Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

bestia, 3 Kwi 2008, 23:44

>To są Cain & Cain Abby o ile sie niemyle to kosztują od $1,500 do 2,000 dolców w zależności od

>wersji.

Dzieki wielkie:)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Te ustroje są pewno strojone na konkretną częstotliwość rezonansową.

Ciekawe, ale pewno drogi interes.

Ja mam niestety tylko to.Ale wspomagam się okablowaniem itp. ktoś chce zdjęcia? :o)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

I jeszcze to

Ukryta Zawartość

post-18457-100005558 1207339926_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A nie myślałeś by sobie ładniejsze zasłony i firanki sprawić? Zamiast tych wytłaczanek? A co na to wszystko żona / przyjaciółka / kochanka?

pozdrawiam,

marcins737 -> dzieki :) wlasnie w kwestii wynajmowania tkwi ostatnio glownym problem moich rozwazan... pod koniec wakacji chce kupic ushery s520 i te monitorki pewnie pograja u mnie dluzej niz rok czy dwa (docelowo do konca studiow) a z lokalem moze byc roznie - kazdy kto kiedykolwiek studiowal wie o czym mowie :)... narazie mam pokoik 11-12m2 zastanawiam sie czy zagraja rownie dobrze w pokoju np. 15m2 (bo nie podejrzewam zebym mial mozliwosc wynajmowania wiekszego przez te trzy lata)...

DARTMAN powiedział: " A nie myślałeś by sobie ładniejsze zasłony i firanki sprawić? Zamiast tych wytłaczanek? A co na to wszystko żona / przyjaciółka / kochanka?"

Nie wiem co masz na myśli "wytłaczanki" chodzi ci pewno o to na ścianie. Natomiast panele "piramidki" są na ramkach więc chowam je po odsłuchach, są to ustroje Semper Acoustic ćwierćwalce również. A firanki hmm zasłony są welurowe ciężkie, a nie jakaś cienka cerata. A tak nawiasem mówiąc czytałem twój wpis o sobie i zastanawiam się od kiedy technics to czysty High-End hmm ....

W pokoju zostaje tylko to:

ustawione w ten sposób jak jest pokazane poniżej i ogólnie nie wpływa to na estetykę pokoju.

Więc nie ma obawy o akceptację żony.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"zastanawiam się od kiedy technics to czysty High-End hmm ...."

Dartman, posiadając TEGO Technicsa ma IHMO prawo pisać, że ma w domu "Czysty High-End" :)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

pojechaliście gościa bo macie w waszym mniemaniu ładniej w pokojach i co? Penis wydaje się centymetr większy?:)))) bez urazy oczywiście:)

Estetyka to bardzo subiektywna sprawa.

Ale trzeba przyznać, że sir.jax przynajmniej się stara poprawić akustycznie pomieszczenie i za to należą mu się wyrazy szacunku :)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

-> wojeknachmej

Czy Ty wiesz w ogóle, o jakim Technicsie jest wspomniane w "o mnie" dartmana?

nedj, 5 Kwi 2008, 17:58

>Estetyka to bardzo subiektywna sprawa.

>Ale trzeba przyznać, że sir.jax przynajmniej się stara poprawić akustycznie pomieszczenie i za to

>należą mu się wyrazy szacunku :)

Dzięki za słowa uznania,musiałem iść na kompromis w kilku aspektach co do ustawienia pokoju. Zaznaczam, że jest to jednak pokój mieszkalny , a nie odsłuchowy, ale jakoś muszę sobie radzić.

A Dartman? hmm... widziałem co nie co (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) i przyznam jestem pełen podziwu,tylko pozazdrościć, mówię teraz serio, aczkolwiek trudno w jego przypadku mówić o dobrej akustyce. Przekonałem się na sobie i moich doświadczeniach, że to prawda jak ktoś kiedyś powiedział cyt." Akustyka pokoju decyduje o jakości brzmienia w ok.80%"

i myślę że to prawda, wcześniej to co mam grało w pokoju 22m ten na zdj. ma 18,5m i zupełnie inna bajka jeśli chodzi o brzmienie. Dlatego też wspieram system okablowaniem i nie tylko.

Choć wiem,że to sprzeczne z twoją filozofią na temat kabli, naprawdę jesteś szczęściażem nedj :o), ale dzięki temu mogę wykorzystać cały potencjał jaki drzemie w moim stereo.

Podziwiam tylko Dartmana, że taki sprzęt ma wpięty w sieć kablami do lampki nocnej.Mógłby chociaż spróbować czegoś innego.

