Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

_WILU_ - wlasnie dlatego zamiescilem te zdjatka.

ganzz_gut - trzeba sobie jakos radzic. i tak jest dobrze, nie narzekam. na bank nie jest idealnie ale jest najlepiej jak moze byc w tym pokoju.

@lenar_87 - tez przysluchiwałem się 880 ale spodobały mi się (urzekły mnie:)) AKG i takie wybrałem - nie żałuję :) a moja narzeczona ciągle nie jest przekonana do moich nabytków - do odizolowania się od jej "nieprzekonania" i "m jak miłość" służą mi właśnie słuchawki :)

@HM69 - gryzoń to apple'owska mighty mouse :) kolory frontów maskownic są srebrno szare - na zdjęciu nie wyszło - reszta...no cóż wynajmowane mieszkanie = nie moje meble = mało możliwości manewru :( jedynie komody są moją wlasnością i kolor ścian :) ale już niedługo mam nadzieje przeieść się na własne włości - mam nadzieję że będzie lepiej i nie na oknie ;)

@ganzz_gut - ja też się cieszę że już nie jestem studentem ;)

@_WILU_ & lenar_87 - trzeba sobie radzić a jak widać nawet w wynajmowanych warunkach jakoś można słuchać muzyki a że stolik pod sprzęt nie z marmuru i jakieś takie niewyjściowe - kiedyś będzie lepiej :)

Jasne, ze sie da! A jaka potem jest radosc jak efekt jest lepszy! Ja sie 3h zastanawialem jak bez wyrzucania mebli wstawic te fotele a jednoczesnie poprawic doznania... potem tylko 2,5h demontowania systemu, wynoszenia klamotow, przesuwania szafek i oto jest... usiadlem i mnie wbilo :) i chyba o to chodzi... a to ze nie wyglada tak jak powinno byc, ze nie ma ustrojow - do tego dojdziemy...

gibril@ rozumię, że mieszkanie wynajęte, meble, i,t,d, Ja nie pisałem o meblach czy krześle tylko o tym co na nim stoi.., że z innej parafii; rozumiesz?

pozdrawiam

ja na przeciwko sprzętu mam wygodną kanapę na której uwielbiam spędzać czas czy to ze sluchawkami na uszach czy też sluchając na monitorkach. w domu u brata czekają erteele 3 i pomysł na zmianę sprzętu do nich - jamaszki (te z opisu omnie) sie wysłużyły i znudziły. może i erteele się zmieni ale nie wszystko naraz. a teraz - płytka w sprzęt i zasnąć przy jakiejś ciekawej muzyce :) dobranoc wszystkim

@HM69 - jasne rozumiem :) ale na razie po prostu gra a nie wygląda - czeka na swoje właściwe miejsce we właściwym mieszkaniu żeby wszytsko dopasować - pewnie do tego czasu jeszcze zmienie sprzęt więc na razie koje się muzyką a nie sprzętem:) a jak dojdzie mi TA-E1000ESD - czarny z drewnianymi boczkami - to dopiero będzie odpust kiczu :D ale ważne żeby wszytsko grało :)

Witam Wszystkich.

Być może na temat a być może nie, zobaczymy.

Gdyby ktoś miał ochotę zobaczyć fotki z ostatniego Bristol Audio Show (20-22.02.2009) to zapraszam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A to na zachętę :)

post-17178-100001949 1236039091_thumb.jpg

post-17178-100001950 1236039091_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

gibril, 2 Mar 2009, 21:15

Ciekawy ten Twój Kenwood! Zapraszam do zakładki "Kluby" do tematu "Klub miłośników dobrych miniwież" i podzielenia się wrażeniami z odsłuchów. Choć czytałem test porównawczy z innymi mini, ale zawsze lepiej poczytać opinii codziennego użytkownika zestawu :)

Luxmany i winyle 

Witam,

Ostatnio w ramach poprawy akustyki pokoju odsłuchowego zainwestowałem w rolety (na wszystkie okna) z grubego materiału (50% lnu i 50 % bawełny) - efekt nieprawdopodobny! Pozdrawiam, V-t.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

do punka,

a na której wyspie mieszkasz ? bo sądząc po kaloryferze na ścianie i listwach przypodłogowych to jest iście angielskie/lub irlandzkie :P

A to moje ustrojstwa i ustroje (wszystkie sam robiłem.

absorbery jeszcze nie powieszone bo jeszcze ustalam pozycję w której mają zawisnąć...większość "exhibicjonistów" w tym watku obrywa za dywany po babci i kwiatki na kolumnach, ciekawe za co mi się dostanie :) uprzedzając pytania...nie jestem fanem Elvisa, powiesiłem króla bo uważam że wygląda cool a po za tym to tkana makata więc profit podwójny wizualny i soniczny :)Więcej fotek wrzucę jak zrobię za dnia

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten pokój wygląda trochę jak kaplica - spadzisty strop, ołtarzyk z Elvisem...

w wersji mniej optymistycznej można nawet pomyśleć, że to jakaś krypta ;)

Airmike, 3 Mar 2009, 21:20

Ciekawie to u Ciebie wygląda. Mnie jednak zastanawia Twoje "O mnie". Piszesz, że w drugim systemie graja Heybrooki HB4 (takie jak moje) i łączysz je z niższym (względem Marantza z fotki) ampli. Czyżby monitorki ze zdjęcia spisywały się lepiej w systemie głównym ?? W jakiej masz kolorystyce swoje HB4 ?? Moje są całe czarne...

Luxmany i winyle 

@ Viniu , tak, ten pokój ma ok 13 m2 powierzchni więc HB4 są do niego zbyt duże. Moja wersja jest również cała czarna. HB 4 rozwija skrzydła dopiero w duzym pomieszczeniu >15m2 - czy masz podobne odczucia ?

@ ganzz_gut jak tam krypta, zaraz wrzucę zdiątka zrobione za jasności, ocenisz jeszcze raz, Elvisa zawsze mozna zdjąc, bo kryje tylko kolejny absorber 125 x 160 cm, na którym mozna powiesić dowolne szmaty/gobeliny i obrazy, uważam że Elwis wyglada ciekawie - lepsze to niz patrzenie w pustą scianę ale każdy może miec swoje zdanie

@mk345 - zgoda :), za duże do tych monitorków ale zatrzymałem je ze względu na nowoczesny design i trapezoidalną platformę - spójrzcie ponizej na konstrukcję monitora, to nie jest równoległościan, w przyszłości dorobię do nich granitowe pltaformy w kształcie trapezu, powinno wyjsc dobrze no i dociążę je trochę

Trudno zachować minimalizm w małym pomieszczeniu, wstawimy parę rzeczy i juz jest bałagan, mysle ze mimo wszystko jest to minimalistyczne wnętrze, tylko Elvis je trochę ożywił ;-)

Parę słów odnośnie oświetlenia, to 4 razy reflektor LED RGB, dwa na froncie (skierowane na Elvisa) działają w slow-run-ie czyli takie powolne płynne przejscia kolorystyczne, jak mnie zaczyna wkurzać mogę przełączyć na stałe światło, zależnie od nastroju :)

Ustroje: płyta z wełny stroprock 161kg /m3, 5 cm grubości, w drewnianej ramie, na wszystko materiał obiciowy. Ćwierćwałki z tej samej wełny, r=20 - zrobić to to był meksyk, ale dla chcącego nic trudnego.

Ukryta Zawartość

post-17492-100001706 1236161180_thumb.jpg

post-17492-100001707 1236161180_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi