Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

peter5on, 24 Lip 2009, 00:03

>Czy dzydzeje też mają wstęp na to zabawne forum? :)

oczywiście, że mają. witamy. tyle, że gdzie głośniki?

i powiem szczerze: nie lubię pioneera mikserów.

????

jozefkania, 24 Lip 2009, 00:11

>unc unc unc unc unc unc umpa umpa

UNC -University of North Carolina; to bardzo dobra szkola, prosze nie obrazac ;):):)

UMPA - ...niemam pojecia, moze byc

:):)pozdr.

To jest dotykowy sampler/efektor nie jest to mixer i nie może zastąpić mixera, instrumentem też bym go nie nazwał. Ma on jeszcze kontrolę midi przez co mogę poprzez touch pada kontrolować np abletona na laptopie.

Ten filmik wszystko wyjaśni ale nie pokazuje jego wszystkich możliwości.

Ogólnie mogę poinformować was że technika dj-ska tak pędzi na przód że pewnie niewielu z was wie że vinylem z kodem czasowym kontrolujemy mp3 na laptopie przez co mamy feeling grania z winyla, a muzykę mamy na laptopie. Nie musimy zmieniać tej płyty z kodem czasowym, możemy skreczować i robić z nią co się chce i dźwięk jest bardzo zbliżony do tego z vinyla. Mixera też mogę używać jako kontrolera świateł i każdego programu z funkcją midi (mixer cyfrowy)myślę że mogę mixerem nawet grać w gry komputerowe jak joystickiem. :)

Tutaj przykład oprogramowania traktor dj dzięki któremu dj kontroluję muzykę i obraz jednocześnie płytami winylowymi z kodem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co przyniesie przyszło tego nie wiem ale na pewno wszystko idzie w tą stronę żeby nie tachać ze sobą kilogramów winyli i cd.

Ukryta Zawartość

Wiemy, wiemy, przynajmniej niektórzy..co grasz?? Ile dałeś TouchPad'a?

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Za korga zapłaciłem 1300 zł jest on alternatywą dla efektora od pioneera (efx 1000) który z kolei kosztuję ok 3 tyś zł

A gram house, funky, indie dance, ogólnie muzyka elektroniczna która mało komu się spodoba na tym forum.

Co do waszego forum to trochę was tutaj dużo, więc wolę swoje forum djshop gdzie jest nas zdecydowanie mniejsza liczba i wszyscy się dobrze znają. Jednak u was jest baza wielu ciekawych informacji, kiedyś często tu siedziałem ale niestety panuję tutaj dosyć niski poziom (dorośli zachowują się jak dzieci)

No ale dosyć offtopa (u nas mod by się już denerwował za bełkot nie na temat) :)

Każdy ma swoje zainteresowania...i to jest OK...ale powoli dochodzimy do absurdu...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

@ peter5on

Jest taki klubik, możesz dołączyć:

Ukryta Zawartość

Nie zaśmiecajmy tego jednego z najfajniejszych tematów na tym forum ;)

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

To nie moje, tylko zaczerpnięte z forum o wnętrzach na gazecie. To nawet nie jest żaden panel akustyczny tylko zdaje się szafa ścienna, ale w odpowiedniej formie może to być ciekawa inspiracja dla zwolenników minimalizmu, którzy chcą podnieść właściwości akustyczne pomieszczenia ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panele akustyczne do wyboru

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

peter5on - na co rozwiazujesz dominante septymowz a na co 6/4 ? Podobnie tryton? Rusza Cie system temperowany czy wzorem dizdejow by niu generaszion poł tonu czy cały zadna roznica byle kul było?

Skoro taki niski poziom na naszym forum to moze napiszesz jakies fajne dyktando w czterogłosie co by nas zawstydzic?

Pozdrawiam

Nie wspominajac o tym ze na dzien dobry (ktorego zreszta z Twojej strony nie zaobserwowałem) jestem w stanie (i nie tylko ja na tym forum) kilkoma zadaniami na interwalach dporowadzic Cie do placzu i ani Jezus Chrystus ani DjBobo by Ci nie pomogły - .... wiec wyluzuj, plis...

peter5on - na co rozwiazujesz dominante septymowz a na co 6/4 ? Podobnie tryton? Rusza Cie system temperowany czy wzorem dizdejow by niu generaszion poł tonu czy cały zadna roznica byle kul było?

Skoro taki niski poziom na naszym forum to moze napiszesz jakies fajne dyktando w czterogłosie co by nas zawstydzic?

Pozdrawiam

No właśnie to jest poziom tego forum. Dogryźć komuś i napisać jak najwięcej bzdur albo słów których znaczenia się nie zna. A drugi jeszcze temu pierwszemu przyklaskuje, na pewno poczułeś się dowartościowany tyle że mnie twoje teksty w ogóle nie ruszają.

Tylko ty dałeś się sprowokować jak dziecko, czyli właśnie tacy jak ty zaniżają poziom, twój nick w pełni odzwierciedla twoją osobę (majonez biała bezmyślna masa)

Szkoda że niema u was jakiś sprawnych moderatorów, a zajrzałem tu tylko dlatego że zamknęli mi moje forum w związku z pracami konserwacyjnymi. Ale nie martw się postaram się tu więcej nie zaglądać. Na szczęście jest tu wielu ciekawych ludzi z odpowiednią wiedzą i poziomem by nie wdawać się w głupie gadki tak jak ty, więc myślę że offtop zostanie zakończony.

Ps: Idź spać.

Jak się wchodzi komuś do salonu w butach bez przywitania i mówi że ma kijowe meble to można się spodziewać reakcji podobnej do mojej.EOT

rafallster=>

ciężko jest zrobić dobre ujecie (trzeba lepiej się posługiwać aparatem) ale może coś zobaczysz..

oświetlenie 1-wsze to LED, można je ściemnić na zasilaczu ale nie da rade ściemniaczem ściennym

oświetlenie 2-gie- halogeny normalnie ściemniane.

Ukryta Zawartość

post-9209-100009387 1248639266_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo mi sie podoba. Efekt jest lepszy niz myslalem.

Oswietlenie drugie jest tez na led-ach czy to sa normalne halogeny ?

Super to wyglada naprawde, dzieki za zdjecia ;)

majonez, 24 Lip 2009, 23:57

>peter5on - na co rozwiazujesz dominante septymowz a na co 6/4 ? Podobnie tryton? Rusza Cie system

>temperowany czy wzorem dizdejow by niu generaszion poł tonu czy cały zadna roznica byle kul było?

>Skoro taki niski poziom na naszym forum to moze napiszesz jakies fajne dyktando w czterogłosie co by

>nas zawstydzic?

>Pozdrawiam

off top roku. i popisu głupoty zarazem. a celem dj jest puszczanie muzyki do tańca. liczy się głównie skuteczność.

????

To rozproszone to led- jak widac tasma bardzo landie swieci wiec uzywam tego swiatla na codzien, jest bardzo oszczędne. to punktowe to halogeny- uzywam do robienie klimatu przy slychaniu muzyki. Efekt jest super, dużo się zmieniło po zamontowaniu firan.

• Pokaż nowe odpowiedzi