Pozdrawiam was wszystkich :o)

post-18457-100005500 1207425674_thumb.jpg

post-18457-100005501 1207425674_thumb.jpg

post-18457-100005502 1207425674_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze to: czyli izolatory Vibrapoda i kolce Viablue, o klamotach nie piszę bo to widać. He :o)

Z tym,że teraz Advance stoi na izolatorach, zresztą jestem w trakcie zmiany sprzętu właśnie na Advance Acoustic czekam tylko na CD do niego, a CA pójdzie do ludzi. Niewielka zmiana, ale zawsze zresztą każdy słucha na tym na co go stać.Mnie na razie na to.

Pozdro

Ukryta Zawartość

post-18457-100005498 1207426504_thumb.jpg

post-18457-100005499 1207426504_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam.

Przepraszam że się wciąłem w wątek ale te intetkonekty w tle na zdjęciu to chyba DNM RESON. Świetne kabelki, porównywałem z kilkoma innymi firmy TARA LABS ale DNM okazały się bez konkurencyjne (w połączeniu z moim sprzętem oczywiście).

Poprawka dopiero spojrzałem to był stan sprzetu dartmana jakim dysponował w 2006 roku,kto wie co teraz ma? Hmm... Sorry dartman.

P.S.

dartman pochwal się!

Święta prawda stare Infinity to było coś, teraz już takich nie robią a i brzmienie dzisiejszych konstrukcji to już nie to.

Pa

Dobrze Panie ze sie odważyłeś i uakustyczniłeś pokój. Założę się, ze u Cibie lepiej gra niz u tych co maja lepszy sprzęt i gołe ściany i podłogi. Akustyka pokoju jest k**ewsko ważna, ale wiele osób o tym zapomina, albo nie chce pamiętać. Zresztą poco... Przecież mają sprzęt za dziesiątki tysięcy tylko po to żeby się popisać przed znajomymi słuchając na około 3 płyt, w tym oczywiście diana krall hehe ( tak trochę groteskowo przedstawiona sytuacja ale co tam:P )

BTW zawsze sie zastanawiałem nad dwoma wyjściami. Co lepiej zrobić:

- Kupić tani sprzęt i od zajeb... akcesorii - typu kolce, dobre sieciówki, itp

czy

- Wydać tą samą kasę na lepszy sprzęt, ale bez akcesorii...

???

oczywiście te dwa warianty sprzętu są w dobrych warunkach akustycznych :)

>Witam.

>Przepraszam że się wciąłem w wątek ale te intetkonekty w tle na zdjęciu to chyba DNM RESON. Świetne

>kabelki, porównywałem z kilkoma innymi firmy TARA LABS ale DNM okazały się bez konkurencyjne (w

>połączeniu z moim sprzętem oczywiście).

Głośnikowy to DNM Reson , a ic to audioquest Copperhead, ale masz rację tam w tle to ic zrobiony z DNM Reson gł. ale łączy tuner Denona.

Ale miałem już wypożyczony DNM Reson na wtykach Bullet Plug, zostałem przy AQ bo ma zupełnie podobny charakter brzmienia jesli chodzi o linię basu, ale przekazuje więcej informacji z tła. Reson na tyle wycofał górę oczywiście w parze z Resonem głośnikowym, że scena zwężyła i głosniki już nie grały na boki. Teraz na wielu płytach TDLe znikają wręcz.

:o)

Podstawowym i najlepszym ustrojem akustycznym jest gruba tapeta na ścianie. Najbardziej to widać w pustym pokoju po wytapetowaniu, a jeszcze bez mebli. Echo jest kilka razy mniejsze. A na zdjęciu widzę białe ściany... co to szpital?

Reson jest dobry do głośników, gdy się podwoi jego grubość, czyli do jednego zacisku dokręci 2 przewody. Znika wtedy większość jego niedostatków. A nie jest na tyle drogi, żeby sobie tego pożałować.

Zdzislav, 5 Kwi 2008, 22:37

Wiesz co któryś z recenzentów powiedział kiedyś:

" że są tacy którzy się pukają w czoło słysząc że ktoś kupił Neela np. 7ES gold za prawie 500zł(to jest ten czarny niżej) i myślą wolałbym dołożyć te 5 stów do CD i zagra lepiej niż cdek o 5stów tańszy, ale na Neelu"

Prawda jest jednak taka,że akurat jest na odwrót.

