Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

A to moje ustrojstwo :D

[obrazekLUKASZ-234558_1.jpg] [obrazekLUKASZ-234558_2.jpg] [obrazekLUKASZ-234558_3.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2317-100000797 1170262899_thumb.jpg

post-2317-100000798 1170262897_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jazz, cholera, większość z nas mieszka w tzw. blokach, komunistycznym wymyśle, i naprawdę nie mamy dużej swobody w ustawianiu sprzętu. Stawia się tam, gdzie gra najlepiej.

Przy tym skromnym oknie powinien byc jednoosobowy fotel do czytania przy swietle dziennym, lub ten "stolik" i dwa krzesla. Az szkoda sugerowac, ale po prawej stronie masz do cholery sciane, postaw tam te traby, a ten tranzystorowy nagrobek postaw gdzies przy kanapie, na ktorej siedzisz i sluchasz...no, nie wiem czego tam sluchasz. W najgoszym wypadku, jesli juz jestescie tak religijnie uparci na te dmuchawki pod oknem, praktyczniej byloby chociaz dojsc do okna przestwiajac ponownie ten posag gdzies na bok. Czy to zawsze musi byc zbudowane/ulozone na tzw "polska kupe"?

W końcu żyjemy w polskiej kupie i prawdę mówiąc wolę mieć paczki rozsunięte względem siebie o 2.5 metra a oddalone ode mnie o jakieś 3-3,5 metra i mieć za sobą trochę wolnego miejsca zamiast siedzieć 1,8 metra od paczek opierając się o ścianę....

Pozdr

Michał

Jazz co sie tak pieklisz jestes jakims zawodowym dekoratorem wnetrz czy co? moim skromnym zdaniem wyglada calkiem niezle, ja do twoich zabytkow w salonach sie nie p.........m. Pozdrawiam wszystkich

Ja tam staję po stronie Jazza i tak właśnie sobie to urządziłem. Mogę sobie poczytać gazetę przy świetle dziennym, do sprzętu mam na wyciągnięcie ręki i nie potrzebuję pilota. I - ma to też minusy wynikające z tego co napisałem na końcu. Pokoje w blokach mają kształt zwykle mocno prostokątny co przy ich niewielkiej powierzchni oznacza też i niewielką odległość między kolumnami a miejcem odsłuchu z wszelkimi tego konsekwencjami.

Doradzałbym jednak przynajmniej ustawienie klocków tak, by do każdej zmiany płyty nie trzeba było maszerować przez cały pokój, bo to bez sensu. A w przypadku gramofonu może wręcz bardzo szybko zniechęcić do czarnej płyty. Te klocki naprawdę nie muszą być ustawione dokładnie pomiędzy kolumnami i warto trochę pokombinować z ich ustawieniem tak, aby było po prostu wygodne.

Zdjęć na razie nie zamieszczam, bo nie dorobiłem się jeszcze cyfrówki.

Hern, ale zastanow sie przez chwile. Wyobraz sobie, ze teraz przenosisz ten nagrobek-grajek w bezposrednie sasiedzwo swojego fotela, z ktorego sluchasz. Nagle mozesz podejsc do okna, otworzyc okno, wyjrzec na zewnatrz, gwizdnac do kogos, zobaczyc jaka jest pogoda, przewietrzyc sie troche, pomachac fajnej lasce albo miec swiadomosc, ze mozesz. Wyobraz to sobie. Takie "niekonwencjonalne" rozwiazanie.

Hern->

polecam Tobie wizyte w kilkunastu roznych sklepach meblowych w Stanach. Czy wiesz, ze Amerykanie kochaja sie w pseudo-antykach? Wizyta w takim sklepie, czy amerykanskim domu klasy sredniej nie raz przyprawia o usmiech. Ach te ciezkie gdanskie szafy, te witrazyki za tysiace $$$. Bezguscie!

pozdr.

Witam

Pomijając warunki mieszkaniowe, z jednym się muszę zgodzić. Światła dziennego nigdy dość. Takie światło jest najzdrowsze, a nie tylko na uszach Szanownej Braci audiofilskiej powinno zależeć.

No ale taki mądry jestem, bo moje zdjecia umieściłem dość dawno i kolega Jazz:-) ich zapewne nie widział. Bo gdyby widział, to pewnie też by mi się za coś dostało :)

Pozdrawiam

Przyznam, że takie gwizdanie na kogoś niezbyt kulturalne zachowanie :). W końcu powiedzenie "gwiżdżę na Ciebie" nie jest zbyt miłe dla adresata.

Przepraszam, że nie na temat. Nie mieszajmy w tym wątku.

Pozdrawiam

KotFilemon przecietny amerykanin nie zmiescil sie w moim pokoju ja waze 75kg i nie mam problemu z otworzeniem tego okna przed stojacym przy nim nagrobkiem . pozdrawiam

KotFilemon ponoc koty maja dobry wzrok jezeli komoda sosnowa regal na ksiazki i plyty oraz lawa w okleinie drewno podobniej sa dla ciebie antykami to sie lepiej zastanow koteczku. pozdrawiam

Hern->

nie wiem, dlaczego odniosles to do siebie? Ja tylko wspomnialem o dziwnych gustach Amerykanow, ktorzy sami nie majac dlugiej historii na sile wtlaczaja ja sobie do mieszkan.

pozdr.

>Kot z tego co sie orientuje, to parwdziwa kase kosztuja wlasnie gustowne, "europejskie", normalne meble. a te niby antyki czy antyki to tak dla plebsu wlasnie, by se poprawic image jakos czy cos. przewaznie straszny kicz.

To i ja coś dorzucę, ustrojów raczej niewiele, więc pstryknąłem swój skromny sprzęt.

Jazz -> Jeśli chodzi o okno to na zdjęciu nie widać, ale po prawej stronie jest drugie z drzwiami na balkon tak, że niema problemu.

[obrazekLUKASZ-234721_1.jpg] [obrazekLUKASZ-234721_2.jpg] [obrazekLUKASZ-234721_3.jpg]

Ukryta Zawartość

post-5181-100000792 1170262907_thumb.jpg

post-5181-100000793 1170262906_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kot, juz tlumacze. Podobnie jak w przecietnym domu/mieszkaniu w Polsce, gdzie znajdziesz w 99% Gierka-polysk, kredens z chamskim krysztalem, paproc i serwetke goralska, tak w Stanach bedziesz mial w wiekszosci domow meble tanie, lub zle stylizowane i tez w sumie chamskie meble debowe. To samo zauwazysz we Wloszech, we Francji i w Anglii. Procentowo jednak, Polska jako spoleczenstwo jeszcze niedoswiadczone ani w architekurze, ani we wzrornictwie, najprawdopodobniej ma nadal najwyszy wspolczynnik bezguscia z w/w.

Cold, poniewaz mialem jakis klopot z zaladowaniem zdjec na forum z Maca, Pit w moim imieniu zamiescil jedna z moich szafek. Nie pamietam gdzie, chyba gdzies pod SACD, lub Marantz SA11S1. Musisz poszukac

c.d.

[obrazekLUKASZ-234725_1.jpg] [obrazekLUKASZ-234725_2.jpg] [obrazekLUKASZ-234725_3.jpg]

Ukryta Zawartość

post-5181-100000789 1170262912_thumb.jpg

post-5181-100000790 1170262910_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi