie wypróbowanie wszystkich kabli mikrofonowych. Wtyczki Nakamichi po 4,5 zł. za sztukę - pasujące na przewody o średnicy 6 mm.

Hi-endu się nie szuka na Allegro za 230 złotych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

marooned, 9 Wrz 2007, 21:39

>BlueMax, tylko tak się składa, że z brakiem podstaw to nieprawda, gdyż facet sprzedaje towary

>niezgodne z opisem, a więc i "niezgodne z umową", gdy ktoś kabel na podstawie takich informacji

>kupi, a potem się dowie, że jakiśtam filtr to tak naprawdę ołowiany balast. To jest oszustwo i musi być ukarane.

Zgadzam się. Chyba źle zrozumiałem Twój wpis o cegle. Jeśli ktoś zamiast zamówionego towaru za 100zł wysyła cegłę, to oczywiście jest to oszustwo i prokurator. Natomiast jeśli ktoś wystawia cegłę za 100 zł i ktoś ją za tyle kupuje, to wszystko jest ok i nikomu nic do tego.

przy DIY raczej trudno ustalic realna wartosc aby kogos szarpac po sądach

zawołajcie paragon od takiego sprzedawcy :-) , a wy chcecie go straszyc urzedem ochrony konsumenta nie zartujcie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Sam brak ekranu na przewodzie jest już niezgodnością towaru z opisem i można na koszt sprzedającego odesłać go i żądać zwrotu pieniędzy.W odwrotnej tylko kolejności:)

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

łączna wartość kabli przekracza 250zł. Całą sprawę prowadzi rzecznik bezkosztowo na zlecenie klienta. Poczytaj ustawe (nowelizacja z tego roku) Ręczę że gość w zębach dokona zwrotu i dojdą mu koszty sądowe. Nie chodzi zresztą tu o te dwie czy tzry stówki tylko o zasadę - oraz dokonanie oszustwa

Jak nie wierzysz to z takim opisem sprubuj mi sprzedać te kabelki (możesz je odkupić) ręczę że dokonam ci zwrotu i narobię kłopotów.

a gdzie jest ta firma ,brak lokalu,brak telefonu stacjonarnego,brak paragonu z czym chcesz isc do urzedu konsumenta?

Pomarzyć sobie możecie... Gościu sprzedaje na aukcji prywatnej i rzecznik konsumenta może mu skoczyć.

Niezgodności z umową też nie widzę. Interkonekt jest ekranowany - przecież to przewód koncentryczny. A głośnikowy jeśli ze splatanych przewodników to także jest ekranowanie (choć nie wiem po co i do czego potrzebny w głośnikowym jest ekran - i gdzie go należy podłączyć, gdyby taki był).

Jedyne co możecie mu zrobić to wypełnić swój obywatelski obowiązek i złożyć w US doniesienie o przestępstwie skarbowym – możliwe że traficie jeśli nie zarejestrował działalności. Ale raczej wtedy urzędnikom nie będzie się chciało z nim bawić. Mają łatwiejsze ofiary.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i co wy na to sprzedane za 7.1kzł a za pare dni w kup teraz 2.2kzł tu sie ładuje frajerow w biały dzien w majestacie prawa allegro jest nie do opanowania od dawna

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jejku, przecież ja nie szukam Hi-Endu do sprzętu wartego może 3000 PLN.

Co się tyczy ekranu - nie wiem czy przewód TDY 6x0,5 mozna nazwać ekranowanym. Interkonekt też nie jest konkretnym przewodem koncentrycznym, nie ma oplotu. Druty wewnątz są skręcone ze sobą. Czy to można nazwać ekranem?

witam.

wydaje się nielogiczne ,ale wypowiem się w tym wątku.

Straszną nagonkę robicie na kable ooievaar.Nie było moim założeniem nikogo oszukać.W opisach zawarłem tylko to co jest rzeczywistością.Długo testowałem wszystkie kable pod kontem brzmienia-o czym tylko raz wspomniał sam kupujący.Priorytetem było właśnie brzmienie,eksperymentując z różnymi kablami,przekrojami i tak dalej-doszedłem do właśnie takich konstrukcji.Moi znajomi testujący kable nie szczędzą mi krytyki,kable pojawiające sie w sprzedaży na aukcjach to tylko i wyłącznie przewody które spełniają kryterium"dobrego brzmienia".