Fakt, że gdy kabel był "surowy" nie chciał grać! w dźwięku był totalny chaos, ale włączyłem sprzęt na tydzień non-stop nie wył. go i każdego kolejnego dnia grał coraz lepiej, scena zaczęła się układać i wszystko powoli miało na niej swoje miejsce ten efekt nazywa się "wygrzewaniem" i wierz mi, że ten proces jest słyszalny. Jeśli jesteś osłuchany i znasz swoje płyty na pamięć to napewno usłyszysz.

Pa :o)

" że są tacy którzy się pukają w czoło słysząc że ktoś kupił Neela np. 7ES gold za prawie 500zł(to

>jest ten czarny niżej) i myślą wolałbym dołożyć te 5 stów do CD i zagra lepiej niż cdek o 5stów

>tańszy, ale na Neelu"

To co piszą recenzenci, to wiesz, czytam z przymrużeniem oka.

Fakt, że gdy kabel był "surowy" nie chciał grać! w dźwięku był totalny chaos, ale włączyłem sprzęt

>na tydzień non-stop nie wył. go i każdego kolejnego dnia grał coraz lepiej, scena zaczęła się

>układać i wszystko powoli miało na niej swoje miejsce ten efekt nazywa się "wygrzewaniem" i wierz

>mi, że ten proces jest słyszalny. Jeśli jesteś osłuchany i znasz swoje płyty na pamięć to napewno

>usłyszysz.

takie efekty to ja słysze :)

Ale chciałbym kiedys posłuchac 2 takich samych budżetowych systemów jeden z dobrymi kablami gł. i sygn. A drugi z akcesoriami full wypas. Ciekaw jestem czy było by słychgać różnicę.?

Głaz.

Bez urazy, ale życzę ci powodzenia i przyjemności słuchając w pustym pokoju tyle, że z wytapetowanymi ścianami. Hmmm....

Mogło by być ciekawie.

Pozdro Głaz

A kto powiedział, że mają być same tapety? Ja??? Przynajmniej normalne umeblowanie w pokoju z tapetą.

Powodzenie już osiągnąłem, ale dziękuję za dobre słowo :-)

Zdzislav, 5 Kwi 2008, 23:01

Spróbuj w końcu "nie wierzą ci co nie słyszeli"

A z recenzentami masz trochę racji, nie mniej jednak trzeba pamiętać , że co niektórzy z nich to ludzie czynnie uprawiający muzykę, zazwyczaj klasyczną, a ci są wyczuleni na brzmieniei wiedzą co piszą i słyszą. Ale zawsze warto chociaż przeczytać, wiadomo że nie każdy lubi takie samo brzmienie jednemu "to" się podoba , a drugiemu "tamto". A czytanie recenzji jest jednak pomocne i tak w końcu decydujesz sam.

Masz dobry pomysł więc spróbuj.

Pa

>sir.jax, 5 Kwi 2008, 22:26

>Poprawka dopiero spojrzałem to był stan sprzetu dartmana jakim dysponował w 2006 roku,kto wie co

>teraz ma? Hmm... Sorry dartman.

>P.S.

>dartman pochwal się!

>Święta prawda stare Infinity to było coś, teraz już takich nie robią a i brzmienie dzisiejszych

>konstrukcji to już nie to.

>Pa

Cze :-)

Zmieniło się niewiele (a może jednak), głośniki te same, technics ten sam (wiele potyczek już wygrał) natomiast wzamk inny....

Stara dobra Yama, Mx-1000. Ola o le ...10 mosfetów na kanał, moc 260W przy 8Ohm, wygeneruje 1000W na 1Ohm dynamicznie.

Niestety to mało :( szukam dalej właściwego wzmaka dla moich cudownych Re90

pozdrawiam,

Niestety to mało :( szukam dalej właściwego wzmaka dla moich cudownych Re90

A może bardziej wydajny prądowo wzmak,podobno moc wzmaka nie świadczy o niczym, nie musi być mocny ważne żeby miał rezerwę prądową. Miałem wzmak końcówkę Technicsa z serii 800 niby ok.100W na kanał, ale co z tego jak pobór mocy z sieci 220V miał ledwo 250W czyli 50W rezerwy. CA Azur 540 ma 2x50W, ale za to pobór z sieci przynajmniej tak wynika z tabl.znamionowej 615W max. i tu już masz zapasu 500W to dlatego zrezygnowałem z Technola. CA niby miał mniej basu, ale to nie prawda on poprostu był lepiej kontrolowany przez to że miał więcej rezerwy, a Technol co? buczał jak bufer dlatego że nie radził sobie z basem, bo niby jak przy zapasie 50W.

I tak to z tym jest. :o)

• Pokaż nowe odpowiedzi