Jeśli chodzi o szczegóły techniczne to ekran jest i nie rozumiem całego zamieszania właśnie o tą cześć przewodu.

Co się tyczy filtru na IC to dobrze są znane efekty działania pierwiastków zawartych w ferrycie i ołowiu na sygnał.

Jeszcze raz podkreślam ,że nie oszukuje klientów.

Jeśli ktoś chce przetestować jakiś produkt ooievaar jestem otwarty na propozycje.

pawcio, 10 Wrz 2007, 09:47

>a jaką rolę pełni ołów?

odfiltrowuje promieniowanie gamma :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

ołów ma za zadanie zapobiec rozpraszaniu się sygnały po wcześniejszym odfiltrowaniu przez ferryt.

niektóre firmy stosują kołnierz ołowiany.filtr jest skonstruowany tak aby można było go przesuwać wzdłuż kabla.

jest ułożony optymalnie na wysokości 18 cm od wtyku.Jeśli źródła zakłóceń występują w ilości większej niż standardowo można filtr przybliżyć do źródła - naprawdę daje to efekt.

mam pytanie do założyciela wątku:

czy ma pan w założeniu zdyskredytować produkty ooievaar ?

może działa pan w konkurencji ?

wszystkie zabiegi typu filtry , rodzaj przewodnika,jego mnogość,przekrój itd ma tylko i wyłącznie poprawić jakość brzmienia które prezentuje dany kabel.

i dziwi mnie przyklask innych Formowiczów. ktoś napisze ,że jest oszukany i już atak,zablokować mu konto,oszust itd..

Nie, nie miałem takiego zamiaru. Nie napisałem przecież, że czuję sie w jakiś sposób oszukany. Nie napisałem też, że otrzymane kable są złe, czy mają jakiś negatywny wpływ na dźwięk.

Po prostu jakies kable musiałem kupić, mogłem poszukać zachodnich produktów, jednak wybrałem ofertę rodzimej produkcji, nigdy wcześniej nie testowanej i bez opinii "mądrych pism" i "wielkich recenzentów".

Ponieważ sam nie miałem wcześniej styczności z tymi produktami, założyłem ten wątek w celach czysto informacyjnych, czyli w zamyśle "czy dobrze zrobiłem - niech wypowiedzą się inni". Nie miałem na celu doprowadzić do niemiłej i zupełnie niepotrzebnej sytuacji typu blokada konta itp.

Może sam tytuł wątku jest w jakiś "podpuszczający", ale to akurat zrobiłem celowo żeby sprowokować kulturalną dyskusję, a nie obrzucanie sie błotem i przypinanie komuś metki naiwniaka.

Jednak szczerze muszę przyznać, że bez względu na cenę jaką zapłaciłem wydaje mi się cokolwiek dziwne, że kupuję przewód głośnikowy pierwotnie przeznaczony do zastosowań telekomunikacyjnych. Kupując myślałem o czys solidniejszym. Nie jestem do końca przekonany, czy taka konstrukcja sie sprawdzi, ale to czas pokaże.

dogon, 10 Wrz 2007, 15:06

>Kondon pomaga w zapowietrzaniu , a ołów doskonale separuje przed promieniowaniem samego

>użytkownika.

>Chyba niczego nie pomieszałem ?

Czy to sa przepisy Qaudio na dobry kabelek?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

bocianvip, 10 Wrz 2007, 12:09

>ołów ma za zadanie zapobiec rozpraszaniu się sygnały po wcześniejszym odfiltrowaniu przez ferryt.

>niektóre firmy stosują kołnierz ołowiany.filtr jest skonstruowany tak aby można było go przesuwać

>wzdłuż kabla.

>jest ułożony optymalnie na wysokości 18 cm od wtyku.Jeśli źródła zakłóceń występują w ilości

>większej niż standardowo można filtr przybliżyć do źródła - naprawdę daje to efekt.

Największy efekt daje założenie ołowianego hełmu na głowę przy jednoczesnym stosowaniu go wraz z łapaczami dzwięku:)

Pomysł marketingowy świetny!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.